Čo užívať proti bolesti po sekcii počas dojčenia?
Ahojte kocky, prosim vas co ste uzivali proti bolesti po sekcii, ked ste kojili?
A co vam na to predpisoval lekar?
Mne dávali paralen
Prvu som mala akutnu a dali mi 3ks novalginu a viac som nesmela ze nic. Este mi zle napichli epidural a museli na 2x, lebo mali neviem z coho stres a netrafili. Cize brucho aj chrbat...
Teraz mi nariadili, ze zial znova sekciou, ja mam az paniku, lebo to boli strasne bolesti v tych zaciatkoch a nedat mi nic... pri novorodencovi a 2r dietati...sama do vecera doma...mam strasny strach ako to zvladnut a to mam celkom vysoky prah bolesti.
Mozes ibalgin pokojne. Novalgin by sa moc nemal, preto ho davaju len malo… pocas dojcenia sa bezpecne moze uzivat aj flector, ale moze zvysovat hyperbilirubinemiu (novorodenecku zltacku), preto sa v novorodneneckom obdobi neodporuca alebo len vynimocne.
Ja ti odporucam ulozit si stranku e-lactancia.org kde si mozes skontrolovat vsetky mozne lieky podla ucinnej latky (prelozit do anglictiny, na stranke prepnut jazyk do anglictiny), takze pokial mas nejaky liek od bolesti, ktory zvyknes uzivat a zabera ti, skontroluj si bezpecnost jeho uzivania a ak sa v tejto databaze pise, ze je bezpecny, mozes tomu doverovat a uzivat ho podla potreby (samozrejme neprekracovat davkovanie).
@anavixy ahoj, dakujem ti velmi pekne za komplexnu radu 🙏🙌 aj za tu stranku na kontrolu liekov, dobre o nej vediet 🤗.
Aj napriek poskodeniu chrbtice, platnicky atd som neuzivala nikdy nic, naucila som sa s bolestami zit. No toto bol masaker, dostala som krce medzi rebra a nedokazala sa nadychnut ani vstat, ani rozpravat. Sestricku som prezvonila telefonom a doniesla novalgin ked videla co mi bolo.
Dakujem este raz, zbalim si teda ibalgin ked tam pojdem.
Ja po sekcii nic.
Po dalsom porode-prirodzeny som sa pytala ci mozem paralen. Davali mi ibalgin ale to len jednorazovo.
Po dalsich porodoch mi tiez nosili lieky automaticky ale nebrala som.
Mne davali v porodnici do infuzky, a potom inkekcne, kym som pytala(tusim prve dva dni, potom uz to slo bez) ale netusim co, absolutne nikto sa nad tym nepozastavoval, skor sa prisli opytat, ci chcem nieco od bolesti
V porodnici davali novalgin, neskor paralen (resp jeho nejaku nahradu s rovnakou ucinnou zlozkou).... Doma som si davala uz len paralen...
Moc dakujem za vase skusenosti a rady 👍🙌❤️

Po sekcii davali v porodnici ibalgin.