icon

Dávate si popri dojčení občas alkohol?

matja
3. aug 2010

Dávate si občas pohár vínka alebo nejaký iný príležitostný prípitok, ak dojčíte viackrát za deň aj v noci? Ja som môjmu malému takto obohatené mliečko ešte nedopriala 🙂

Strana
z2
zuzanaca
3. aug 2010

nemalo by sa 😅

traktor
3. aug 2010

no urcite by som mojmu malemu dopriala mliecko oohatene o nieco ine...pripijem si radsej jogurtovym mliekom ako alkoholom...

latvia
3. aug 2010

obcasne (raz,2x za mesiac) 2dcl cerveneho vinka hned po nakojeni nenarobi slamastiku

aerdnalina
Odpoveď bola odstránená
winona24
4. aug 2010

podľa najnovších výskumov alebo poznatkov sa do mliečka dostáva veľmi zanedbateľné množstvo napr.alkoholu...takže ja si myslím,že pohár vínka raz za čas nie je hriech ani dôvod na ukameňovanie.... 😉

bejkka
4. aug 2010

ja áno, príležitostne vypijem asi 1 dl červeného vínka, ale priznám sa raz som vypila aj štamperlík ostrého, nemyslím, že mu to môže uškodiť, sú oveľa horšie veci, ktorým sa snažím počas dojčenia vyhýbať 😉

mamutka
5. aug 2010

prvy rok som si na to davala pozor, takze som si nedala nic a potom zacal cuckat menej, tak uz si obcas dam, deci cerveneho. proste niekedy mam chut mat pocit, ze teraz len relaxujem a nic ine nemusim riesit ( aj ked junior zatial bura byt) , a dam si vinko ako ludia co mozu aj oddychovat 😅
ak by to niekomu malo z principu vadit, tak nech pride a vysvetli mi preco... zatial mi moze zabavat hyper dieta co zaspava o 23.00 a vstava o 7.00. ja mu osobne blahosklonne podam tiez poharik ked bude mat pocit ze to sa neda prezit bez nejakeho odviazania sa 😀

sabiatko
5. aug 2010

v ziadnom pripade. ja nepijem ani kvapku alkoholu ani normalne a uz vobec by som si nedala ani poharik, ked kojim a viem, ze sa alkohol dostane k babatku. chut na alkohol by u ziadnej matky nemala zvitazit nad zdravim svojho dietata.

bobika492009
5. aug 2010

ked zena koji, nemala by pit alkohol.- je to pravda ,ale na druhej strane odbornici odporucaju dat si raz za cas, cca 2-3krat do tyzdna asi dva deci tmaveho pivka ktore ze vraj podporuje tvorbu mlieka. ja pijem bylinkovy caj na tvorbu mliecka ale aj to pivo si obcas dam. Tvrdeho sa zasadne vyvarujem,lebo aj ked ide do mlieka len mala cast(ze vraj) tak zena ktora sa stara o dieta a ma povinnost voci nemu nema co pit. ak je nejaka oslava postaci v pohode mineralka aj to iba neperliva,alebo to tmave pivko. teraz uz kojim pomenej no aj tak nebudem dieta vystavovat niecomu co nemusim,,a ani seba. je to na vsetkych mamickach ci si daju tvrde alebo vinko alebo radsej budu pit mineralku. je to ich vec,

veronika81
5. aug 2010

do roka som nepila absolútne žiadny alkohol a aj tak väčšinou na oslavách som šoférka, keďže kojím 😅 Ale ak sa dá, zvyknem si dať červené vínko, max. deci, tak 1x za 2 mesiace.

digysa
6. aug 2010

Akoze nie som alkoholik ale som si ista, ze som nejaky alkohol vypila. Neviem kolko to bolo, lebo to bola urcite znedbatene mnozstvo...ale raz som vypila viac ako 3 pohare vina a mlieko som si vystriekala a vyhodila.

Takze take histericke zachvaty ohladne alkoholu su bezpredmetne....Ved je to v kazdej knihe napisane, ze ked si date alkohol, tak nasledujuca davka sa musi vystriekat a nove mlieko bude uz bez alkoholu....

Samozrejme by som nepila, ked kojim kazde 2 hodiny 😅 tam sa tazko hlada to "okno" na vystriekanie... 😕

berika
9. aug 2010

Môj osobný názor je, dojčila som 10, nepila a nefajčila som ani príležitostne, ani som nemala chuť a ani by som si to nedovolila. Tých pár mesiacov treba vydržať

lenka1smejka
9. aug 2010

Ja som nedojcila ale alkohol by som pila ale nefajcila by som

cikyta
9. aug 2010

Mám 15 mesačnu dcerku.Dojčím ju stále.Do pol roka som nevypila absolutne žiadny alkohol.Potom už sem-tam 1krát za mesiac štamperlík vaječneho likéru a teraz po roku som už asi 3krát vypila 1 pivo.
Nevidela som žiadnu zmenu.Dcerka bola spokojná,ako vždy.

zuzu101
10. aug 2010

Mám ročného synčeka, kojím ho stále a zhruba tak od pol roka si sám pohár pivka raz za týždeň - hlavne čierne.Veď sa hovorí že pivo podporuje tvorbu mlieka.Tvrdý alkohol by som určite nepila.

megi93
11. aug 2010

Nám v pôrodnici pán doktor povedal, že za pohárik vaječného likéru neuškodí (rodila som tesne pred Vianocami), takže na štedrý deň som si dala maličký pohárik slabučkého domáceho vaječného likéru, ale teda dcérka preplakala pol noci a strašne jej behali očká hore -dole. Či bola citlivá na to a malo to na ňu vplyv, alebo to bolo kvôli niečomu inému neviem, ale každopádne odvtedy, kým som kojila, som si nedala ani rumovú pralinku...

rybka13
11. aug 2010

ja si prilezitostne dam troska alkoholu, ze deci vinka, dokonca raz mi mala po nom spala 4 hodiny vkuse, co sa inak nestava, takze budem odteraz asi pit kazdy vecer a vo vacsich mnozstvach nech prespi celu noc 🙂 Ale nie, to bol samozrejme zart 😀 Myslim ze tak do decka vinka raz za mesiac neuskodi alebo trosicku becherovky alebo fernetu, ale viac by som asi nepila, mala by som z toho blby pocit ze to moze predsa len nejak uskodit 😕

lulusha
28. nov 2010

reagujem na poznamku, ze po alkohole sa mliecko odstrieka a alkohol v dalsom uz nebude - neviem, v ktorej "kazdej knihe" sa to pise, ale je to blbost - dovtedy, kym mas alkohol v krvi, mas ho aj v mliecku...uvadza sa, ze ked uz, tak vypit ihned po kojeni, najlepsie pred nocnym dhym spankom a na dalsie kojenie bude v mliecku uz len velmi malicko.

kdezee
28. nov 2010

ja si osobne myslim ze pohar piva a vina raz za cas nemoze uskodit..nikde som sa nedocitala ze by to malo nejake fatalne nasledy..skor by som zvazovala tie cigarety..nastastie ja mam tolko rozumu ze som nikdy nezacala fajcit tak je to u mna pase 😝 ....netreba byt priliz uzkostlivy a netreba to ani prehanat 😀 ja sa skor stranim chilli aj ked mam uz neskutocnu chut na secuanske kura alebo kung pao 😀

valika_val
28. nov 2010

ziadny extrem nie je dobry. kto vie vydrzat bez alkoholu, nech nepije, kto si chce dat poharik, nech si ho da s mierou.
ja si obcas dam vinko, max 2x deci, riedim colou (prepacte vinari). a este si dam aj cigu, asi tak 1-2 denne, vacsinou s manzelom vecer, ked ulozime maleho. zacala som ked mal maly asi 3 mesiace. dovtedy som nefajcila (ani pocas tehu), predtym som bola nie velmi silny fajciar, asi krabicka na 3 dni.
tie 2 cigy je pre mna vyborny relax. nie som na to pysna, ale kedze chcem dojcit dlho, nechcem a nebudem sa obmedzovat. chcem zit normalnym zivotom, bez stresu a zakazov. ak by som si cosi zakazala, poznam sa - strasne by ma to lakalo a narobila by som viac skody.
riadim sa nazormi kanadskeho odbornika, experta na dojcenie a tu je vycuc a slovensky preklad:
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=588471
som spokojna a tiez som sa neobmedzovala ani v strave, jedla som vsetko a maly nemal ziadne problemy.
taku pohodicku prajem aj vam 🙂

anieli_1
28. nov 2010

ahojte ja kojim este stale a nepila som alkohol lebo mi este ked som bola tehu zacal velmi smrdiet ale aj sam doktor mi povedal ze tak deci cerveneho si mozem dat na tlak a vraj cierne pivo je dobre na mlieko takze kazdy ma na to svoj nazor ........ale podla mna sem tam ta trocha cerveneho alebo pivko nemoze urobit nejaku galibu to by ste sa cely cas museli vyvarovat velmi vela veciam aspon to je moj nazor ..........:D

bebaa
14. apr 2011

a co cierne pivko????

sisanka
14. apr 2011

cierne pivko mozes...jeden dr povedal ze je dobre vypit jedno cierne pivko za den...nie neraz ale rozlozit si to jedno na cely den...na tvorbu mliecka,ja som ho pila ked som kojila 😉

ichbinich
14. apr 2011

No, v porodnici sme fasli miniflasku sektu na strngutie po porode a ze na podproru mliecka 😉

Raz za cas (2-3 mesiace?) si dam, ked je prilezitost, poharik sektu/vina. Tvrde a likery iba ochutnam viac-menej namocenim jazyka. Pivo neznasam, na tvorbu mliecka som pila caje.

Ked bol malicky, nepila som nic. Teraz ked je velky, nerobim z toho paniku. Ja som aj jedla cele tehu (teda okrem suroveho masa) a aj hned po porode normalne vsetko. Ano, su deticky, ktore su velmi citlive, ale tie su vynimky.
Nesmie sa davat samozrejme alkohol rovno detom, ani v kvapkach a inych liekoch. Ale tych par kvapiek, co sa mozno dostanu do mliecka, by v tom bolo aj keby som pila jablkovy dzus (po pol litre jablkovehu dzusu ma kazdy asi pol promile, lebo v zaludku kvasi... 😉)

susik77
14. apr 2011

ja som si asi po roku zacala davat tak 2-3x tyzdne asi deci bieleho vina ked som malu ulozila spat. kojila som az po polnoci, takze som uz davno bola triezva🙂 liker raz za pol roka deci, iny tvrdy alkohol nepijem ani pivo

peepka
14. apr 2011

ja nie, detto pocas tehotenstva.

sofia2008
14. apr 2011

nechapem niektore zenske, co ked koja, tak este im vinecko chyba alebo nebodaj cigaretka 😠 😠 😠 😠 to uz niektore tak nedokazu vydrzat, to ich spasi ten pohar vina??

veva82
14. apr 2011

ja som momentálne tehu a alkoholu sa ani nedotknem a takisto ani cigarety i ked som bola fajčiar a krabičku cigariet som stiahla za 2 dni.Pri prvej dcére som si pri kojení dávala veľký pozor na to čo jem ale len prvé 4 mesiace.A ked bola nejaka oslava dala som si prípitok asi 2 glgy vermutu a to nemohlo uškodiť....ináč alkohol nemusím ani mimo tehu...fakt len ked je rodinná oslava tak prípitok a raz začas ked sa ideme odreagovať do baru 🙂 ale to už môj anjelik dávno spinkal a ráno bola mamča vždy v pohotovosti.Takže si myslím že raz za čas 1 pohár vína či tvrdého neuškodí...a najmä večer ked už bábo dávno spí a nekojíš ho v noci.....mne malá od 3 mesiacov spávala celú noc...sem tam sa zobudila o 4tej ráno ale iba výnimočne

lucka1987
14. apr 2011

@veva82 aj ja som tehu 😉 no sem tam zherim .. a to par glgkov piva ked si mm kupi flasku 😅 vtedy sa mi ulavy od zaludka.. ale urcite nevypijem pol litra 😀

minuly tyzden som prvy krat od septembra (vtedy som bola tiez tehu) vypila 3 dc cierneho zlateho bazanta.... ale poviem vam padlo mi to lepsie ako mineralka a soda od zaludka..... a alkoholicka nie som. a viem ze aj pivo je alkohol no zrazu dosla taka chut nan...
sestrernica dva tyzdne po porode bola na mojej svadbe kojila.. a tiez si dala pripitok, ani nie deci vina... tak neviem ci to skodi ked je to len raz za pol roka alebo tak.. 😕

Strana
z2