Dojčenie a dokrm
Ahojte, mám 5 mesačného syna, ktorého kojim. Avsak mlieka mi ubúda a potrebujem ho dokrmovat. Lenze vôbec nevie pit z fľaše, vyskusala som avent a mam. Dávať mu po lyžičkách je boj, je celý mokrý a aj tak nic nevypije. Hľadám rady akú fľašu by mohol akceptovat alebo ako ho to naučiť.
satie z prsnika a z flase je rozdiel, pri oboch je to o inej technike. pouzivaju sa ine svaly. ale dokrm flasou je drvivou vacsinou cesta ako prestat dojcit.
ako casto sa dojci? pretoze telo znizuje tvorbu ak odber je mlieka z prsnikov po 3 a viac hodinach. dojci sa aj v noci? pretoze podla mnozstva odberu mlieka v noci, telo nastavuje vysku tvorby mlieka na nasledujuci den.
stravujes sa dostatocne? si vycerpana? mas bolesti? pretoze aj tieto faktory znizuju tvorbu
ak chces dojcit dalej, volaj overenu laktacnu nech sa na vas pozrie, pripadne bylinky senovku a benedikt alebo skusaj babske rady na zvysenie tvorby mlieka
Dakujem za rady, ktoré som nepýtala. Snažím sa zvýšiť tvorbu no nejde to. Áno má málo pocikanych plienok a málo priberá. Nedám si hladovať dieťa len kvôli nátlaku kojit...
A na avent fľaši máš akú veľkosť cumlíka? My síce mame malú len na UM, od začiatku avent fľaša, ale hneď na začiatku som musela zmeniť cumlik (majú viac prietokov), lebo z 1 nevedela vytiahnuť poriadne mliečko. Respektíve ťahalo sa jej ťažko a potom bola pri kŕmení veľmi nervózna a bol to boj. Po zmene cumlika na väčší prietok to bolo už v pohode 🙂 pri prvých fľašiach avent väčšinou má práve 1 prietok, ale cumlíky sa dajú kúpiť na fľašu aj samostatne, my sme tak postupne prechádzali na silnejší prietok
A na avent fľaši máš akú veľkosť cumlíka? My síce mame malú len na UM, od začiatku avent fľaša, ale hneď na začiatku som musela zmeniť cumlik (majú viac prietokov), lebo z 1 nevedela vytiahnuť poriadne mliečko. Respektíve ťahalo sa jej ťažko a potom bola pri kŕmení veľmi nervózna a bol to boj. Po zmene cumlika na väčší prietok to bolo už v pohode 🙂 pri prvých fľašiach avent väčšinou má práve 1 prietok, ale cumlíky sa dajú kúpiť na fľašu aj samostatne, my sme tak postupne prechádzali na silnejší prietok
@veronikah96 ahoj dakujem ale v tomto to nebude. Skúšala som aj dvojku aj trojku prietok a nic.
@veronikah96 ahoj dakujem ale v tomto to nebude. Skúšala som aj dvojku aj trojku prietok a nic.
@anonym_autor dojcene deti s tym maju problem, ani moja sa nikdy nenaucila pit z flase s klasickym cumlikom a tiez sme ich mali doma milion. Naucila sa nakoniec pit z flasky s tym sosacikom. Ale tiez to trvalo dva mesiace kym nakoniec pochopila co s tym.
@anonym_autor a samotné umele mliečko čo mu dávaš chce? Napr keď dávaš po lyzickach , chce alebo aj to odmieta? Vieš ci napr nesadlo mlieko a nechutí bábu. Známa sa tak trápila a pomohla až zmena mlieka, tiež dokrmovala pri dojčení 🙂
@anonym_autor Dojcene deti nevedia pit z flase. Je to uplne ina technika. Musis len skusat, ono sa nauci.
Dakujem za rady, ktoré som nepýtala. Snažím sa zvýšiť tvorbu no nejde to. Áno má málo pocikanych plienok a málo priberá. Nedám si hladovať dieťa len kvôli nátlaku kojit...
@anonym_autor nikto ta netlaci do dojcenia a ani nikto od teba nechce aby si si trapila vlastne dieta. vsetci chceme aby vsetky deti prosperovali a boli spokojne akymkolvek sposobom a kazdy to robime podla svojho najlepsieho uvazenia
Tak ho dokrmuj cievkou na prsniku (alebo poharikom, striekackou) alebo zacni s prikrmami.
@anonym_autor pre kojene deti je najlepsia flaska lansinoh😊 prave z nej babo taha rovnakym sposobom ako z prsniku a je vhodna na dokrmovanie popri dojceni😊
@anonym_autor pre kojene deti je najlepsia flaska lansinoh😊 prave z nej babo taha rovnakym sposobom ako z prsniku a je vhodna na dokrmovanie popri dojceni😊
@babymama22 ďakujem

Ako vieš, že máš menej mlieka? Nepreberá ako by mal,alebo nemáva dosť pocikané plienky? Ja som si tiež myslela,že ho mám menej a nakoniec som kojila do roka a pol. Však už začneš dávať pomaly aj prikrmy.