Dojčenie a kaziče dojčenia

didu003
26. nov 2023

Zdravím dámy. Chcela by som sa spýtať hlavne na vaše skúsenosti s dojčením a používaním cumlíka poprípade pri vasej neprítomnosti dokrmovanie s fľašou. Ďakujem krásne.

petamich
26. nov 2023

nic nam nepokazilo dojcenie - ani cumel ani obcasne krmenie z flase, ked som nebola doma ale teda ja som cca. okolo roka oddstavila dieta, ako by to bolo dalej neviem 🙂

pribinak
26. nov 2023

Dojcila som 18 mesiacov, dudlik mal už v pôrodnici, žiadny problém

zapalkazapalkova
26. nov 2023

@didu003 syn mal cumel a kazilo to dojčenie. Mal taky silnejši stisk a kusal. Ked sme zrusili cumlík, tak sa to upravilo

ivangeline
26. nov 2023

Nepouzivala som nic z toho.

tani777
26. nov 2023

Starsia mala chvilu cumlik,a zacinala mi ist do strajku,lebo ked sa chcela ukludnit,chcela cumel a nie prsnik,a tym padom sa mi znizovala tvorba mlieka,potom ma zacala na zaklade toho hryzt..akonahle som jej cumlik vzala,tvorba sa upravila a prestala ma aj hryzt..este dodam,mala 8 ci 9m,cize nebola babatko..
Flasu s mliekom mi nikdy ani jedla nechcela,starsia kojena takmer 3 roky,mladsia ma 3roky 2m a stale je kojena

mimi3008
26. nov 2023

@didu003 starsieho som prvych par mesiacov dojcila s klobucikmi, cumlik mal do 8 mesiacov, dojceny bol takmer 21 mesiacov. Avsak asi od 6 tyzdnov do 6 mesiacov sme ho prikrmovali UM, lebo z mojho mlieka malo priberal, ale len 2-3x denne 60 ml, no toto prechodne dojcenie pokazilo, zistil, ze z flase ide lahsie, tak odmietal istu kratku dobu (par tyzdnov) prsnik, tak som si nusela odsavat obcas do flase. Mladsi ma 25 mesiacov, stale dojceny, cumlik ma do 20 mes. Unho bolo a aj je dojcenie uplne bezproblemove

siska53
26. nov 2023

@didu003 nasi cumel nechceli a flaska? Dr.mi vravela, ze po 2.m. uz nepokazi dojcenie. Maly obcas flasu dostal, lebo pri nom som sa este hanbila dojcit na verejnosti.. Jeho dojcenie skor "pokazili" prikrmy, lebo bol papkac a zvykol spapat tolko, ze uz potom mlieko nechcel.. vzdy uz len trochu.

vroni
26. nov 2023

Obe deti mali cumel aj fľašu, nedojcila som "na požiadanie" (tj. neslúžia som namiesto cumla a nesrkala 18 krát v noci prsnik po každom mrnknuti) a nič dojčenie nepokazilo.

patka06
26. nov 2023

Dudlík už v pôrodnici, fľaša s vodou alebo čajom od mesiaca vôbec neovplyvnili dojčenie.

nin12345
26. nov 2023

@didu003 nasa cumlik moc nechce ale obcas ho prijme a nepokazil nam dojcenie ani cumlik ani flasa raz za cas

majlo1234
26. nov 2023

Pri prvom som nepouzivala ani dudel ani flasu zo zaciatku, neskor uz vedel aj z flase pit(niekedy po pol roku), ale dojcenie nepokazilo nic. Pri druhom som sa zaprisahala, ze bude mat dudel aj keby neviem co bolo, nasilu mu ho napcham😃vidim, ze je to obrovska pomoc

login1234
26. nov 2023

Mam 3 deti, ani u jedneho ani flasa ani cumel...nie kvoli mamila fanatizmu ale preto ze to deti odmietali😉

zuzikak
26. nov 2023

cumlik uz od porodnice bola nutnost lebo inak v kuse vrieskali - obaja. Ked si zvykli na cumel, boli kludnejsie. Tak isto pili cajik a vodu z flasky, dojcila som do 11 mesiaca. Ziadne bezdovodne fanaticke odmietanie z nejakeho presvedcenia. Ak by nechceli by bola ina vec. Ale tolerovali a tak bolo vsetko v poriadku.

nevenka
26. nov 2023

@didu003 mam 4 deti a 3 z nich mali prvy mesiac az 6 tyzdnov problem s prisatim, pouzivali sme cumle, flasky, klobuciky. Kazde dojcene cca 2 roky, najmladsie bude mat 11 mesiacov, pije z prsa, flasky...2 z deti (chlapci) uplne zabudli na flasku, nenaucili sa ani vodu z nej pit. Uz len rovno slamkou a z poharika okolo roka. Tak co ja viem, asi nam to nic nepokazilo.

didu003
autor
27. nov 2023

ďakujem veľmi pekne za skúsenosti 😊 je to totižto moje prvé bábätko a čo som sa dočítala o cumlíkoch a flaškách pri dojčení až som bola zhrozená za tie “jednotne názory” že žiadny cumlík, ani klobuciky sa NESMÚ pričom v nemocnici by sme sa bez nich nezaobišli…