Dojčenie a odsávanie mliečka

sorentiny
24. sep 2013

Ahojte mamičky...chcela by som sa spýtať, či po dojčení ešte odsávate mliečko alebo nie...ak áno akú značku odsávačky používate...??máte lepšie skúsenosti s manuálnou alebo s elektrickou..??chystám sa nejakú si kúpiť a ocenila by som Vaše rady...Ďakujem veľmi pekne..

casy30
24. sep 2013

Ahoj.. Ja si myslim, ze je to otazka toho ako ti babatko pije.. Ak ti uplne vyprazdni prsnik, co urcite budes citit, nie je dovod..ja som ju prvykrat pouzivala ako besna a aj som si uhnala zapal prsnika,lebo tym ze som po kazdom kojeni odsavala, robilo sa mi hrozne vela mlieka..potom som odsavacku odlozila, a ked som dokojǐa a citila som, ze nemam prsia dobre vyprazdnene, tak som si ich odstriekala rukou do umyvadla len do pocitu ulavy...teraz cakam druhe babo a kupila som si len rucnu odsavacku, ale asi ju ani nepouzijem a budem si odstriekavat rukami....drzim paste..

eveenka
24. sep 2013

@sorentiny po dojceni je dobre odstriekat ak mas este pocit plnych prsnikov, ak ta este mliecko tlaci, ale len do pocitu ulavu, lebo cim vacsi dopyt tym vacsia ponuka. Alebo ak sa ti babatko nakoji z jedneho a vydrzi cca 2-3h a druhy budes mat prilis plny a do dalsieho kojenia nevydrzis tak aj vtedy je dobre odstriekat do pocitu ulavy do zmaknutia prsa, aby sa mliecko nezadrziavalo a aby nevznikol zapal lebo ta bolest to je ako druhy porod. Davat si na to velky pozor, prve tyzdne drzat tie prsia v teple aby ta neofuklo. Mala som 5-krat zapal a posledny ked mala mala uz rok. Moze sa vytvorit v akomkolvek veku babatka. Casom sa laktacia upravi na potreby babatka. Kazdemu vyhovuje nieco ine, ja som to s elektrickou nevedela (phillips-svagrova na nej frcala den noc :D ), tieklo mi vsade inde len nie do tej nadobky. Lepsie som si odstriekala rukou 🙂