Dojčenie a plodnosť
Chcela by som sa opýtať ako je to z plodnosťou ked dojčím 2r. a nemala som presne tak dlho menzes mohla by som byť tehotná?
cele dni nie ale kojíme sa určite 4krát denne a 2krát v noci.A mám 38r tak hádam príroda bude mať viac rozumu ako mi.
Moja kamoska takto otehotnela a to ozaj kojila skoro cely den a dokonca si dala tabletku po. Utcite sa na to netreba spoliehat. Aj ked nemas menstruaciu, ovulaciu mas. Aj statsie otehotneli,dokonca take co uz si mysleli ze su v prechode
@dadamamatata moja sestra ma medzi detmi rozdiel 12 mesiacov a 2 tyzdne plne dojcene dieta, taktiez nedostala menzes 🙂
😨 nesrandujte to vážne ved ako bez menzesu sa dá otehotnieť?
@dadamamatata opytaj sa zien, ktore takto otehotneli aj pri prvych detoch. Je to sice zriedkave,ale je to tak. A urcite by ti aj tvoj gynekolog neodporucil ako antikoncepciu dojcenie. Ked som ja prisla po 6tt po porode na kontrolu,to bolo prve co sa ma opytala,ci mi ma predpisat tabletky.
Zas som o niečo mudrejšia dakujem všetkym za odpovede a za váš čas.
@dadamamatata vložím zopár faktov k tejto téme. Možnosť otehotnenia po pôrode pred prvou menštruáciou je cca 15%. Totiž "varovna" menštruácia nemusí prísť, môže prebehnúť hneď ovulácia a pokiaľ dôjde k oplodneniu a uchyteniu embrya v maternici, tak ani žiadna menštruácia nepríde a žena je znova tehotná.
Tehotensky test poľahky vyrieši túto dilemu.
@pininka gynekológovia majú zo zákona povinnosť každej žene po pôrode ponúknuť "vhodnu" formu ochrany pred ďalším tehotenstvom. Škoda, že ich výber "vhodnej" ochrany sa zúžil na predpisovanie antikoncepcie.
Ano, ano, test a co najskor. Ked neurobis test a budes sa spoliehat len na menzes, tak mozes kludne zistit aj v 4.-5. mesiaci ze si v tom, ved vies, brusko este po porode, aj kilecka, aj hormony rozburene z kojenia, aj nevrla a unavena zo starostlivosti o dieta.... Ja som si teda tych testov par urobila, vzdy nastastie OK. Otehotnela som vzdy planovane.
@zltalienka Ked ja som nejako nestihla sa dostať no kontrolu po 6t.Viem že to nie je výhovorka ale mam ešte jedno dieťa a pani doktorku Kleinovu ku ktorej sa objednať je nadľudsky výkon.
@dadamamatata ako vyšiel test?
@dadamamatata Za 2 roky nebolo ísť kedy na gyndu? Si robíš srandu? A na vek sa nespoliehaj, moja sestra otehotnela neplánovane v 40tke a to si len raz nedali pozor a hups.
@janickacrazy Ano, aj moja kamoska v 39-ke neplanovane, a to uz ani nemala mat plodne dni
@maminecka2 Presne aj moja sestra mala mať neplodné dni a stalo sa. Príroda je nevyspytateľná.
@janickacrazy Ved toto, vyssia moc. Niekto nechce a otehotnie a niekto strasne tuzi a nejde to...
@janickacrazy to vážne ja sa spolieham dosť na vek a klesajúce hormony
@zltalienka Ste zlatunka že ste si na mna spomenuli robím ho o 2 dni a😉by bol uspešný treba čakať 7dní
@dadamamatata ahoj, tak na to, ze nemozes otehotniet ked kojis 2 roky a nemas menzes sa nespoliehaj😒 Poznam jednu zienku, ktora v tvojom veku porodila prve dietatko a otehotnela s druhym pocas kojenia. Druhe porodila tesne pred 40-tkou...
A tu je moj pribeh. Prvu dcerku som kojila 2 roky, cele to obdobie som menzes nemala. Kedze sme chceli s mm druhe, dcerku som prestala kojit. To, ze som nemala menzes pocas kojenia narobilo s mojim cyklom trocha problemov...Ale po 9 mesiacoch ako som prestala dcerku kojit som znova otehotnela (aj ked za pomoci liekov, ktore mi predpisal gynekolog). Synceka som takisto kojila ale len 17 mesiacov, tiez som pocas kojenia nemala menzes. No syna som prestala kojit 3.1.2014, prvy menzes po porode prisiel 25.1.2014, ale v tom case som bola znova tehotna...Ked som bola v nemocnici ako poterminova gravidita, gynekolog s 30. rocnou praxou mi povedal: " no co vam mam povedat, ja som sa za celu svoju prax nestrotol s tym, aby zena takto otehotnela"....
Mladsia dcerka sa narodila presne na 6. vyrocie svadby. A tak sa s nas stali stastni rodicia 3 krasnych, no hlavne ZDRAVYCH deticiek❤
@dadamamatata poznam pani co sa v 55- ke tiez spoliehala, a myslela ze uz je v prechode a v 5-tom mesiaci zistila ze to prechod nie je... Syn uz ma 10 rokov...
😲
@lulu369 To je krásny príbeh len stale nechapem ako to že menzes nie je a žena otehotnie ved to oplodnene vajíčko sa nejak musí dostať do maternice či?
@dadamamatata Aby si mohla otehotniet, tak musi byt ovulacia a ta je vzdy pred menzesom. Takze pokial otehotnies pocas prvej ovulacie, tak menzes ani nemusis dostat. Niekedy pride prvy menzes bez ovulacie, ale nie je to pravidlo. Niekedy nabehne cyklus hned s ovulaciou.
@dadamamatata veď to oplodnene vajíčko sa cez vajcovod dostane do maternice, kde sa uchytí v pripravenej vystelke. Ak sa neuchyti, resp. žiadne nie je, tak sa spustí menštruácia a vystelka (menej. krv) ide preč.
@dadamamatata samozrejme ze sa dá otehotnieť...ja som tiež živým príkladom,bez mrchy, dojcene dvojročné dieťa, otehotnenie v 38 a dnes mam tretiu babu k dvom chalanom 😉 je pravda ze som to sakra dlho rozdychavala
@zltalienka dievčatá nie som tehotná dakujem Vám všetkym za podporu a poradenstvo💃

@dadamamatata Samozrejme, že možeš byť tehotná, ved 2 ročné dieťa hádam nekojíš každé 3 hodiny celé dni. Moja kamoška otehotnela, ked dojčila 4mesačné, den-noc, takže ani to nie je ochrana, ako sa hovorí.