Dojčenie na požiadanie 9 mesačnej a príkrmy

miirkka1
26. júl 2017

Ahojte...mala by som otázku na maminy, ktoré koja a prikrmujú. Moja malá má 9 mesiacov ,10kg ale príkrmu nepapá veľa. Keďže kojím asi celú noc a cez deň na požiadanie, neviem, či správne dokrmujem. Niekedy si napr.vypýta prsník pol hodinu pred obedom a potom z obedu zje len 2 lyžičky. Skúšala som jej nedať prsník, keď si pýtala a počkať do príkrmu, ale aj tak nespapá veľa, možno 2-3lyžičky a aj tak chce potom mliečko, keďže sa z príkrmu nenajedla. Proste mliečko je pre ňu asi najlepšie. Som samozrejme rada, že kojím, malinká mi nemala ešte ani soplíky. Ale neviem, či robím správne, či nepotrebuje vitamíny zo zeleniny a ovocia.Ako to robíte vy? Mám si urobiť systém-ráno mliečko ,ovocie, obed, mliečko,kaša, mliečko? Nemám jej dať prsník?
Ako je to u vašich kojených detičiek?

alenkabaj
26. júl 2017

Mne maly nechcel klasicky, ráno len možno 6 lyžičiek, ale pamätám si, že keď mal asi 8 mesiacov tak som mu dala rezance a tie mu chutili, my sme nejak obdobie kasičiek preskočili, vždy chcel to čo som mala ja. Kojila som ho do troch rokov

sona222
26. júl 2017

Moj ma 8m a prikrmy zboznuje, popri kazdom si cumle este rozok inak by neobsedel ak by ho nemal. Ja davam rano mlieko(kojim) desiata ovocie nastruhane, pred spankom mlieko, obed - za tym stava, pred spanim mlieko, poobede ked sa zobudi mlieko potom okolo 18 kasu ale z tych mu je tazko takze jogurt alwbo zeleninu potom kupkanie a pred spanim mlieko. V noci vstavame asi 3-4 x 😑😀

siska53
26. júl 2017

@miirkka1 ja som dojcila na poziadanie a tiez druhe dieta prikrmom vela nedalo a dost dlho.. Ona celkovo ani teraz nie je nejaky velky jedlik. 🙂

Skus jej dat teda ak je hladna,ten obed o trosku skor alebo naopak neskor.
Nasa sa viac rozpapala vtedy,ked som jej obmedzila dojcenie na 2 denne,lebo ma to uz bolelo a zacala aj castejsie chodit len si tak cucnut,no to uz mala tak 20mesiacov.

siska53
26. júl 2017

@miirkka1 ono su to stale len prikrmy.. Ochutnava,uci sa,zvyka si.
Kamoska dojcila vylucne dcerku do jedneho roka,lebo jej nikto nepovedal,ze ma.uz prikrmovat ( v Rakusku).. Mala je uplne v pohode,mz uz 15rokov..

evittam
27. júl 2017

@miirkka1 Moje deti v 8.mesiaci uz boli dojcene len rano a vecer. Pekne jedli prikrmy. Syn prikrmvany od 6.mesiaca, dcerka od 5., Prespali celu noc.

drobcek11
27. júl 2017

@miirkka1 nic si z toho nerob ma krasnu vahu na to ze kojis a ze ma lrn 9mes, aj moje baby zacinali lyzickami a dlho sme iba lyzickovali rozjedli sa az okolo 1roku a par mes uz neviem presne😊

drobcek11
27. júl 2017

@miirkka1 este som zabudla napisat, ze ja som zacala nahradzat kojenie prikrmom( vybechala som kojenie a dala namiesto prikrm) az ked sa mi rozpapali okolo 1roku tak uvidis ako si tvoja zvykne urcite jej ponukaj medzi kojenim jednu dve lyzicky ak zje aj to je dobre na zaciatok

miirkka1
autor
27. júl 2017

Ďakujem vám... fuuha, takže prespali celú noc? Ja už neviem ani napočítať, koľkokrát sa moja budí v noci. Niekedy mi to príde každú pol hodinu. Skúšala som nedať prsník ,ale to sa ešte viac prebrala a mala som po nočnom spánku. Spí so mnou, lebo keby som mala každú pol hodinu vstávať, tak som hotová.Tiež neviem, či to nie je časté kojenie. Aj stolicu máva riedku, čo ju často kojím. Ani menštruáciu stále nemám. Ja už fakt neviem, čo robím zle a čo dobre. Skúsim od dnes nahradiť dojčenie príkrmami,ale keď mi aj tak nespapá, tak budem musieť tak či tak dať prsník.

evittam
27. júl 2017

@miirkka1 Casto dojcis-ci skor davas prsník. Dieta si z teba urobilo cumel-bohuzial. Alebo uz ma malo ked tak casto pyta ak teda vôbec nieco vypije. Pretoje casto hore. Áno moje deti prespia celu noc od 5.mesiaca. Od 3.-5. boli hore len raz na dojcenie.

evittam
27. júl 2017

@miirkka1 Tak skús nedať prsnik. Mozno tak malo zje aj preto lebo dobre vie,ze aj tak nakoniec dostane prsnik😉. Ponúkaj príkrm.

miirkka1
autor
27. júl 2017

Cez deň už nedám ak to nebude nevyhnutné,len ráno a večer.Ale noc to nejde,skúšam cumle ,čaj a nič. Manžel ju vezme na ruky,ja taktiež a to sa len točíme dokola až sa preberie úplne.

evittam
27. júl 2017

@miirkka1 A večer dávaš len MM ci aj nieco ine?

miirkka1
autor
27. júl 2017

mliečnu kašu a o hodinu moje mlieko.Tú spapá,nie všetku,ale myslím,že to stačí. Hladná myslím,že nie je v noci. Ona sa začne prehadzovať, mrnčať, dám prso, je dobre, o pol hod.to isté.Kebyže to boli zúbky, tak to trvá už od 4mesiaca...a to nemá ani jeden zub.

evittam
27. júl 2017

@miirkka1 Tak to uz neviem. Jedine,ze si tak zvykla. Ja som tiez davala večer deťom kasu alebo polievku, alebo co mali na obed a pred spanim som nadojcila....

1988majka
27. júl 2017

@miirkka1 skus pozriet knihu Hned to bude anjelik a fb skupinu resp. www stranku co jedia zdrave deti. Kedze zje velmi malo tak nech je to aspon kvalitne a nabite potrebnymi zivinami. Inac je to cele hrozne individualne ale aj ja to poznam a hlavne ked malemu idu zuby .. len len mlieko a par lyziciek prikrmu ( obcas sa podari ze pekne spapa vsetko tak som happy hlavne ale vzdy ponukam a hladam finty kedy zje najviac - po prechadzke po plavani alebo ked je tak hladny ze je az nervozny dam mu trochu popit mlieka a potom prikrm aby papal v klude). Skusam aj rozne konzistencie - napriklad ovocie mu chuti kusove (ako banan slivka broskyna) alebo mu dam do ruky kus mrkvy a vlastnu lyzicku a ja ho zatial ho krmim druhou lyzickou.

siska53
27. júl 2017

@miirkka1 ono to nie je ani dojcenim,moji tiez vyborne spali, mala sa budila v noci raz a to cez den behavala a pytala si kazdu chvilu a maly len v case tej uzkosti (8-9m.) sa obcas zobudil.