Ako regulovať dojčenie počas kolikového záchvatu?

michala11111
4. sep 2019

Ahojte maminy ak viete prosim poradte. Syn ma tyzden a uz druhy den velmi podvecer place, krici trva to vyse troch hodin. Pocas toho hlada prsnik a stale by sa chcel dojcit a neviem ci mu dat. Ci sa to nezhorsi ked sa bude tak preplnat lebo potom cast mlieka vygrcne... Alebo mu dat prsnik aby sa ukludnil?

kristina2412
4. sep 2019

@michala11111 ja mám skúsenosť že určite dať. Jedine pri dojčení sa moja dcéra vedela upokojiť a keď prešli jej kolikove tri hodinky tak aj zaspať. Ja som mala pocit že dojčenie to nezhorsovalo.

lucinla2904
4. sep 2019

Treba dať prsník, dieťatko sa ukľudní samotným dudlovanim bradavky a vašou blízkosťou , nemusí ani ťahať mliecko

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1988majka
4. sep 2019

ano treba mu dat ked si pyta, samozrejme. a najlepsie by bolo potom si zavolat poradkynu nech ta nauci ako vyzera ked babatko naozaj pije, ako vediet, ze babatko ma dostatocny prijem mlieka a ako ho zvysit, ked treba. a ako dostane viac mlieka. ako ho upokojovat a uspavat.

siska53
4. sep 2019

@michala11111 urcite ano..nasa takto sa budila niekedy v noci, hodinu aj dve sme boli hore a na prse bola kludnejsiam

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkatinus
5. sep 2019

@michala11111 no ja neviem, ja mam dvoch synov. Prvý mal teda riadne koliky, tiež som mu dávala prsník, ale vždy mi išlo mlieko, síce sa tak chcel ukľudniť, chvíľku to aj zabralo, ale hodinu vkuse nemohol byť na prsnikuaj viac a potom ked som ho dala dole, alebo ho nechal sam, tak bolo ešte horšie, lebo stále mu šlo po troche mlieko, tak tiež bol plný a vybehli mu, potom musel stale si odgrgovat a mne sa zdalo, že výsledný efekt bol ešte horší. A po takom dlhom čase na prsniku som už mala malo mlieka, kým sa dotvorilo a to som ho inak mavala až moc. A pri druhom som pri kolikach nedavala prso, normalne sa predtym nakojil a keď ho to chytilo, tak som mu dala buď cumel alebo som ho proste mala v nosiči alebo na rukách alebo v kočíku a bolo to lepšie a aj skôr to prešlo. Ale to je len moja skúsenosť. Ak nevieš čo je lepšie, tak poskúšaj, možno uvidíš, čo mu najviac vyhovuje. A hlavne, čo je najdôležitejšie aj keď je to ťažké, musíš byť hlavne ty v pohode a bez stresu, lebo tie deti to všetko cítia a je to horšie ešte, naozaj! Skús ho hojdat, spievať mu alebo nejak ho rozptýliť hračkami alebo niečím.