icon

Dojčenie popri príkrmoch

rosienka
15. máj 2011

rada by som sa s vami poradila kolkokrat taketo babätka v idealnom pripade dojcit. Moja princeznicka ma 9 mesiacov a doteraz som ju dojcila tak 4-5x denne. posledne som zacala vynechavat doobedne dojcenie a promptne si ona zrusila nocne, takze zostali odrazu len 3 dojcenia za den. A to si teraz to tretie musim prelozit na cas hned po obede, aby som nemala raz dlhanske pauzy, raz kratke. Ale nie je to zrazu malo tie tri? Staci to 9-mesacnemu babu, alebo mam predsa len vsunut aj to stvrte denne? A odkedy staci dojcit len rano a vecer? Citala som, zeby baba v jej veku mali pit len nejake 4 dl mlieka...je to tak?

Strana
z5
vierkasteffi
21. okt 2011

@elinka27 cumlik velmi nepouzivame skor na spanie on od narodenia asi 2 mesiace cumlik ani nemal a potom bez neho nevedel zaspat ..., teda spravil si dudlik zo mna a ked som mu chcela vytiahnut niekedy aj po hodine tak sa zobudil ...

tepka
14. nov 2011

Ja neviem čo robiť malá začala piť z oboch prsníkov už 😒 a dosť často v noci dakedy nevydrží ani 2hodky ☹ a predtým spinkala tie 3hodky dakedy aj 4.Cez deň je to každe 2hodky..Neviem ako zistím že treba prikrmovať maminy?je to hrozné ked sme v noci hore stále 😢 ked to ešte pred týždnom bolo ok.poradte... 😉

dzudka
14. nov 2011

@tepka mozno mas laktacnu krizu cize mala ma rastovy sprunt ci ako sa to pise ze potrebuje viac takze ziadne prikrmy....prikladaj koj vela caju popripade si kup nejake kapsule na zvysenie tvorby mlieka uvidis sa to zlepsi
ja mam odkojene obe deti az do roka....a mala som teraz pri druhom uplne stratu mlieka ked mal 4mes som pri tazkej chripke u mna s horuckami a zvladli sme to rozkojili sme ale bolo to tazke ....treba len vydrzat....

tepka
14. nov 2011

@dzudka aha dakujem a ako dlho to trvá??? 😒

dzudka
14. nov 2011

@tepka uz si to nepamatam ale viem ze ked som skoro vtedy prisla o mlieko ze fakt nic prazdne prsia tak asi tak do 2.5dna mi nabehlo naplno mliecko...
neviem ako dlho to tebe trva ale ak je to rastovy sprunt u malej tak to tak do 2tyzdnou sa upravi aj u nej aj u teba 🙂 proste viac rastie viac potrebuje
neboj.....len je to narocne ked sa nevyspi zena
ale zas niet nad to ked sa koji a nemusis este aj v noci zarabat mlieko lebo my sme uz na um a to sa uplne preberiem musim zarobit flasku a dat mu....a kojenie len som prekladala z jednej strany na druhu 😅 a spala pri tom

tepka
14. nov 2011

@dzudka no ved to aspon tak..no uvidíme ako to bude 😒 popýtame sa doktorky ešte 😉

strapco13
14. nov 2011

@tepka prikladat, prikladat, prikladat...cim viac sa dietatko dojci, tym skor tvoje telo pochopi, ze treba tvorit viac mliecka...akykolvek dokrm mimo prsnika neda telu signal, ze ma makat viac
stlacat prsnik pri dojceni ..na http://www.mamila.sk/pre-matky/ a http://dojcenie.wordpress.com/ najdes odpovede na svoje otazky

tepka
15. nov 2011

@strapco13 dakujem! 🙂 inak ked tie doktorky strašne zle radia..jednej maminevraveli, že babo sa prejedá, 😒 že treba davať prestavky 2,5hod atd... 😖 aj mne že 2hodky musí byť interval.

strapco13
15. nov 2011

@tepka nie kazda Dr je vzdelana ohladom dojcenia ☹ ...ja som si to tiez dakedy mala iny nazor 😅
ale logicky ....diety su zalozene na tom, ze jest sa ma v urctych intervaloch presne stanovene mnozstva....a potrebujeme my aby dieta drzalo dietu???? nieeeee...cize ma jest kedy chce a kolko chce
z mat. mliecka sa neda prejest 😉

tepka
15. nov 2011

😉 ved to no je to smutné že su není aspon školené lebo predsa radia maminam 😖 a ked poradia zle tak potom čo.......

janush
15. nov 2011

poradte mi, malu kojim aj dokrmujem. este by som chcela ostat pri dojceni, ale nevytahne si dost mliecka, nasledne je nervozna, cucia mi ruku, vidim ze je hladna, tak vytiahnem flastu a tam vypije este dalsich 100m. Ja ked som si skusala odstriekat tak z tazkou biedou 10 ml. Pijem rozne caje pre dojciace matky a aj beriem homeopatika. Dakujem

beton
15. nov 2011

@janush ak chces ostat pri dojceni, tak s dokrmovanim musis prestat. Najma ak dokrmujes z flase.Prikladat, prikladat, prikladat do zblbnutia. Ak si uz dieta na flasku zvyklo, zmenilo pravdepodobne aj sposob prisatia a tak z prisnika vytiahne len to, co ide lahko. Satie teda nie je vobec efektivne a znizuje tak tvorbu mlieka. Cim viac sa dieta dojci, tym viac mlieka sa vytvori. Neviem, ako dlho uz mas tento system s dokrmovanim. Ak dlhsie, tak mlieka je uz pravdepodobne naozaj menej. Treba teda dojcit cim castejsie cez den a takisto v noci (minimalne jedno dojcenie medzi 1-5 hodinou rano). Tak si zvysis tvorbu mlieka. Cumlik, flasku vylucit. a vydrzat :o)) Urcite to pojde. Ak budes mat pocit, ze treba dokrmovat, tak urcite nie z flase, ale z poharika, lyzicky, striekacky, pripadne s cievkou na prsniku http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...

cajova_lienka
6. dec 2011

@strapco13 my mame 9m a 9750g. porodna hmotnost bola 3180g

Strana
z5