Dojčenie s klobúčikmi

misicka_k
23. jan 2022

Ahojte. Prosím vás mate niektorá skúsenosť s kojenim cez klobúčiky? Aké používate? U nás mame problém s tým, že klobúčiky pri papani poriadne nedrzia ako by mali a drobec sa stále nataha veľa vzduchu. Potom mame zasa problémy s bruškom a plačom. Mali ste niektorá podobný problém? Ako ste to riešili? Dakujem

zooeynka
23. jan 2022

Ja som klobuciky kupila, pouzila asi 2x a vyhodila....vobec mi to s nimi neslo. Par dni som si "uzila"veeeelmi bolave, az krvave bradavky a potom som si zvykla a uz bolo dojcenie ok.

elisse247
23. jan 2022

@misicka_k dojčila som s klobúčikymi a najviac mi pasovali od MAM ale tiež to má svoju životnosť. Mne veľmi vadilo že nedojčím normálne takže sme sa snažili aby sme tie klobúčiky nemuseli používať vôbec.

lucia851
23. jan 2022

@misicka_k ja som ich používala celé kojenie, ale značku už neviem. Kvôli tomu ze bradavky sa mi stále schovavali

misicka_k
autor
23. jan 2022

@elisse247 a nemali ste problém s tým ze by padali, nedrzali tam kde majú? Neviem ci také sú všetky alebo ja niečo robím zle pri ich nasadení keď mi poriadne nedrzia.

elisse247
23. jan 2022

@misicka_k nie vôbec pekne držali. Samozrejme po čase už začnú padať keď sa dlho používajú ale tieto super držali. Mala som od aventu a tie boli za mňa veľmi na figu.

lucinka1645
23. jan 2022

Možno Vám nesedí veľkosť. V každom prípade nekojte s nimi. Zavolajte si domov laktačnú poradkyňu, nech vám pomôže. Každá žena s klobúčikmi má skôr či neskôr zníženú produkciu mlieka, čo nevyhnutne povedie k odstaveniu od dojčenia. Až túžite kojiť, aspoň rok, vysadiť klobúčiky.

azurova99
24. jan 2022

@misicka_k ja som kojila dva roky len s nimi inak sa dcéra nepridala, mala som mandala, a ak sa odlepovali tak som si ich druhou rukou drzala

saxana000
24. jan 2022

Mala som najmensie medela ked mala trosku narastla a prsia sa vyfornovali odlozili sme ich a viac nepotrebovali.

misicka_k
autor
24. jan 2022

@elisse247 no ja mam momentálne od aventu a tiež nie som s nimi veľmi spokojná. Chcem skúsiť nejaké iné co by lepšie sedeli. 🙂 skúsim teda tie od MAM a snáď budu lepšie držať 🙂

elisse247
24. jan 2022

@misicka_k skúste ale určite je najlepšie bez nich 😉

werbenka
25. jan 2022

@misicka_k ja som ich vyskusala asi 6 znaciek a najlepsie pre mna boli klobuciky Babyono. Dobre drzali. Co sa tyka padania, skus stred klobucika trochu vyhrnut, potom nasadit na bradavku a potom vyrovnat, tak sa spravne nasadzuju akekolvek klobuciky a lepsie drzia. Nam pomohlo, ze malemu narastla pusinka a vedel ju lepsie otvorit casom. V 5. mesiaci sa zacal prisavat aj bez nich, predtym nevedel, pouzivala som od narodenia. Treba obcas skusit, ci uz sa nahodou nevie prisat aj bez.

misicka_k
autor
25. jan 2022

@werbenka ďakujem za radu 🙂 to nasadzanie skúsim ako ste písali. No samozrejme ideálne bez nich no tiež asi musíme kúsok podrast lebo nám to zatiaľ moc nejde. Mam vpadnute bradavky tak je pre drobca asi trochu obtiaznejsie sa prisat. Snáď sa nám to ale podarí aj bez klobucikov za pár týždňov 🙂

elisse247
25. jan 2022

@misicka_k nám veľmi pomohla napríklad aj laktačná poradkyňa, pretože aj pekne vysvetlila že vôbec nejde ani o tvar alebo veľkosť bradavky pretože dieťa sa prisáva na dvorec aj tu na MK už o tom bolo písané.