icon

Dojčenie so silikonovými klobúčikmi

lola412
18. apr 2012

Ahojte mam osem a pol mesačného synčeka a stále kojím. Od druhého mesiaca používam silikonové klobúčiky na bradavky kamarátka mi povedala že to nieje dobré ich stále používať. Snažila som sa ho kojiť aj bez nich ale on mi potom odmieta prsník. Čo by ste mi odporučili.

Strana
z2
naty1987
6. jún 2012

@sariana aj u mna je vraj problem v bradavkach v porodke mi sestricka vravela ze ich mam kratke a mala asi pravdu ☹
no budem musiet predsa len zavolat laktacnej aspon budem vediet ako na to spravne vraj kazda zena moze kojit bez klobucikov

sariana
6. jún 2012

a este nieco...ja z mojej skusenosti mozem povedat, ze oducanie od klobucikov chce predovsetkym klud a trpezlivost...ja som to robila tak, ze som najskor skusila syna prilozit bez klobucika /ponukala som mu mliecko skor, nez zacal byt mrzuty, ze je hladny/...ak sa mu nepodarilo prisat, tak som mu dala klobucik a ked si trosku mliecko roztahal, tak som zase skusila ho prilozit bez...ak sa nam to nedarilo, alebo drobcek uz bol uplakany, tak som to nechala tak a nakojila s klobucikmi...ale naozaj to netrvalo dlho a s klobucikmi sme sa rozlucili...pre mna bolo vtedy aj vyhodou, ze uz islo o druhe dieta a niektore veci som prezivala ovela menej stresujuco 🙂 😵

sariana
6. jún 2012

@naty1987 ja som sa strestla s podobnymi hlaskami sestriciek...podla nich som mala radsej syna krmit umelym mliekom, lebo kojit mi nepojde - vraj nemam prsia, nemam bradavky 😀 😅 ...ja odporucam sa nevzdavat a vyskusat...a ak to nahodou aj nepojde, tak sa nic strasneho nedeje...lebo podla mna aj kojenie cez klobuky, je kojenie... 🙂 ja som sama na vlastnej kozi presvedcila, ze ak zena chce, tak koji a ak velmi chce, tak aj bez klobukov...drzim vsetky palce, aby sa to podarilo aj ostatnym...

naty1987
6. jún 2012

@sariana jeden cas som bola presvedcena ze kojit budem bez klobucikov nech sa deje cokolvek ale ked som videla syna ako sa trapi aj som to uz chcela vzdat ze aj cez klobuciky to ide tak naco ho trapit ale dodala si mi vazne odvahu skusat to dalej a ze sa nam to aj mozno podari 🙂 uz som pisala laktacnej tak cakam na odpoved 🙂 a budeme to skusat pomaly a postupne ja sa snazim vsetko robit s laskou a s tzrpezlivostou ved je este maly a mame sa co spolu ucit

sariana
6. jún 2012

@naty1987 naozaj je este malicky, takze sance mate velmi velke... 😵 treba si navodit pokojnu atmosferu, nastudovat si spravny sposob prikladania /ja som vsetko cerpala z tej stranky, aj videa mi neskutocne pomohli, niektore som uz vedela aj naspamat, co som si ich tolkokrat pozerala 😀 / a skusala som a skusala...ale jasne, ze ked som videla, ze syn zacina byt z toho mrzuty, tak som mu dala pauzu a nakojila s klobucikmi a potom dalsie kojenie som skusala zase...mne to islo najskor z jedneho prsnika bez a potom sme to dotiahli aj pri druhom a bolo super...ale nerob si hlavu z toho, ze ked to nepojde, tak je to nieco tragicke...podla mna nie je...stale to vnimam ako lepsiu vec ako nekojit vobec a davat UM... 🙂 ved sme len ludia a nie sme uplne dokonali...ja nikoho neodsudzujem ani za to, ze dava UM...je to kazdeho osobna vec a ja som sa za seba a moje deti rozhodla kojit /ci chcu alebo nie 😅 ale asi chceli, ked syna kojim este dodnes a intenzivne/... 🙂

atka70
6. jún 2012

@monikkak aj ja kojim cez klobučiky od sameho začiatku.Amala bude mať 3 mesiace,skušam to ja bez nich ale hned sa mala durdi že jej to tak nejde ako s klobučikom.

atka70
6. jún 2012

@matulat Ahioj, aj ja kojim len cez klobučik.A moja slečna spinka celu noc niekedy to potiahne aj 9 hod v kuse.Skušam to aj bez klobučika ale zatiaľ to nejde.

gretocka
6. jún 2012

ja som rodila v 36. tyzdni, maly mal zltacku, takze bol spavy a nevladal tahat, nevedel si chytit bradavku, takze mi poradili v nemocnici klobucik. Kojili sme sa cez klobucik cca do 3 mesiacov, ked som jedneho dna pri vyvarani na klobucik zabudla a on mi cely ohorel. Manzel nemohol hned bezat do lekarne a tak sme sa museli potrapit. Zo 20 minut si bubacik pokrical nez sa chytil, ale ked sa chytil, tak sa napapal a uz sme klobucik odvtedy nepouzili 🙂

monikkak
7. jún 2012

@atka70 tak to aj moja začne sa nervovať plakať... mne to nevadi že kojim cez klobúčiky...som rada že začala cicať takto lebo to odsávanie a všetko okolo toho bolo zdlhavé

beton
14. jún 2012

@gretocka vidim, ze cakas babatko. tak aby ste opat neriskovali s klobucikom, tu to mas pekne zhrnute>
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/06/preco-...

dieta nepije z bradavky, ale z prsnika, ked sa neprisava, tak klobucik mu to este zhorsi a na prsnik sa uz potom neprisaje vobec. ste vynimka, ze presiel na prsnik, ale nevieme viac o vasom dojceni, tak tazko povedat....nedokaze sa spravne prisavat a tym nedokaze efektivne stimulovat tvorbu mliecka, takze skor ci neskor sa tvorba znizi a dietatko sa predcasne odstavi (pred 2 rokom). ani ked sa dietatko narodi skor alebo ma problemy sa prisat, tak klobucik to len zhorsi, nie vyriesi. radsej treba prisavanie trenovat prstom a tak vsunut prsnik a veeela trpezlivosti a odhodlania do dojcenia. to zabera najviac. pripadne sa uz vopred kontaktuj s laktacnou poradkynou, dopredu nieco poradi a potom pomoze uz na mieste. pekny porod zelam.

naty1987
23. jún 2012

ahoj baby tak nam to oducanie ide sice pomaly ale tuk tuk tuk ide 🙂 diky laktacnej poradkyni ktora mi vela pomohla ukazala ako spravne dojcit a co mam robit preto aby nam to slo
v noci spim s nahymi cickami maleho mam pri sebe a uz sa mi stalo ze som sa zobudila na to ze maly tahal sice chvilku ale aj to ma tesi cez den skusat ponuknut najprv prsnik a ked sa jeduje dam klubuk a ked sa odstrci rychlo klobuk dam prec a potom uz krasne taha cez prso aj ked mu vypadne no krasne sa prichiti spet a takto nam to ide klobuk mame sem tam ale tesim sa ze robime pokroky a snad za chvilku budeme na klobuk uz len spominat 🙂

a co som sa bavila s laktacnou tak dieta co pouziva klobuk je vlastne neprisavajuce sa dieta a treba ho to naucit malemu davala prst do ust aby sa naucil tahat spolu s cievkou najprv ho napinalo po chvilki si zvykol ale plac bol velky no ale asi to malo svoj ucinok 🙂

Strana
z2