Dojčenský štrajk

kimmm1
8. apr 2016

Mam 7 tyzdnoveho syna a ma dojcenecky strajk, ktory trva uz 2 tyzdne. Maly pribera pekne, ale nechce poriadne jest, stale sa odtahuje, prisava a opatovne odtahuje, mravci a nedokaze sa pekne najest. Najdlhsie mi vydrzi prisaty 3-4 minutky. Pije hltavo, potom si musi odgrgnut, samozrejme nasledne ho boli brusko a kedze nie je najedeny place a pyta si znova. Takto sa mi to opakuje cely den a noc. Laktacna mi samozrejme poradila finty ako na neho,ale nic nefunguje... Uz som z toho zufala, mam o sebe pochybnosti,ze som zla matka, lebo sa nedokazem pozerat ako sa trapi a dam mu nasledne UM aj ked iba 30 az 60 ml 1x denne aby sa uspokojil. Kto z Vas riesil podobnu situaciu? A ako ste ju zvladli? Mam extremny zaujem na tom,aby som pokracovala v kojeni....

espresso
8. apr 2016

Ajoj, nema nahodou soplik?

kimmm1
autor
8. apr 2016

ma, odsavame, kvapkame vzdy pred krmenim. myslis, ze to moze vadit? on aj pocas krmenia vzdy kaka a strasne sa pri tom puci...a pusti bradavku...

frances5
8. apr 2016

Nas sa takto spraval pretoze mal tichy reflux. Aj si znova pytal jest aby splachol kyselinu mliekom, nie preto ze bol hladny. Ale chvilku po prisati sa zacal odtahovat, co sa mu to v brusku burilo. Pomahalo drzat ho v co najzvislejsej polohe pri kojeni.

kimmm1
autor
8. apr 2016

@frances5 ako sa prejavuje tichy reflux?

lauricka
8. apr 2016

@kimmm1 skuste sa nosti v satke alebo ergonosici. Aj papat co najviac v polosede, mozno ma skryty reflux. Vertikalna poloha mu moze vyhovovat. Urcite pokracujte, je mozne, ze to prejde a bude dojcit este dlho dlho.

kimmm1
autor
8. apr 2016

@lauricka denne ho nosim aj 3 hodiny v nosici a spava tiez v detskej hojdacej koliske. Pri krmeni mam vzdy hlavicku ovela vyssie ako brusko, ale aj tak to nepomaha ☹

lauricka
8. apr 2016

@kimmm1 vydrzte, podla mna sa to upravi. Ak mate pocit, ze ma problemy s travenim, skuste skonzultovat s pediatrom gastro vysetrenie. Kym nie je dehydrovany a nechudne, asi by som tomu dala este cas. Vela stastia.

kimmm1
autor
8. apr 2016

@lauricka dakujem za podporu. V kazdom pripade to nevzdam, len ma to ako matku mrzi a hlavne najviac ta flasa UM..

lauricka
8. apr 2016

@kimmm1 dokrmovat sa da roznymi sposobmi, flasa skutocne nie je potrebna. Mne sa osvedcila cievka a dokrmovanie po prste. Aj to len prve tyzdne vo vecernych hodinach, ked som mala pocit, ze jej nestaci a je nervozna a som pochybovala o sebe, ze mam dost mlieka. Mam PCO a tam su hormonalne nerovnovahy a tak som si myslela, ze mozno moje telo nepracuje ani pri tomto, ako ma. Ale vsetko ustupilo, dojcime dodnes, mala ma 15 mesiacov. Casto su taketo rozne starosti s babatkami v tych prvych 3-4 mesiacoch, ale to sa v drvivej vacsine pripadov upravi, urcite aj u vas.

siska53
8. apr 2016

@kimmm1 no...ja vidim skor v tej flasi este problem... Skus ho radsej nechat tak,nrch si taha,kolko potrebuje,ak laktacna skontrolovala ci je spravne prisaty.
Inak napr.syncek mal skryty reflux ktory sa prejavoval tak, ze sa obcas triasol.

Dcerka neviem,ale ta zas bola kolikova a tiez to bolo podobne,u nej aj kvoli tomu,ze ju aj vsetko rozptylilo (staci,ze maly vtedy 2rocny) zvyskol a pod. A tiez casto tahala len par minut,nasledne rev,zas na prso,takmer stale nosit. No flasu som nikdy nepouzila (naucila sa az v roku,hoci som ju potom uz skusala naucit kvoli mojej operacii,ale to uz bola starsia,nie taka mala).

Mama mi vravela,ze ja zss som vzdy pri krmenu mala tiez stolicu,vrtela som sa a nasledne ma musela prebalit,lebo som odmietala jest. Az po prebaleni som bola ochotna pokracovat.

Tie zaciatky byvaju tazsie zvacsa,u nas s malym pohodicka,ale pri malej - ta aj jeden prsnik odmietala,lebi slabsie tieklo tak som si z neho aspon odsavala.

No a este mi napadlo ze zo zaciatku som si nejak automaticky dany prsnik tak zlahka masirovala a stlacala (asi aby to slo lahsie).

espresso
8. apr 2016

@kimmm1 Tak mali sme podobny problem, maly nemohol papat, lebo nemohol pri papani normalne dychat. V nosteku mal soplik, preto musel hned pustit prsnik. A vsetko podobne ako pises. Preto mi to hned napadlo. Ja som mu nostek pred kojenim vyplachovala. Vtedy papal dobre.

kimmm1
autor
8. apr 2016

@espresso no nos som odsala, zakvapkala a nic. Dávam ho do zvýšenej polohy, prebalím pocas kŕmenia, nic nepomáha. Reve Jak divy a mlieka mam toľko, ze ked pusti, mam mokrú celu koselu

espresso
8. apr 2016

Ani neviem... A ked nos osavate, kvapkate mu tam najprv morsku vodu alebo obycajnu vodu? Lebo ja som to kedysi nerobila, a potom mi doktorka povedala, ze to nerobim spravne, a tak nos malickeho ostava zahlieneny. Dufam, ze to pomoze. Drzim palceky 🙂

kimmm1
autor
9. apr 2016

@espresso v noci sa krásne najedol, 3x po 15 minut a to mal zapchaty nosik, lebo fuci Jak slon, ale ešte spi. Tak ho nebudim.

vejula
9. apr 2016

@kimmm1 určite by som dala skontrolovať prisatie. Mam z tvojho príspevku pocit, že tam prisatie nieje ok (pri používani flašky, je to u=plne bežne, že sa pokazí prisatie, lebo na flašu sa "prisava" uplne iným spôsobom ako na prsník) tým padom hltá vela vzduchu o čom svedčí ta potreba odgrgnutia po 2 minutach satia a nasledne bolesti bruška. Podla mna tu je zaklad upraviť prisatie tak, aby babatko babatko nehltalo tolko vzduchu. Tu flašku určite zrušiť, lebo tá ho ešte viac mýli.

tanina724
9. apr 2016

Ked sme mali my takyto problem,malu som takmer mesiac kojila v polospanku. Uspala som ju v zavinovacke na rukach a ked uz zaspavala,lahla som si opatrne a dala jej prso do pusiny. A napila sa. Postupne sa to upravilo.

kimmm1
autor
10. apr 2016

teraz sa viac sledujem a ano, ak je v polospanku a ma svoje "oblubene" tak pije aj 20 minut. Ak ma to druhe tak moze byt aj v neviem akom polospanku a pije max 7 minut. Upravila som aj polohu dojcenia ale aj tak odmieta