Dojčím už mesiac a stále mám málo mlieka

lulu810
27. máj 2021

Ahojte. Chcem sa poradiť. Už mesiac sa snažím kojiť. No neúspešne. Mam malo mlieka. Malý nepriberal preto som bola nútená ho začať aj dokrmovat. Dokrmujem cez cievku. Vyskúšala som všetky kožné čaje, senovku,benedikt,odsavam a nič. Mliečka je stále málo. Ako je to možné? Jee ste nádej že sa mi množstvo upraví?

anile12
27. máj 2021

Prikladať, prikladať, a dojčit na požiadanie. Ďalej piť čaj a zvýšiť príjem tekutín.

nelca0510
27. máj 2021

@lulu810 dokrmovala som cez cievku a brala moringu, pila Matysaka a prikladala casto

kluska
27. máj 2021

@lulu810 mas spravne prisatie na oboch prsnikoch? z vlastnej skusenosti viem, ze to je prvy a hlavny dovod, ze kojenie nefunguje. Prehlta dobre, pocujes to? ci len dudle?

kluska
27. máj 2021

a ako vies ze je mliecka malo? po kojeni place? alebo casto kojis? ci len preto, ze nepribera si myslis, ze mas mliecka malo?

karhu
27. máj 2021

nie kazda ma dost mlieka, mne mamine stacilo, sestru museli dokrmovat..ak mas mlieka malo, dokrmuj
prvorade je aby bolo dieta syte a priberalo..

lulu810
autor
27. máj 2021

@kluska chvíľu ťahá, prehlta a potom už len dudle. Striedam preto prsníky.

lulu810
autor
27. máj 2021

@kluska vážim ho po jedenii a potiahne max 30. Ajnidsajme veľmi málo. Najviac sa mi podarilo 40 z oboch prsníkov dokopy

susedka
27. máj 2021

@lulu810 NETRAP SA tak to proste nejde ... ja som skusala tiez vsetko mozno od laktacnej cez caje nejake tabletky ci co to bolo ale nic mi nepomohlo. mala som proste malo mlieka, po kojeni som odsala asi 3 kvapky mlieka. Syna som najprv nakojila a potom normalne cez flasu dala umele mlieko. Fungovali sme takto do 9 mesiaca potom sa uz kojit odmietal.... nic mu nie je , je z neho 4 rocny chlapec ....

janulik270
27. máj 2021

Mne velmi pri oboch deti pomohohla senovka a benedikt.Braka som ho 4mes.Zaprazene polievky,vtacie mlieko,vela vody,caje pre dojcuace a najvuac biela vinea

habibim
27. máj 2021

@lulu810 najviac jest tekuté jedla, ktoré sa jedia lyzicov, čiže polievky, corby, guláš, omáčky... Jablkovy džús, kompóty a stava z nich, prikladať prikladať prikladať a... Vyhodiť odsavacku.. Najlepšiu odsávačku si si porodila, čiže s nou pracovať..

lulu810
autor
27. máj 2021

@susedka ja sa bojím ze keď mu dám fľašu že som úplne skončila

nelca0510
27. máj 2021

@lulu810 keď dáš flasku skončíš, to si buď istá. Skus napísať do laktacnej skupiny tu na MK🙂

lienka9
27. máj 2021

@lulu810 ja som kombinovala kojenie plus flasa do 6mesiacov.da sa to,ale kazde dieta je ine..a netrap sa,dojci kolko ide,zvysok dokrm.hlavne je aby bolo babo spokojne 🙂 a aj ty v klude.

susedka
27. máj 2021

@lulu810 ja si myslim ze sa to neda na 100% povedat ze si skoncila .... moj syn bol prikrmovany flasou a vzdy si najprv ziadal prsnik vypil co som mala a potom som ho dokrmila ....a takto to trvalo 9 mesiacov. Potom som ho kojila len v noci asi mesiac a potom sa odstavil uplne ...kazde dieta je ine, ja som mojim prispevkom chcela len povedat aby si sa netrapila ked to nejde tak to nejde .... nelam si nad tym hlavu. Prajem vela sil

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu810
autor
28. máj 2021

@rmm no bola som nútená mu ho dat lebo za týždeň pribral len 20 g.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu810
autor
28. máj 2021

@rmm tak hádam ho nenechám vyhladovať, keď ani po celom dni na prse a to doslova nič nevypil. Ináč by som mu UM len tak zo spásu určite nedala.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kluska
28. máj 2021

@lulu810 no a ked ho das s prsnikoch dole, je stastny ci place, ze ma malo? kojis kazde 3 hodiny ci aj skor, napr po 2 hodinach? Ja som nikdy nemala vela mlieka a kojila som ked chcel, kazde 2-3 hodiny a v noci ked trebalo, ale moj v noci pekne spal. Ale je pravda, ze mne moj maly priberal dost, ale zase kamoska ma dcerku a ta v pol roku ani 6 kil nemala a bola na umelom. Moze to byt genetika, ze tak malo pribera. Pokial je po nakojeni stastny a zaspi, tak by som problem nikde nevidela. Pokial chces kojit dlho, tak netreba davat umele, ked mas spravne prisatie, mlieka budes mat dost. Staci prikladat a babo si vytaha kolko potrebuje. Funguje to tak, ze babo prisatim si samo vytvori dopyt, cize mlieka ma dost, ale ked mu das napr umele, tak to sa uz v prsniku nikdy nevytvori a automaticky bude toho mlieka malo. Neviem ci rozumies.

kluska
28. máj 2021

a odsavat vobec nemusis, ani dokrmovat s cievkou, pokial je babo spravne prisate, ono si samo mlieko vytaha, kolko potrebuje. Cez cievku sa to robi len vtedy pokial nemas spravne prisatie. TO zistis hned, ze je nieco zle, babo je hladne stale, po nakojeni place alebo vyzdrzi len pol hodiny-hodinu, necika a pod. Ja som sa bavila s prikrmovanim a odsavanim len do chvile kedy som vychytala spravne prisatie a potom to uz slo, taky tyzden asi.

kluska
28. máj 2021

a hlavne treba byt v klude, skus este bez tej odsavacky a bez cievky a daj tomu nejaky cas a potom si povedz, nevadi skusila som, ked nevyjde, kupim flasky 🙂 ja som si tak povedala pri mojom druhom, uz som mala aj flasky kupovat, ale prisal sa :D a hlavne davas mu svoje mlieko, je to fajn, ked nevyjde, nevyjde

lulu810
autor
29. máj 2021

@kluska Ves práve že keď sa na papa vždy zaspí na prsníku. Tak ho dám dole a zachviľu už ruky v ústach a plače a hľadá prsník. Z toho teda usudzujem že ho je malo. Lebo vždy keď ho na ten prsník dám chvíľu potaha a potim už len dudloce. Tak bude teda asi chyba v prisati.

lulu810
autor
29. máj 2021

@kluska no a potom sú aj také dojčenia že nepotiahne nič len od začiatku dudle...