Dostane sa zápal (infekt) do mlieka?
Ahojte, potrebovala by som vediet, ja som mala predcasny porod v pondelok 7.3.2011, ktory mi vyvolala infekcia, neviem z coho, mozno ze som mala na krcku maternice, ale to netusim, pretoze som mala ,,uzasnu" doktrorku gynekologicku. Ale jedno viem, ze uz asi 3 tyzden ma obcas trapil zub, ktory som riesila, mala som tam hnis, ktory mi vycistili, teraz mam zub otvoreny, bola som objednana na 8.3.2011 lenze to som sa samozrejme nemohla dostavit, pretoze som bola v nemocnici. Objednana som na 30.3.2011, volala som so sestrickou, povedala mi ze ten zapal tam moze byt, ale tazko povedat, kedze je teraz otvoreny a neboli ma, len v nemocnici ma trochu bolel. Tam som dostala aj atb. Ja teraz riesim, ze ci mozem malemu odovzdat mlieko, ktore si odsavam, t.z. ci je mozne, aby sa ten zapal dostal do mlieka. Som uplne zufala, ale uz musim byt maximalne obozretna. Neviem uz na koho sa obratit, kedze teraz uz nemam ani gynekologa, musim si nejakeho najst, pretoze k tej co som chodila, uz ani nahodou nepojdem, poradte mi niekto prosim.
ja som mlieko dať malej nemohla a to som bola bez ATB..mala som chrípku- teplota 38°C a kašeľ
určite sa na to spýtaj ošetrujúceho lekára tvojho drobčeka 😉
zalezi ake si dostala ATB...zapal sa do mliecka nedostane, ale niektore lieky ano....
kojit mozes aj pri vysokych teplotach, tvoje mliecko si vzdy udrzi konstantnu teplotu....
a skus sa opytat aj v teme annag 😉
Zápal sa do mliečka nedostane, ATB treba dať také, aké sa pri kojení môžu- čo sa asi stalo. Navyše možno aj samo ATB dostáva... či nie? Bábätku mliečko v tejto situácii len pomôže, pretože bude obsahovať všetky dôležité protilátky proti bacilu, čo zápal vyvolal a látky podporujúce imunitu a dozrievanie.
Urcite by som dietatku, ktore je v takom kritickom stave, mlieko pri zapale a tobôz uzivani ATB nedavala. A verim tomu, ze pri zapale sa zapalove toxiny dostavaju aj do mlieka na zaklade priatelky, kt. pri nespecifickom zapale a uzivani ATB pod dohladom lekara kojila dietatko (3 dni pocas najviac akut. zapalu ho nekojila) a drobec mal pol roka problemy s pecenou.

ved sa spytaj na JIRS.ke sestriciek, ktorym odovzdavas mliecko, ale myslim ze mozes, oni ho aj tak pred pouzitim sterilizuju ,...ja som po porode tiez mala zapal v tele a mliecko som im nosila - vedeli o tom co mi je