Horúčky a hrčky v prsiach.

kaisinka
22. mar 2020

Ahoj, mám syna, má týždeň a pol a tretí deň som v horučkach 38, plne sa dojčíme. Jeden prsník som mala veľmi bolestivý plný hrčiek tie som rozmasírovala ako to šlo, ostala jedna hrčka. Používam aj kapustné listy z chladničky. No dnes sa mi nalial druhý prsník lebo maly nechcel piť, iba spal a ja som to neodstriekala. Teraz mám take bolesti že mám problém pohybovať s rukou. Ručne som odstriekala mlieko trochu aj pomasirovala aj kapustu dala no horúčky mi naspäť vyskočili na 38, včera som mala už len 37,5. Ako si pomoct prosím? Fakt tri dni v horuckach s novorodencom sú vyčerpávajúce. Ďakujem za rady.

elenatomasova
22. mar 2020

@kaisinka mali by ste zavolať asi do pôrodnice aby vám poradili čo s tým poprípade či nemali by ste tam ísť na nejaké antb.alebo čo sa dáva ,nie je to dobre taký stav aký máte.Prajem všetko dobré ale hlavne zdravie aby ste mali radosť z dieťatka.

kotulicek
22. mar 2020

@kaisinka treba ATB Keď sú takéto vysoké teploty, z.lekarne burnov alkohol prikladať na.prsia vychladený odsávať mliečko keď sú prsia moc naliate, pozor vsak nadmerné odsávanie podporuje tvorbu mlieka .oddávať len do ulavy. Alebo skús kontaktovať aj laktacnu vedela.by pomôcť v týchto časoch. A veľa oddychovať ak ti má kto pomôcť nech pomáha ako vie...skús aj Paralen ak máš ... Alebo alkohol mi pomohol naliať na utierku priložiť na 20 minút na prsia.

rebeca40
22. mar 2020

@kaisinka ja som takto bola tyzden lebo lekar ma odbil ,ze uz mam vediet ako postupovat ,ze nemam prve dieťa.
Potom chvala bohu zastupoval iny lekar a manzel ma zobral ,ze to neni normalne. Ten zastupujúci mi dal antibiotika ,oxitocin v takej ampulke a to som si pred kojenim kvapla 1 kvapku pod jazyk .Ale bol to boj este na tyzden kym mi to vsetko prešlo .Skus sa dat nad vaňu v predklone a urcite netlač len jemne si masiruj prsia a ak veľa pijes trochu obmedz aj pitie lebo momentálne mas nepomer v tvorbe mliečka s tym co maly vypije .A maleho ak spi radšej zobud na kojenie ak pekne papa.
Ja som sa pri 4 mordovala s tym zápalom do 8 mesiaca mala som mlieka hádam pre trojičky a maly mi kazdy mesiac priberal 1 kg 🙈

kittykat22
22. mar 2020

@kaisinka mas zapal v prsniku. Mala som to 3x a vzdy mi pomohla octanova mast - natries si prsia na hrubo a na to das velky kus vaty igelitovy sacok a na to teplu plienku z radiatora. Lahnes si, a do 3 hodin musis citit ulavu. Ja som nemohla zdvihnut lavu ruku od bolesti. Ak ti to do 3 hodin neprejde, tak musis vecer na pohotovost. Mala si napisat skor 😕 3 dni je vela - podla mna si uz zrela na lekara. Skus este ten octan - dufam, ze mas v okoli lekaren, ak nie, musis k lekarovi. Necakaj do zajtra. To ma z toho ze mas teple prsia a okolo je studeny vzduch - prechladla si.

luba41
22. mar 2020

velmi často dojčiť, v noci takisto, ponukat čo najviac.. žiaden cumel, flaša..ked sp- máte malo kontaktu . ležte spolu aj cez den, nech je na tebe..bradou smerovat dieta k bolestivým hrčiam, prsia v teple, po nadojčení - studený kapustný list, vínny obklad, octan a pod..masirovat len jemne pri dojčení.. a napravit prisatie - - to je príčina.. takisto menit polohy na dojčenie ..daj si lieky od teploty

kaisinka
autor
22. mar 2020

@rebeca40 a bola si obvodného či u gynekológa? Lebo tak viem že prsia patria pod gyndu. Zajtra ráno chcem volať na gynekológiu či mám prísť alebo aj na diaľku výpisu atb keďže je takáto situácia.

kaisinka
autor
22. mar 2020

@kotulicek a pri atb budem môcť kojiť? Lebo nechcem UM pchať malého

kotulicek
22. mar 2020

@kaisinka budeš moct kojit neboj dajú ti ZINAT ATB...

rebeca40
23. mar 2020

@kaisinka u gynekologa som bola a brala som ant.a normalne som kojila ono veľa píšu ,ze sa nesmie kojiť no ja som kojila aj pri silnom zapale stredného ucha ORL dr. mi vravel odstaviť a volala som detskej a tá mi povedala ,ze v pohode,ze do mlieka ide ozaj minimum co dieťatko neohrozí .