Hrče na boku prsníka

angie_l
29. mar 2019

Mamičky kojace mám bolesť prsníka a hrče mám vnútri cítim tak na boku čo to môže byt? Boli na prsník už druhý deň

mih1325
29. mar 2019

@angie_l rozmasiruj si to a odstriekaj,je to možno z toho,že dieťatko ti neosdsaje toľko mliečka a hromadí sa to tam, pozor na zápal!

ukulela
29. mar 2019

je to normalne, robi sa ti vela mlieka, kym sa to ustali ... musis to rozmasirovat, zvykne to pustit a uvolnit pod teplou sprchou. to rozmasirovanie moze boliet, no pomoze to. ak to nerozmasirujes, hrozi zapal. a pomaha aj infra lampa - nahriat tu oblast. alebo potom octanovy obklad, len pozor, tam nie na bradavky. a pred kojenim poriadne poumyvat, babatku octan smrdi.
ale mne to vzdy povolilo pod horucou sprchou a rozmasirovat. a teda ked maly dojedol, este som co to doodsavala, ci odstriekala, aby sa prsnik vyprazdnil.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
29. mar 2019

@veronika4495 ono sa to po case ustali - tvorba mlieka - pojde to ako dopyt/ponuka. preto by som sa to nesnazila riesit tymi studenymi obkladmi, pokial to nie je akutne. aj ja som mala plne prsniky, pretekali mi, atd - ale ako babo ziskalo aky taky rezim, uz to slo. zmeny polohy - ano, bud prehodit babo "pod pazuchu" a kojit v tom smere, alebo aj po leziacky.

angie_l
autor
29. mar 2019

@ukulela ale moja mala má 13m a ešte som to nemala preto má to prekvapilo

ukulela
29. mar 2019

@angie_l a nezacali ste davat napriklad viac prikrmov a menej kojit? ak ti nepomozu tie masaze a octan, tak mozno zavolaj na gyndu.

renat04
29. mar 2019

Mohlo sa stat, ze mas proste privela mieka a ono sa zvykne takto zgucit. Treba sa to pokusit odstriekat, rozmasirovat a mozno by ti pomohol aj teply kupel