Je možné začať kojiť mesiac po pôrode?

viki128
19. aug 2020

Ahojte maminy, takže.. V pôrodnici sa mi pekne mliečko začalo tvoriť, no ja som kojenie zanedbala.. Bolo to bolestivé, mala som dosť iných zdravotných problémov ktoré som si chcela liečiť, napríklad bolestivé hemoroidy z tehotenstva a chcela som si konečne dať nejaké silné lieky (Mastičky nepomáhali), a proste z mojej strany dosť faktorov z ktorých som bola na nervy a nakoniec som si povedala že kojenie nebudem siliť.. Boli sme teda na UM, ale synčeka jednak zapeká (viem že je to bežné ale možno keby som kojila tak je to inak..) a celkovo ma teraz hrozne mrzí že som to zanedbala, a mliečko sa prestalo robiť.. Je možné kojenie ešte nejako rozbehnúť aj po mesiaci? Skúšali sme sa prikladať k prsníkom aj piť čajiky na tvorbu mlieka, ale už to vyzerá stratene.. Myslíte že sa to ešte dá zachrániť?

nikpa
19. aug 2020

@viki128 po mesiaci určite áno, odporúčam ti poradiť sa s laktačnou poradkyňou

limetka69
19. aug 2020

Pamatam si mamicku v skupine, ktora po sekcii nemala mlieko a z nicoho nic sa jej podarilo zacat kojit po mesiacoch. Nepamatam ci 6m alebo kolko, mozno aj viac. Myslim, ze sa o to ani nesnazila a samo sa jej to mlieko zacalo tvorit. Tusim ma nick paladia.

vilma7
19. aug 2020

Ja som raz čítala príbeh ženy, ktorá nerodila, a aj napriek tomu makala na tom, aby potom dieťa mohla kojiť a tiež sa jej to.podarilo vďaka rôznym prípravkom.

mirkava
20. aug 2020

@viki128 je to skor v hlave. Prikldanim sa ti zacne tvorit mliecko. Vyzaduje si to trpezlivost

silviazlat
20. aug 2020

Určite áno. Teplé obklady a dieťatko pravidelne prikladať, hlavne keď je hladné a plače - ten plač v tebe môže spustiť laktáciu. Určite pridaj aj čaje a masáže - sú dostupné na internete.