Jedálniček pri kolike

veron900
19. feb 2015

Ahojte mamicky, nas syncek ma 3 tyzdne a mame silne koliky. Prosim vas poradte mi jedalnicek co mam jest ked kojim a co treba vynechat. Dakujem

siska53
19. feb 2015

@veron900 to musis zistit sama. Kazdemu babatku moze prekazat nieco ine. A vacsinou aj tak nic nepomoze,len cas.

Klasika - nafukujuce potraviny - strukoviny,brokolica,kalerab,karfiol..paprika....skus vylucit. Niektorym babatkam prekazaju mliecne vyrobky, inym zas mucne vyrobky. Vzdy testuj viac dni.
Niektorym prekaza i paradajka ci cokolada a citrusy,tie by sa mali v prvych mesiacoch vylucit aj kvoli alergii.
Napr.nasej malej robil velmi zle obycajny hrasok. A pri malom som mohla jest takmer vsetko (strukoviny a kapustu som ale radsej nejedla) a on koliky nemal.
Zvacsa suvisia s nevyzretostou traviacej sustavy,preto dakedy fakt len cas pomoze.
A hlavne sme sa vela nosili,masirovali brusko a tak.

dorotka202
19. feb 2015

presne tak.nakoniec aj tak to musi same prejst.nam to preslo okolo 4. mesiaca.nejest cokoladu,ani rozky,biele pecivo,skus vynechat aj mlieko,mliecne vyrobky(ale potom si musis vapnik doplnit tabletkami),nafukovacie potraviny tiez vynechat.pit cistu bezbublinkovu vodu.proste musis vyskusat a sledovat kedy sa to lepsi,alebo horsi,lebo kazde babo je ine.no a malemu davat espumisan,alebo nieco podobne,probiotika,masirovat,cvicit nozkami a hlavne vydrzat a vraviet si ze to raz prejde.vela trpezlivosti prajem🙂

hajajanka
19. feb 2015

@veron900 Z vlastnej skusenosti viem, ze ci som jedla alebo nejedla "zle" potraviny, koliky boli a prestali az po tretom mesiaci. Pri prvom dietati som sa dopracovala do stavu, ked som nejedla vacsinu potravin a ziadnu zmenu k lepsiemu som na dietati nepostrehla. Pri druhom som uz bola mudrejsia 🙂
Nam sa pri kolikach osvedcili kvapky proti kolike (najdes v lekarni) v kombinacii s masirovanim bruska a cvicenim nozickami (take kruzive pohyby).

veron900
autor
19. feb 2015

Dakujem za rady, ale mam pocit ze ci jem vsetko alebo drzim dietu tak sa kolika vobec nezlepsuje. Je to strasne

visna264
29. mar 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Skús obmedzit strukoviny a vsetko co ta nafukuje - lebo to nafukuje aj malého potom. Kopkajte nozkami aby sa mu crievka hýbali no a skús mu do flašky pridat aj trosku kvapiek coliprev - tie su priamo na koliku. To by mohlo pomôct.

mamadana2
29. apr 2015
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

na koliku je najlepsie cvicenie. Skus malému masírovať bruško, nech kopká nôžkami. Pomôzu aj kvapky coliprev - staci mu ich dat pred dojčením. Kolika trvá pár mesiacov. Sama viem, ze je to velmi narocne obdobie pre teba aj maleho ale skuste to zvladnut. Potom bude uz len lepsie 🙂