Jem veľa mliečnych výrobkov. Vadí to pri kojení?

sarianna
3. okt 2012

davam umele mlieko, ale aj malinko kojim, odsavam ale dcera ma problemy, boli ju brusko. Neviem ci jej vadi Beba HA, alebo moje materske mlieko. V tehotenstve som ja mala problem s mliecnymi vyrobkami, robili mi zle na zaludok, teraz sa sa vsak neviem objest mliecnych jogurtov. Moze ju z toho boliet brusko ? ( kazdy vecer bojujeme od 20-23h place, stona... Dcerka ma 1 mesiac

luciferkax
3. okt 2012

Môže jej to vadiť.... ja som bola velký mliekožrút a drobca často bolelo brucho... tak mi kázali vysadiť mliečne výrobky, načas (čo bolo pre mna mučenie, lebo ja žijem len na mlieku! ale čuduj sa svete, bábo hned bolo pokojnejšie

tinka9000
3. okt 2012

Nemyslím si, že jej vadí tvoja konzumácia mliečnych výrobkov, skôr kombinácia umelého mlieka s materským. Mám 5 mesačnú dcérku a mali sme podobný problém, 4 noci sme preplakali do rána do štvrtej, a bolo to pre kombináciu UM a začiatkov dojčenia. Mlieko mi po sekcii nabehlo až 6ty deň, dovtedy bola na UM a ako som do toho začala dojčiť a večer ešte dávala UM, veľmi ju z toho bolelo bruško. Vylúčila som UM a bolo po plači. Maličké bábo zle znáča kombináciu UM a materského mlieka, veľmi to zaťažuje ešte nevyvinutý tráviaci trakt. Vyber jedno alebo druhé. Ja pijem veľa mlieka a jem jogurty, a vlastne všetko, vrátane citrusov, surovej zeleniny a strukovín a výlučne dojčím, a nie je žiadny problém s bruškom. Držím palce.

miskaska
3. okt 2012

Mne pediatrička povedala, nech nepijem krabicove mlieko, ale kyslomliecne vyrobky by vadit nemali.

lilysk
3. okt 2012

@sarianna Ano mliecne moze velmi vadit -boli brusko -skus vynechat n apar dni uplne mliecne vyrobky a uvidis ci sa upokoji.

kimmie
3. okt 2012

Mlieko moze sposobovat koliky u deti, lebo naduva. Hlavne u kojenych deti do 4 mesiacov. Tiez umele mlieko moze sposobovat tuto reakciu ak je vyrobene z kravskeho mlieka. Su tiez UM co su zo soje.
Moj starsi syn bol plne kojeny a vzdy mal strasnu koliku. Vzdy bol cerveny v tvari, spoteny a plakal ako divy 2 az 3 hodiny. Raz som dokonca s nim isla na pohotovost (po celom dni kolik). Jedna lekarka mi odporucila ze nech si zapisujem co jem. Ja som si vsimla ze koliky zacinali vzdy po 18:00 a ja som si vzdy predtym dala o 15:00 jogurt. A tak som zistila ze mu nesedeli mliecne vyrobky v mojej strave. Zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode. Ja som nikdy ziadne umele mlieko neskusala, ta mila lekarka co mi poradila zapisovanie ze co jem, mi tiez vravela ze ak synovi moje mlieko nesedi s umelym to moze byt este horsie.
@sarianna

sarianna
autor
3. okt 2012

no, ja som ten typ, ze mna naduva vselico... takze asi aj moje mlieko je take...

beton
3. okt 2012

@sarianna neexistuje na svete ziadny zivocisny druh, ktory by netoleroval materske mlieko vlastnej matky. iba my, ludia, strasne mudri a civilizovani, dokazeme prist na takuto myslienku a pochybovat o kvalitach vlastneho druhu... spravanie, ktore opisujes, ak sa vyskytuje kazdy den, v rovnakom case, tak je to pravdepodobne kolika. ta nesuvisi s tvojou stravou, je to jednoducho stav, ktory vyplyva okrem ineho z nedostatocne vyvinutej traviacej sustavy babatka a ktory do 2 az 3 mesiacov pominie. pre nevyvinutu traviacu sustavu je idealnou potravou materske mliecko, ktore je prisposobene na jeho nevyvinutu traviacu sustavu a pomaha mu ju dovyvijat. kazda ina potravina je naozaj velka zataz. preto by som aj toto spravania, ktore opisujes, nepripisala na vrub tvojej konzumacii mliecnych vyrobkov, ale konzumacii mliecneho vyrobku, teda UM tvojim dietatom. nech sa vyrobcovia snazia, ako sa snazia, z kravskeho mliecka, materske ludske mliecko nikdy nevyrobia. a kedze sme v laktacnej poradni a ja radim maminkam hlavne, ako dojcit, pripadne sa k dojceniu vratit a odstranit rozne tazkosti s dojcenim, neda mi sa neopytat, ci nerozmyslas napriklad tymto smerom. vratit sa k plnemu dojceniu, usetrit nejaku korunku a usetrit tiez traviaci system tvojho babatka. rada pomozem, ak mas zaujem.
riesenim tychto tazkych vecerov je takisto dojcenie, lebo pri nom si babatko ulavi od bolesti, upokoji sa, citi ta pri sebe, jedlo sa mu trosku v brusku poposuva.....mozete spolu pri dojceni spat. a dieta, ktore ma prsnik v ustach, plakat nemoze...to je jedna z velkych vyhod, ktore sama rada a casto vyuzivam :o))

sarianna
autor
4. okt 2012

@beton
toto je uz moje druhe miminko. Aj pri synovi som mala problemy s kojenim. Aj teraz, aj pred tym som rodila sekciou, planovanou, bez porodnych priprav, 14 dni pred terminom. Syna som mala plne na umelom, a 4 mesiace som odsavala a robila co sa da, dostaval 2 davky mojho mlieka denne. Asi tak. Teraz pri dcere rovnaky porod ( uplna narkoza , moje problemy s dychanim po porode, som alergicka , 3hodiny na Jiske ). Teraz pri dcere je to rovnako, odsavam, ale aj prikladam, mlieka je vsak malo, nestaci. Momentalne mam asi aj zapal prsnika, v tom prsniku je minimum mlieka, snazim sa dieta prikladat, aj ked to boli...... ( mam ho cerveny, 1 den som mala teplotu 38,2, nemam zdurene, len teda cervene prso ). Takze s kojenim je to u mna tak. ( pri synovi som riesila aj akupunkturu, homeo atd , teraz pri druhom dietati uz nestiham skoro nic... syn ma 2,5 roka a musim sa o deti starat behom dna sama... ) Takze robim co mozem.... Teraz druhy den dcere nedavam moje mlieko, akoze plne davky z flasky, davam jej len tahat ten bolavy prsnik a vecer bola kludnejsia, chcela len moju pozornost, nebola v krcoch, nebolelo ju tak brusko. Neviem ci nahoda, alebo skutocne moje mlieko... Mozes mat teda pravdu, ale myslim si, ze ak nieco naduva mna ( nie extremne, ale predsa, miminku to moze vadit tiez = mliecne vyrobky)

opica89
4. okt 2012

ževraj ked kojis a aj dokrmujes, že aj to sposobuje koliky. ja tiež pijem mlieko na litre za den a maly s tým nema problem ale niekde som citala, že ked babatku nerobi kravske mlieko dobre može mat problemy aj koliky aj ekzemy

beton
4. okt 2012

@sarianna z toho cerveneho prsnika treba vela kojit. Brada dietatka musi smerovat k zapalenemu miestu, tak to lepsie vytaha. Pred dojcenim nahriat, rozmasirovat. Nadojcit a pocas toho tiez masirovat. Po dojceni studeny obklad a lebo obklad z tvarohu alebo bieleho vina. No hlavne dietatko to musi vytahat. To dokaze len, ak je spravne prisate. Mam obavy, ze aj ten zapal vznikol kvoli tomu, ze dietatko nedokaze efektivne vyprazdnit prsnik. Tym potom ide aj tvorba mliecka dole. Takze jednoznacne odporucam skontaktovat laktacnu poradkynu, dojcenie este viete zachranit. Netreba sa lutovat a nahovarat si, ake to mam oproti ostatnym tazke. My, zeny to vzdy nakoniec nejako zvladneme. Upokojit sa, uvolnit si mysel. Mnohe baby su na tom este ovela horsie, ver mi. A mame na vyber? Treba situaciu prijat a urobit maximum.len ak sa s tym zmierime, pojde to. Rada ti poslem do ip pribeh o nas, mozno aspon inspiruje...inak nosenim si ulahcis mnohe. Dietatko je neustale pri tebe, moze spinkat aj sa dojcit za pochodu a ty mozes venovat cas starsiemu dietatu a domacnosti. Zelam vela sil, hlavu hore. Ja viem , o com pises. Chapem ta. A prave preto ta povzbudzujem o dojcenie zabojovat. Aby si si cim skor oddychla. Lebo dojcenie je pre pohodlne a zaneprazdnene matky, ktore na robotu okolo um nechcu minat cas.