Kedy mám vysadiť senovku a benedikt?

sara22
24. mar 2015

Baby,ked ste brali senovku a benedikt a uz ste z nich smrdeli,prestali ste brat,alebo brali az kym ste nemali tolko mlieka,kolko potrebujete? Ja uz smrdim ako seno,mnozstvo mlieka sa mi zvysilo ale stale to nie je tolko,kolko potrebujem (malej to nestaci a ked odsavam,viem si odsat max 50ml,co pre 5tyzdnove babatko je malo). Tak neviem,ci mam brat stale 3x2 tabletky a este sa mi zvysi produkcia,alebo uz nie a mam pomaly vysadzat..

hrjanka
24. mar 2015

ja som brala 3x3 tabletky z kazdeho, po dobu 1 tyzdna a potom som postupne vysadzovala, ale teda mne tieklo mlieko vtedy snad aj z usi 😀 ak ho este nemas dost, tak radsej ich este zopar dni ber, ja som senovkou smrdela este aj par dni potom, ale teda...pre mna to bol vlastne prijemny oder 😉

sara22
autor
24. mar 2015

@hrjanka hmm,takze myslis,ze by som mala zvysit na 3x3? Mne takmer uplne mlieko po 2tyzdnoch odislo,malej sa nechcelo cucat a kym som na to prisla,uz tam skoro nic nebolo-odsavackou som vytiahla max 20ml z oboch prs.. Co by som ja spravila za to,aby mi z usi tieklo mlieko 😂

mimi8814
24. mar 2015

@sara22 ja som tiez brala 3x3 denne z kazdeho, bohuzial tvorba sa nezvysila, musela som zacat brat liek Costi, ten pomohol paradne, prestala som dokrmovat, po mesiaci a pol som ho mohla vysadit a odvtedy kojim bez problemov

hrjanka
24. mar 2015

urcite 3x3, k tomu malu vela nos - na rukach, satke, nosici, co najviac budte "telo na telo" a prikladaj v kuse. Bola som na tom rovnako ako ty, mala mi uz dokonca strajkovala - bola schopna 8 hodin nejest, a ked som si ju chcela prilozit, tak revala ako pavian. Ale to, co pisem vyssie, skvele zabralo, za 3 dni od zaciatku uzivania tabletiek som mala tvorbu viac-menej v poriadku.

sara22
autor
24. mar 2015

@hrjanka ja beriem od soboty 3x2,tak zvysim na 3x3. Ja ju nosim stale,cez den ju krmim v posteli,takze kolkokrat spolu aj zaspime 😂 a dnes sme spali aj koza na kozu,co by som chcela pravidelne si ju davat,snad to pojde.. Blbe je,ze ona tym ako zlenivela nevytiahne z prs vsetko a ked ju dotlacim nutrilonom a zaspi,rychlo idem odsavat to,co ona nevytiahla.. 😞 a ked ju nedokrmim,tak je na prsach furt a to mi totalne donicila bradavky a aj tak nic netahala,len sa hrala a dudlala,obcas cucla,pospala..

hrjanka
25. mar 2015

@sara22 ak ju chces skutocne dojcit,tak ten nutrilon by som vynechala. Je pochopitelne,ze nechce tahatt z prsnika,ked jej potom das um -predpokladam,ze cez flasu...a mlieko ti najlepsie rozbeha prave babo,to je najlepsia odsavacka. A neboj,ked jej parkrat ten nutrilon nedas,neumrie. Ked pochopi,ze inu moznost nez pit z prsnika nema,urcite ti mliecko krasne roztaha 🙂

sara22
autor
25. mar 2015

@hrjanka ona je dost malinka,narodila sa 2570,z nemocky sme odchadzali 2330a teraz v 5tyzdnoch ma konecne 3kg. Kym som prisla na to,ze malo pije,boli to aj 2,3dni,takze az potom som dala flasu..problem je v tom,ze ona nevladze tahat,tym,ze je taka mala a este musim aj cez klobuciky kojit. Snazila sa,tahala,ale zaspavala tam a ked sa zobudila,zas bola ako vlk. a po case uz sa jej ani tahat nechce,nieco cucne a len sa hra a nervaci.. Vzdy ju dam aspon na hodku striedavo na prsia a az potom UM,ale nedokazala by som jej ho nedat a nechat ju hladnu 😢 mam kupenu aj od medely tu cievkovu sadu,ale cez to pila straaasne dlho a zasa ten isty efekt,ze zaspavala a tieklo to kade-tade.. Musim nieco aj s tymi klobucikmi spravit,uz si hladam laktacnu,snad sa toho este zbavime..

sojkovalucia
27. mar 2015

@sara22 mne sa tiez narodil krpec mal 2580g a tiez taky isty problem cez klobuciky sa trapi aj pije ale zaspi a nenaje sa lebo do par minut je hore a nervaci ze je hladny..tak som si zacala odsavat sice to zabere viac casu ale aspon ma moje mliecko.

sara22
autor
27. mar 2015

@sojkovalucia a rozmyslala si sa klobucikov zbavit? Ja rozmyslam.si zavolat laktacnu poradkynu,ak nebude po 6tyzdnoch neskoro :-/

sojkovalucia
27. mar 2015

@sara22 Akurat dneska som hladala laktacnu poradkynu v okoli a aj som pisala email ci robi aj osobne.my budeme mat 4 tyzdne.ale dneska som dostala radu ze mam maleho vyzliect do plienky,seba do pol pasa a nechat ho na sebe ze aj sam bude hladat cicik tak cakam kym sa zobudi a idem skusat.

sara22
autor
27. mar 2015

@sojkovalucia ano,u nas hlada,ale tiez len nieco cucne aj to len ak je klobucik,bez neho nervaci a nevie sa prisat.. Ja som.tiez dnes pisala laktacnej,ci je vobec este sanca to zachranit..

sojkovalucia
27. mar 2015

@sara22 mne sa aj prisaje aj bez klobucikov ale iba tak na par sekund a uz potom hlavu odvracia prec a tiez nervaci.mylsim ze nie sme bez
najedne.urcite to stoji za vyskusanie ta laktacna nemame uz co stratit.

sara22
autor
27. mar 2015

@sojkovalucia jo,ja si tiez hovorim,ze uz to moze byt len lepsie 😂

dellfi
28. mar 2015

Ja zjem cely sacik senovky za den a Costy berem 4x4 tablety uz mesiace. Na Benedikt mam alergiu. A ja toho mlieka nemam aj tak dost.

lucia_ma
28. mar 2015

Ahojte ja mam podobny problem aj ked uz som asi dalej ako vy..brala som uz aj senovku a benedikt 3x3 ale to mi vobec nezabralo.. teraz beriem morengu a tiez ziadne zazraky ale to je aspon zdrave..
Ja som tiez bola na klobucikox a podarilo sa mi zbavit ix.. treba vydrzat a nevraciat sa k nim dieta si zapamata aj xut tvar a sposob prisatia.. a potrebuje sa naucit na prso a tym zacat riadne tahat nam to trvalo len asi den dva ale moze to byt aj dlhsie.. a prikrmujem len cez cievku to zaroven taha moje aj UM ale aj tak nemam stale tolko co potrebuje.. tiez nie som oxotna ju nexat plakat od hladu( uz rozmyslat ze budem len odsavat a dam jej z flase .. ale laktacnu si zavolajte-treba aj techniku prisatia skontrolovat. Ale je to trapenie cele kojenie :(

sara22
autor
28. mar 2015

@lucia_ma Kolko ml prikrmujes a za aky cas to scucne? Lebo moja da 20ml cca za hodku a to pri tom neskutocne nervaci..

sara22
autor
28. mar 2015

@lucia_ma teda cez cievku jej to tak dlho trva..

levica23
28. mar 2015

@sojkovalucia,
@sara22 ahojte. Mala som podobny problem pri synovi. Kojili sme sa len cez klobuciky a po case mi uz ani cez tie nechcel pit. Laktacnu som volala ked mal dva mesiace a problem bol v tom, ze mal skratenu uzdicku a nedalo sa mu dobre sat. Bola som s nim na ORL kde mu to prestrihli a odvtedy po asi troch tyzdnoch sme sa zbavili klobucikov a kojili sme sa do jeho 22 mesiacov. Chcelo to hlavne vela trpezlivosti.

sojkovalucia
28. mar 2015

@sara22 ja prikrmujem mojim co si odsajem a vypije 80ml za 15minut.z flasky pije rychlo mozno preto sa mu uz nechce trapit prisavat..cievku som neskusala.

sojkovalucia
28. mar 2015

@levica23 a aj sa ti napapal cez klobuciky?stacilo mu to?

sojkovalucia
28. mar 2015

@levica23 A ta laktacna ako prisla na tu uzdicku?Da sa to aj volnym okom zistit?

sara22
autor
28. mar 2015

@sojkovalucia ja uz mam laktacnu dohodnutu,dojde hned zajtra 🙂 tiez pisala o tej uzdicke,tak asi volnym okom sa to da skontrolovat. Ibaze nechapem,preco to nekontroluju hned v porodnici..
@levica23 a kedy si volala laktacnu?ked uz ani cez klobuciky nechcel pit? Ci pred tym?

donaninqa
28. mar 2015

@sojkovalucia klobuciky znižujú tvorbu mlieka to ti povie aj laktacna poradkyňa a určite ju vyhladaj nech sa pozrie na techniku prisatia .uzdicku kontroluje prstom. aspon nam tak kontrolovala 🙂 mala som ten istý problém bolo to vyčerpávajúce ale je to za nami. vdaka tetam laktaackam🙂

lucia_ma
28. mar 2015

@sara22 no my prikrmujeme viac menej po kazdom kojeni alb odhadom..to je take ze clovek nevie ci je este hladna alb by chcela uz len tak dudat.. nasa ma teraz 7tyzdnov a davame jej 60prikrm.. cize som ako keby pol na pol UM a moje.. ona ma silny saci reflext cize ja to hned vidim ked saje odo mna a ked uz to ide pomaly.. len tak dudle alb zaspava.. ked jej dam cievku to vysaje ako pri kojeni teda kym tecie rychlo.. takze nieco robis zle bud to zle zavadzas alb ti je zle prisata.. dieta prirodzene ked zaciti ze tecie tak zacne sat cize nemalo by to tolko trvat.. je to lepsie ako flasa lebo sa musi viac snazit a zaroven stimuluje prso.. a ano prve sa kontroluje uzdicka hmatom v pusinke..ked sa da tiez davam radcej moje odsate a inak mne asi naj zaberaju homeopatika ricinus..

lucia_ma
28. mar 2015

A klobuciky znizuju tvorbu mlieka dlhodobo ale podla mna to zalezi.. lebo mne mlieka rastlo aj na klobucikox a mala sala aj ked som dala flasu a potom prso.. ale uz sme bez klobucikov a len na cievke a mlieko stupa veeelmi pomaly takze podla mna nic nefunguje zarucene na vsetky..

levica23
28. mar 2015

@sojkovalucia cez klobuciky mu to stacilo. Mala som hrozne vela mlieka, takze aj ked si nevytiahol vsetko z prsnika stacilo mu to. A ta uzdicka sa da zistit aj na pohlad. Maly nevyplazil jazyk. Ale zistila to az laktacna ked mu pozrelabdo pusinky a skusila na svojom prste ako saje.
@sara22 laktacnu som volala ked som sa rozhodla klobucikov zbavit. Citala som v casopise ze to znizuje tvorbu mlieka a babatko aa cez ne nenapapa lebo si nevytiahne z prsnika všetko mlieko a aj sa mi zdalolo kojenie cez klobuciky neprirodzene. A par tyzdnov po porode mi syn cez ne nechcel uz pit. Jedoval sa a plakal. Trvalo aj hodinu kym som ho prehovorila na kojenie. Volala som jej ked mal nieco cez dva mesiace .

sojkovalucia
28. mar 2015

@sara22 ja som tiez iba vcera hladala laktacnu uz sa ozvala ale este sme sa nedohodli.potom daj vediet ako si dopadla..tiez by som chcela kojit na priamo nech mozem kojit aspon do pol roka ked odsavanim a klobucikmy sa znizuje tvorba.

sojkovalucia
28. mar 2015

@levica23 uz som kontaktovala laktacnu tak dufam ze pomoze aj nam.drzte palce..

levica23
28. mar 2015

@sojkovalucia drzim palce a prajem vela trpezlivosti 😉Je to narocne, ale da sa to zvladnut a vysledok stoji za vsetku tu namahu.

lucia_ma
28. mar 2015

Dajte vediet potom co vam poradila laktacna-mne ako prve zbavit sa klobucikov a to sa stalo a potom znizovat prikrm aj to robime.. ale stale mlieka nie je kolko by malo aj ked sa zvysuje.. som zvedava. Niekedy sa sama cudujem ze som to este nevzdala lebo mame z tohk nervy aj ja aj mala..