Kedy začalo vaše bábätko papať po pôrode?

janluk29051
6. aug 2015

Baby maly ma 2 dni a nechce nejako papkat. Neplace, je pokojny sem tam si potiahne cumlik. Je to okey?

adelakk
6. aug 2015

Podla mna to ok nie je. Mne deti zacali jest hned. Ja som ale detom nedavala cumlik. Cumlik by som uplne vyradila a miesto neho ponukala prsnik co najcastejsie. Dvojdnove babo by malo jest kazde dve hodiny. Takze vyrad v prvom rade cumlik nech si nezvyka tahat len tak naprazdno. Neakor mu ho mozes dat ked uz bude vediet papat. Moje deti nikdy cumlik nemali a boli bez neho ok.

manee
6. aug 2015

Urcite treba babo ponikat prsnkom, aj ked si nepyta. Ak ma novorodenecku zltacku je prosto prilis unavene nato, aby si placom pytalo jest. A pri papani moze zaspat nie preto, ze je syte, ale unavene. A ked ho prevazis, uvidis, ci nejde s vahou dolu.

bajana
6. aug 2015

Cumeľ zahodiť, prikladať aspoň každé 3 hod nech sa ti rozbehne laktácia a mimino sa naučí sať. Inak moja bola hladná cca 1,5 dňa po narodeni ale potiahla si moje mlieko až na 3.deň - dovtedy som ju samozrejme prikladala na 10min. ku každému prsu každé 3h (aj v noci) a potom po 1,5 dni už revala od hladu, tak parkrat dostala po prisatí nutrilon zo striekačky. Plne kojená bola 3.deň večer.

tana2278
6. aug 2015

@janluk29051 Si v porodnici, ries to s lekarmi.