Kojenie a dokrmovanie
ahojte.. kojim ale začala som aj dokrmovať.. už 4. deň maly nemal stolicu ..hned ho začalo zapekať..pomaham len teplomerom.. dala som mu bebivitta protialergenné.. (kupoval muž) :D.. alergiu nema nikto.. malý ma mesiac.. myslite,že zmena mlieka pomôže? ..rozmyšľam nad babylove PRE ..čitala som ako si ho mamičky chvália ..
Pomohlo by úplné vysadenie UM. Čím menej prikladas, tým menej mlieka máš. A čím častejšie bude dieťa piť z fľašky, tým menej sa bude chcieť prisavat. Nechceš sa radšej vydať týmto smerom, než hľadať UM, ktoré malému sadne a tým veľmi pravdepodobne príde o to najlepšie mlieko, ktoré môže mať?
moje mlieko ho nezasyti.. pytal si každu hodinu..tak isto aj v noci.. ja sa chcem aj vyspať ..
inak neviem ako zistiť či ho boli brucho.. každy deň mu davam teplomer a potom je kľudnejší..
ak chces nnadalej dojčiť, tak si najdi laktacnu poradkynu. zoznam najdes na mamila.sk. ak nie tak prikrmuj kludne aj kravskym (samozrejme, že nie, ale je to jedno). je tam aj vela článkov o castom dojčení. precitaj si o tom kym sa rozhodnes o kvalite tvojho mlieka. ( mimochodom je robene na mieru tvojho dieťatka). No a hold máš dieťa! !! Z toho vyplýva pravdepodobnost nespania v noci. inak spolocne spanie a dojčenie spolu rukavruke skvalitnuju spanok maminky a aj dietatka.
mesacne babatko je este velmi male... odporuca sa dojcit na poziadanie, teda aj castejsie ako kazdu hodinu. dojcenie nie je len o hlade, ale naplna rozne dalsie potreby dietatka. Ak chces uspesne dojcit, UM nepotrebujes.
Ja som skusila na desiatu podusene jablcko, aby sa mu pohli creva, lebo tiez tazko kakal a stolica bola velmi tvrda a celkom sa to upravilo tak uvidime ako dalsie dni.
@fidelka1994 nevzdávaj to s kojením, ved vidíš kolko problemov máte s uv ...
možno je zle prisaté, možno máte zlú techniku, nemáš v okolí mamu ktorá uspešne kojí- kojila- nemusí byť laktačná poradkyna, ktorá by sa prišla na vás pozrieť
prečo si vlastne začala dokrmovať?
@fidelka1994 Určite by som šla kúpiť tú rúrku a dávala radšej to, ako teplomer. Tiež sa s tým trápime. Ale ja vidím, kedy maličkú bolí bruško. Pučí sa, krčí nôžky,... Tiež som musela začať prikrmovať - nečakane, takže máme čosi podobné, ale my kakáme aj 3x denne. V noci, pred spaním, má ale problém sama kakať. Cez deň to je v pohode. Zmena mlieka môže pomôcť, no kým nájdeš to správne, tak sa zrejme naučí tráviť umelé celkovo. 😀
@stratilikova Nie vždy to je také jednoduché. Mne malinká od narodenia veľmi veľa papala. Už v pôrodnica jedla 3x toľko, ako by mala jesť podľa veku. Snažila som sa dojčiť, no dotiahli sme to do 4,5mesiaca. Ona ostávala už hladná i keď ťahala z oboch prsníkov a nerváčila sa. Dala som 60ml UM po dojčení a bola spokojná. Už aj ja vidím, že toho mlieka je menej. Popri 2 ďalších deťoch ju prikladať každú hodinu veru nemôžem. Takže tiež prikrmujeme a očakávam, že sa postupne odstaví. Žiaľ, inak to momentálne nezvládam, nakoľko som na ňu sama a teda nie je absolútne kľudné a spokojné dieťatko. Prvé dve deti sa mi same odstavili na 8mesiacov, ale od polroka už boli z časti tiež dokrmované UM.
ja som musela tiež prikrmovať, lebo som mala málo mlieka. vyhľadala som laktačnú, dokonca niekoľko, brala som homeopatika, senovku, benedikt, jedla zaručené recepty starých mám a aj tak bol malý stále hladný, a tvorba mlieka sa zvyšovala, no nikdy nie podľa jeho potrieb. zo začiatku, aby si nezvykol na fľašku sme dávali UM cez hadičku ako nám to radili laktačné a aj v nemocnici. no nepomohlo to. po 1 mesiaci, keď som nespávala, nebola umytá ani najedená, stále v depresii, všade neporiadok a malý kričal od hladu a aj kvúli kolikám, sme prešli na fľašku. no chcel piť aj z prsa aj z fľaše. ale tvorba mlieka sa stále nezvyšovala, bola som z toho dosť na dne. takto na UM a kojení sme vydržali 5 mesiacov, a potom som skončila, nakoľko malý pomaly od konca 4. mesiaca prešiel aj na inú stravu. a musím povedať, že bol oveľa pokojnejší. keď teraz čakám druhé dieťa neviem, či sa tak natrápim. baby keď to nejde, tak to nejde, ale niektoré to asi nevedia pochopiť. ja len by som podľa svojho radila neprestať s kojením, ale keď máš málo mlieka netráp sa a dávaj aj UM. my sme mali Bebu HA, lebo ja som alergik.
tak mlieko uz nemam bohuzial.. musim len dokrmovat .. nemozem si dovolit vstavat kazdu hodinu v noci lebo cez den balim veci, behacky mam v meste .. stahujem sa .. proste to nejde .. som na to sama a som aj mimo slovenska ... nema mi kto velmi pomahat ... teraz uz je len na UM a prespi aj 5h.. takze to uz zvladam ... na brusko mam masazny olej tak je uz kludnejsi ale este nekaka sam .. neviem do kedy cakat a co s tym dalej robit

@fidelka1994 Ahoj,hlavne nepouzivaj teplomer. Je to nebezpecne. V lekarni za par centov sa da kupit rektalna rurka. Je z makkeho plastu a nemusis sa bat, ze svojmu malickemu ublizis.
S tym zapekanim sa to stava. Babo si zvyka. 4 dni je dost vela. Zalezi ako sa maly tvari. Je spokojny alebo ho boli brusko. My sme tiez skusali viacero, ale nemen prilis casto. Nam pomohol Hipp Bio Combiotic PRE. Pripadne kup nejake ine a skus mu ho davat nejaky tyzden a uvidis. Tieto zaciatky s najdenim UM, ktore sadne, su zial tazke. Vela stastia 🙂