Kojenie a postupné prikrmovanie

veronika2806
14. okt 2020

Zdravim. Mam doma synceka ukoncuje 16.10 treti mesiac. Narodil sa a mal 4200g a 56cm. Je vylucne kojeny, avsak koli nedobrym bradavkam aj po x pokusoch kojim stale len cez klobuciky. Mlieka som mala dost maly papa cca kazde 2-2,5hod . V noci sa budi dvakrat na kojenie. Momentalne ma 6800g a 64cm. Na poradni som spomenula ze maly byva popriecny akoby mal malo mlieka aj sama citim ze ho ubudlo asi aj skrz klobuciky. Ako a odkedy by som mohla prikrmit?
Ak by sa podarilo s prikrmami kojit do 6m mozem poto davat prevarene mlieko ? Dakujem za odpovede.

ukulela
14. okt 2020

@veronika2806 prevarenie mlieko nie. Do roka určite nie obyčajné kravské mlieko. Veľmi zaťažuje obličky a mikina ch majú ešte nevyvinute. Obličky po narodení dozrievajú tak do roku dieťaťa. preto dovtedy nie kravské mlieko, nie tvaroh, nie pribinacik. Z mliečnych biely jogurt, Lučina, ... Ale teda v 3 mesiacoch len umelé mlieko pridať. Ak máš pocit, že treba ... Neskúšala si odsávať?

kubkovamama
14. okt 2020

@veronika2806 prevarene kravské určite nie.Si si istá,že potrebuje v ukončenom 3.mesiaci prikrmovat?Pediatricka ti to odporúča alebo aký dôvod,váhu ma úplne v pohode.A produkcia mlieka sa po pôrode skôr či neskôr ustáli,vytvorí sa iba toľko mliecka koľko drobec reálne vycicia.Je normálne,že cítiš úbytok mlieka.Aj prsia sa zmenšia po prvotnom naliatí,po pocite,že mlieka je dostatok príde pocit,že je ho nedostatok😉a pritom sa nič nedeje.To,že je "priecny" neviem teda čo celkom to znamena,nemusí predsa vôbec s kojenim suvisiet.Prikrmy sa odporúčajú až od cca 4-5mesiaca aj to deťom na umelom mliecku.Kojene takto skoro prikrmovat je podľa mňa nezmysel.Ak ozaj mliečko mať nebudeš,prejdi na umelé,nie na mixovane prikrmy

veronika2806
autor
14. okt 2020

No skusala som odsavat po kojeni avsak nic neslo. Vtedy sa mi aj potvrdilo ze mlieka je pomenej , maly je nervozny hlada stale prso a celkovo placlivy. Neviem cim inym by to mohlo byt ..doktorka mi povedala ze pokial pribera , cika a kaka nemam davat umele mlieko ze hladny byt nemoze ale ked vidim ze on by este jedol a ja oba prsniky pradne je mi do zufania. Cez den velmi malo spinka. Je to normalne? Takze radsej umelym prikrmit? Vtedy ked ma vacsiu potrebu tzn tak ku veceru? Ci skusat odsavat tak hodku po kojeni?

juliet86
14. okt 2020

@veronika2806 a nepomohla by ti laktacna oripadne suplementor pripadne dokrmovanie cez cievku?

veronika2806
autor
14. okt 2020

To som veru neskusala. V noci ma mlieka dost tak mu staci aj z jedneho prsa a zaspinka cez den akoby citim ubytok. Myslite ze mam skusat odsavat hodinu po kojeni nech sa viac tvori??

stela1996
14. okt 2020

Normalne ho dokrm UM... neviem co s toho vsetci robia vedu 🙈
alebo nieee nechaj ho hladne ked este pyta 🍼🙄🤦🏻‍♀️

miakey
14. okt 2020

@veronika2806 nemusí byť hladný, možno len chce byť pri tebe a cuckat. Priberá pekne. Ak chceš nadalej kojiť, tak by som nedávala určite UM. Pridaj sa do skupiny Laktacna poradňa tu na MK, tam ti poradia.

eliska13
14. okt 2020

@veronika2806 v 3 m býva rastový spurt môže byť, že pýta castejsie..prečo to chceš tahat s odsávačkou?nikdy toľko neodsajes Veď nakoj z obidvoch a, keď nestačí znova prvé prso.Tiez som kojila cez klobúčiky zrovna v tomto mesiaci sa naučil piť aj bez nich.Vobec by som ho zatiaľ neprikrmovala priberá, mlieko máš...pekné Ti spí v noci.Deti v 3 m uz ožijú možno to je ten pocit, že je priecny.Ja som kojila dlho, ale odsávačkou mi to islo dobee len prvy mesiac

ledgerka
14. okt 2020

Davaj mu castejsie, moj papa aj kazdu hodinu. Ked prisiel nanho okolo 3 mesiaca vacsi hlad, 2 dni ma mne v kuse visel a mlieka je zrazu dost. Zahod odsavacku a viac koj aj ked sa tebe zda ze nic nejde. A nervozny moze byt aj z toho ze ma malo spanku. Skor pories to aby to viac spal. 2 hodiny maximalne hore a potom slofik.

veronika2806
autor
14. okt 2020

Dakujem Vam vsetkym urcite budem pokracovat v snazeni . Brat senovku , pit vela melty a caje pre dojciace zeny a viac kojit ;) snad sa postasti a dobre bude. Pekny vecer!;)

brigib
15. okt 2020

@veronika2806 ahoj ja som mala tak isto a doktorka vravela ze radsej by sme mali dokrmit. Mala plakala, stale cici chcela a nespala cez den vobec. Myslim vecer od unavy uz zaspala. Manzel nevladal pocuvat plac volal dr a hned siel kupit UM. Mala sa upokojila a spinkala pekne. Mne dr vravela radsej 1x za den prikrmit akoby bola nervozna a hladna.

veronika2806
autor
18. okt 2020

@brigib dakujem za prispevok , akurat je maly chory tak ma asi mensi apetit a staci mu ale veru ked nebude ina moznost mam uz kupeny nutrilon akby nieco. Kolko ma tvoje male?

brigib
18. okt 2020

@veronika2806 vcera sme mali mesiac. Dnes je 3 den ze sme neprikrmovali, odmietla. Vysadili sme vigantol a mala pekne papala a spinkala.dr odporucils devit, tak uvidime. Snad nebudu bolesti

veronika2806
autor
20. okt 2020

@brigib ano vigantol zevraj sposobuje bolesti bruska . My tiez pouzivame devit. Verim ze tie nase deticky budu len zdrave a spokojne aby sme aj my boli ;)