Kojenie po odsávaní

liliana2222
5. mar 2018

Baby potrebujem poradiť. Malý ma 3 týždne. Zo začiatku sa nevedel prisat a v nemocnici nás tak vytrapili, že prsník normálne odtlacal. Tak som začala odsavat a dávať z fľaše. Nakoniec sa mi podarilo začať kojit, aspoň dúfam. Včera bol na fľaši len v noci, dnes zatiaľ od rána bez fľaše. Lenže tým že som odsavavala, ležala som stále viac ako vypil a aj teraz sa mi prsia nalievajú aj po kojeni. Čo s tým? Mám po každom kojeni ešte odsavat? Nebudem tak umelo udržiavať nadprodukciu? Tiež pijem čaje pre kojace matky, beriem benedikt a senovku. Mám ich vysadiť? Neprídem tak o veľa mlieka, že už malému nebude stačit? Za každú radu ďakujem.

katka1981
5. mar 2018

@liliana2222, prestan pit caje na podporu tvorby mlieka a vzdy ked babo nakojis a budes mat tlak, tak si len odstrekni, vzdy tolko, aby ta prsia neboleli. Ja som tak robila. Ono sa ti to potom ustali. Zatial cajiky odloz. Akeby si mala nahodou pocit, ze sa plnia menej, tak castejsie prikladaj, alebo si vypi cajik. Ja som mala najplnsie prsia, ked mal syncek 5mesiacov, on sa zacal kojit kazde 2 hodiny aj v noci, potom este castejsie, cim castejise kojis v noci, tym viac mlieka sa tvori. Zavislacil 🙂

pininka
5. mar 2018

Ak uz vidis ze mu staci mliecko,urcite by som prestala s bylinkami, mliecko sa prisposobi, ak mas taky pocit v prsiach,vzdy len trocha odstriekaj, aby sa ti uvolnil tlak. Mne sa tak velmi nalievali az do troch mesiacov malej.

liliana2222
autor
5. mar 2018

@katka1981
@pininka ďakujem za odpovede. Ja sa trochu aj bojím toho, či budem vedieť že má dosť, lebo už som si zvykla na to, že som videla koľko vypije. A ešte otázka, ako prikladať? Lebo tým že mám ešte veľa mlieka tak prsníky nevyprazdni. Dávať na približne polku kojenia jeden a potom druhý? Alebo na jedno kojenie jeden a na ďalšie druhý?

pininka
5. mar 2018

@liliana2222
Ja som striedala kazde kojenie iny prsnik a neboj sa,on si vypyta,ja som davala na poziadanie a vykaslala som sa na intervaly. Na poradni uvidis ako pribera a bude to ok.

katka1981
6. mar 2018

@liliana2222, neviem ako dlho sa ti koji, mne sa kojil 40 minut, tak ja som kojila z oboch na jedno kojenie, lebo som sa bala ze budem mat malo mlieka a takto som ich mala stale uplne plne. Ale ked uz som vedela, ze je ho dost, prekonala som ten strach, tak som kojila na striedacku a neskor sa uz naucil kojit intenzivne a davala som mu 15 minut. A vzyd na poziadanie. Na mamile su dobre videa kde vidis, kedy babo saje dobre, kedy slabucko, lebo je este malicke. Ja som aj v noci striedala prsniky. Neboj, budes mat mliecka dost kolko babo potrebuje. A ze ma dost uvidis na morkych plienkach a na poradni, ze pribera. Ja som sa tiez bala aby mal dost, lebo dcerka bola od 9 tyz. na flaske, je to uplne ine. Uzi si kojenie a hlavne nestresuj, keby mas pocit, ze mas mliecka menej, tak koj z oboch na jedno kojenie.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkov
8. mar 2018

@liliana2222 Ja som odsavala 7 tyzdnov a az potom som zacala kojit z prsnika.Tym odsavanim si si asi vytvorila viac mlieka (aspon u mna to tak bolo), takze uz neodsavaj a ono sa to po case upravi samo.

liliana2222
autor
8. mar 2018

Baby po dlhšom čase píšem lebo som nestíhala.. ďakujem všetkým za rady.. už teda neodsávam skoro vôbec, prsia sa prestali tak strašne nalievať, mám ich naliate len po noci, vtedy musím párkrát zapumpovať odsávačkou, inak sa malý neprisaje 🙂 ale nadprodukcia je stále.. dávam na kojenie jeden prsník stále, papá z neho cca 20-30minút.. ale za ten čas z druhého nakvapká a natečie 40-60ml mlieka.. snád sa upraví aj to 🙂
@lenkakravcova skúsim aj tú mliečnu, lebo teda namrazený už mám jeden šuflík v mrazáku 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
silvik27
1. mar 2019

@katkov ahoj,preco si tak dlho odsavala a ako casto?maly mi zle vypraxdnuje prsniky.polohu mam fajn podla poradkyne...🙂:(

katkov
1. mar 2019

@silvik27 Ahoj, ja som vobec ndavala z prsnika, iba moje odsate mlieko. Cize som odsavala tak casto, ako mala jedla. A tak dlho preto, lebo som si myslela, ze mala je zle prisata a netaha spravne, az tretia laktacna ma ubezpecila, ze je to ok, ze s mojimi prsiami sa inak neda. A potom uz bolo vsetko ok a dojcila som 23 mesiacov.