Kojenie z jedného prsníka a "zvyšné" mlieko v odstavenom prsníku

didus2
19. feb 2016

Ahojte. Chcem vas poprosit o vase skusenosti. Mam 14 mesacneho syna, ktoreho od 7. mesiaca kojim iba z praveho prsnika - lavy zacal odmietat, lebo v nom mal menej mlieka. Mlieko som postupne stratilo viac menej samo, sem tam sa objavila nejaka ta kvapka. Teraz mi vsak po stlaceni bradavky vyteka zlte huste mazlave mlieko? tekutina? Neviem to identifikovat. Moze to byt tym, ze stale kojim z druheho prsnika a tvori sa tak prolaktin? Necitim ziadnu bolest, opuch, zacervenanie, ani nic podobne. Zistila som to v podstate nahodou.

luciahudecova
19. feb 2016

Ahoj, ja kojim 9 mesacneho syna od narodenia len z jedného prsnika, lebo na druhy sa nevedel prisat. Tiez mam po stlaceni toho "nepouzivaneho" taku tekutinu. Asi to je ok, nemam ziadne problemy... Bude to asi preto ako pises. Ked prestaneme kojit úplne, tak to zmizne tiez 🙂

lienkaviva
19. feb 2016

Ja som to mala, tiež mi pil len z jedného prsníka od 3mes. a detská dr.mi povedala, že je to v poriadku. Niekedy sa to stáva že deti preferujú len jednu stranu a na druhej im nie je pohodlne alebo im vadí bradavka (moja bola po 1.synovi ina) a že po čase sa tam prestane tvoriť mlieko (to je tá žltá tekutina) Ale problém bol v tom, že moje prsia vyzerali ako na hojdacke 😁😁😁 musela som nosiť vypchavku (a tie manzelove poznámky 😁😁😁😁