Kojím a som nervózna

empty
15. júl 2013

Ahojte žienky, mám jeden "problém"...mám malého chlapčeka 11 mesiacov plne kojený, v noci mi často krát vstáva uspáva sa na prse, aj 5-6 krát...
No a ja nejako na sebe pozorujem zmenu povahy, som uzkostlivá, neustále zamračená, na mužovi všetko zlé hladám, som ješitná výbušná...neviem pracuju hormony aj pri kojení? Je to spánkovou depriváciou? Odkedy mám dieta neviem sa uvolniť, usmievam sa len na malého, vlastne celá som na neho fixovaná, akoby mi všetko okoo bolo jedno. Máte niečo podobné?Sama sa sebe nepáčim, neviem či je to hormonami...vy ste natom ako?

P.s.: chcela by som kojit dlhodobo..

h2
15. júl 2013

Ahoj, ak chceš kojiť dlhodobo, tak len smelo do toho, som presvedčená, že Tvoja nervozita s tým nesúvisí, pretože ja som takmer nekojila a tiež som bola (alebo stále som???) nervozna, podráždená, precitlivená, niekedy sa až čudujem, či som to ešte ja. 😒

almea
15. júl 2013

Ahoj, mam doma presne to iste. A to ma maly uz 22 mesiacov a stale kojim. Prvy rok sme sa nerozisli len preto, ze otec maleho, ho ma fakt rad. Mali sme na male,moje nalady boli a bohuzial su asi neunosne. Teraz je to uz trosku lepsie, maly pekne spinka v noci, budi sa len nadranom, ale este stale dokazem strasne vybuchnut, a najhorsie je, ze mi je jedno kto pritom je, a kto to nahodou pocuje.
Samozrejme, ze si myslim, ze vsetko to co, citim a vycitam, je opravnene... 🙂
Pokusala som sa aj prestat kojit, lebo moje "zle" ja sa objavilo uz v tehotenstve a tak som to tiez zvalila na hormony 🙂, ale kojenie je pre mna neskutocne pohodlne, a moje dietatko si ho stale vyzaduje, tak nadalej kojim a neviem posudit, ci by ma to preslo. A stratila som aj zmysel pre humor. Skratka cele zle, a moj vztah s partnerom to dost poznacilo. Sme spolu, ale asi len preto, ze sme zodpovedni rodicia a milujeme nase dieta a chceme pren to najlepsie.
Neviem ako zijes, ci chodis cvicit, von s kamoskami, do kina, skratka ci mas nejaky "svoj" zivot, ale ja zijem len pre maleho a bez neho som bola mozno 4x niekde a to bude asi hlavna pricina. Chcela som aj po porode ist obcas niekam, ale stare mamy nemaju cas, tatino sa vyhovaral, ze maly je maly a co si s nim pocne, tak som rezignovala. Ale niekde vnutri citim obrovsku nespokojnost, ze nikomu sa zivot nezmenil, len ja uz som "nesvojpravna" a ked chcem niekam ist, musim sa pytat, oznamovat, nemam vlastny prijem, na ktory som bola cele roky zvyknuta, nemozem robit co ma bavi a ani na chvilu byt len tak sama so sebou. Obcas mam dojem, ze ludia beru mamy na materskej asi na rovnakej urovni ako ich dieta, ze sme asi stratili akykolvek prehlad, nas mozog sa prestavil na uroven deti do 5 rokov, a ked chceme vyjadrit svoje pocity, okamzite to zvalia na to, ze nami lomcuju hormony a sme labilne. Nezalezi aku sme mali pracovnu poziciu a co sme studovali, zrazu sme len maminy. Druha vec, ze viest akykolvek dialog pri dietati, ktore zacalo chodit a ma od roka do 2 je skoro nemozne, kedze neustale toho skriatka nahaname a upozornujeme 🙂
Ale z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ak mas silu na to, aby si sama so sebou bojovala, skus menej vycitat partnerovi, aj ked si to obcas za ich pohlad na matersku "dovolenku" zasluzia, lebo to som ja nedokazala a teraz mi je luto, ze sa nasa laska tak narusila.

dendy1
15. júl 2013

@empty skoč do lekárne a kúp si vit. B1 thiamin a daj si 2-týždňovú kúru, 2 tab denne. Prípadne aj magnezium si kúp. Mám vyskúšané.

dendy1
15. júl 2013

@empty Vitamín B1, tiamín, je nevyhnutný pre činnosť niektorých enzýmov, uplatňuje sa pri štiepení a využití cukrov a škrobov, ktoré dodávajú telu energiu. Je dôležitý pre normálnu činnosť nervového systému, svalov a srdca. Denná potreba tiamínu je 1 - 2 mg.Vyvážená strava poskytuje primerané množstvo tiamínu. U starších ľudí a u ľudí s vysokou spotrebou energie, napr. pri zvýšenej telesnej námahe, v tehotenstve a počas dojčenia, pri dlhodobom strese, u chorôb so zníženým vstrebávaním z čreva, pri alkoholizme a pod., jeho potreba narastá.

xlucia
16. júl 2013

@empty taky velky nepotrebuje jest tolko krat v noci, pokazi si zuby. kojit sa da aj tri roky, ale uz v pravidelnych intervaloch, nie na poziadanie v noci. nevyspis sa ani ty, ani syn.
v lekarni si kup bkomplex, magne B6, a nejake sumive tablety s obsahom zinku, selenu, manganu a pod. proste multivitamin.
do tyzdna sa ukludnis, potom uvidis co a ako, ale treba to brat dlhsie, lebo si evidentne vycerpana

florentina1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz