Kojím mesačnú dcérku, ale je mi dlho na prsníku

ewwi
23. feb 2016

Dobry den idem si po radu a vasu skusenost.mam mesacnu dcerku kojim ju pekne papa prvych 10-15 minut z kazdeho prsnika problem je v tom ze po tom ako si myslim ze je napapana a prestane sat a chcem vytiahnut prsnik ona sa zacne jedovat a plakat...tak jej ho dam znova az nepusti ho pokial nezaspi...mylim si ze si zvykla takto zaspavat prosim vas vedeli by ste mi poradit ako ju odnaucim aby mi zaspavala na prsniku lebo niekedy to trva aj hodinu. Dakujem 🙂

lusyke
23. feb 2016

@ewwi 🙂 to je udel nas ktore kojime. Pamatam sa ze som na tom bola rovnako. Tych 45 minut to vzdy trvalo. Ani neviem kedy s tym prestala ale potom ako prestala s prsnikom tak sa naucila na cumel a uspavali sme ju vacsinou v kociku alebo hojdanim...co bolo tiez dost unavujuce. Isty cas som ju uspavala tak ze som jej urobila tmu pod paplonom, dala jej cumel a drzala ju v objati. No najradsej mala hojdanie. Ale potom tak v 9tich mesiacoch odrazu sama od seba si vyziadala aby som si vedla nej lahla na postel a chytila ju za ruku a ona si cumlikala cumel a zaspala vpriebehu par minut. Doteraz zaspava tak ze si vypije svoje mliecko z flasky a pritom ma drzi za ruku.
Skus pri tom ako ju uspavas relaxovat a mysliet na nieco pekne...bude ti to prijemnejsie. Casom sa bude doba uspavania skracovat. Skus cumlik.

luba41
23. feb 2016

@ewwi ale uspávanie na prsníku je normálne a prirodzené, na to ten prsník slúži....cumel je náhrada , ktorá môže negatívne ovplyvniť dojčenie..nechaj zaspať, vytiahni ked sama povolí, nevytahuj nasilu-pretože nie je ešte dostatočne uspatá..uspávaj po ležiačky, neprekladaj, len vytiahneš..a ešte je maličká, prsník je pre nu všetko-nie len zdroj jedla..je to spojenie medzi nou a tebou, cezen cíti Tvoju blízkosť.

zdena12345
24. feb 2016

@ewwi aj náš tak zaspával a bola som rada, že mám spôsob ako ho uspať 😉 aj keď to bolo "obťažujúce". Neskôr nám pomohlo, keď sa naučil na dudlík. Síce názory na používanie tejto pomôcky sú rôzne, mne sa veľmi ulavilo 😎 ale to mal asi 2-3 mesiace. Dojčenie to u nás neovplyvnilo, ani neostal na dudlíku závislý. Dostáva ho ešte teraz v 1,5 roku ale iba počas zaspávania apotom ho sám aj vypluje keď spí