Mile mamicky. Vzhladom na to, ze neviem, ci nasa mala pije vela alebo malo a nedokazem to posudit ani z inych tem, lebo kazdy pise inac, zakladam tuto novu temu, aby som si urobila aspon aky-taky prehlad. Takze zacinam:
1 mesiac/3400g/90 ml
1 mesiac - 4kg - 160 ml uplne v pohode.
9 mesiacov **10,300g a vypije teraz max** 200-240ml ale len po spiacky! 😒
skoro 9mesiacov-(cca) 9250g a 210ml
8 a pul mesice***** 9,5kg*** kolem te 210ml 😉
Vidím že mi vzhľadom na náš vek pijeme podpriemerne málo ☹ 😒
5 měsíců, v noci po 6hodinách o hladu 220ml, přes den různě 😉
15mesiacov/10.5kg/200ml
raine aj mi sme tak pijavali dokonca do troch mes.mi vytiahol aj 250ml 5 krat denne a niekedy to bolo aj menej!ale teraz ma už aj kase zeleninu masko tak to mlieko mu už predsa tak nechuti ale ked mu spravim mlieko s nem.kasou rano spapa aj 280-300ml mlieka a dotoho mu nasypem trosku toho prasku a papa lyzickou samozrejme!a spapa bez problemov__ ale samostatne mliecko som rada ked vypije vecer tych 210ml niekedy sa stane zazrak ze vypije aj 240ml 🙂
nikollette neboj sa..ja osobne nechapem taketo otazky kolko a ci je to dost atd..babo vie presne kedy ma dost a kedy chce viac a treba sa riadit podla neho...ak tvoj pribera fajn a nic mu nechyba co potom ze podla ostatnych babatkok papa menej..kazdy sme ini...aj deti aj dospelaci..kazdy mame iny apetit.
skoro 6 mesiacov/8 kg/100-130 ml UM ešte po kojení (ale to si už len tak cucne)
Rimmel dík 😉
2 měsíce a jeden týden 5,5 kg 160 ml někdy 120ml co 3hodiny.Když jsme venku nebo v noci tak se interval posouvá co 4 - 4,5 hod.
8 mes / 10 kg / 130ml-150ml / (pred večerným spaním aj 180ml)
ahojte.moja dcera ma 8 a pol mesiaca,vazi 71OOg 😅 a ,,na šupu,, vypije maximalne 12Oml-a to vtedy oslavujeme 😀 je to nielen drobec ale aj slaby papkac 😀
trošku mimo téma, ale řekněte mi, když píšete, že jí po 3 hodinách, ty 3 hodiny počítáte od konce minulého kojení nebo od počátku minulého kojení? a jak dlouho dítko kojíte? My máte 5 týdnů a někdy je za 10min. tuhoš, jindy jí hodina nestačí?! uklidňuje mě to, že si opravdu dítko samo řídí, kolik kdy chce vypít🙂...
janulka182 super téma, ja tiež už dlhšie rozmýšľam či mi malá spapá dosť, alebo veľa a či jej nedávam často, my papáme od rána od 6:00 každé tri hodiny max 120 ml, aký máme deň podľa toho a posledné papanie je o 21:00 a potom spinkáme do rána. Moja malá má 2 mesiace aj 1 týždeň a váži niečo cez 5 kg.
Dara,
moj malý má 4,5 mesiaca a 120 zje len výnimočne. Jemu úplne stačí 90. Mám ale 7190g (no ale zas pri narodení mal 4250g). Tak myslím, ž na vek Tvojej malej je to ale tak akurát.
Ja ale už nerisšim koľko zje, jemu to stačí, priberá tak 500g za mesiac. Niekedy vypije 30, inokedy zase každé 2 hodiny 120. Ako písala rimel, každé bábo vie koľko potrebuje.
16mes.10,8kg jedenie je rozne podla toho ako je najedeny ale zvyčajne okolo 100ml.niekedy len 50ml.a to dostava len rano a večer.
cele mesiace som doneho nedostala viac ako 120ml až okolo roku to bolo 150ml.
1 mesiac/5060g/90ml - niekedy aj menej, nikdy nie viac
Hmmm, tak vidim, ze je to naozaj rozne. Takze zasady, ze dieta ma vypit pätinu svojej hmotnosti, alebo ze na kg hmotnosti pripada 150 ml, nie vzdy platia. Niektore deticky papaju menej, ine viac. Moja malicka zacala od isteho casu pravidelne po jedle grckat, tak ma napadlo, ci ju neprekrmujeme. Ja som jej davala najskor 60 ml (pri hmotnoti 3000 kg), no mama do mna hucala, ze to ma isto malo, ze mam dat viac. Tak som skusala davat postupne viac a ona pila. Ja som sa spoliehala na to, ze vsak ked bude mat dost prestane pit. Ale potom som citala, ze niektore deticky necitia nasytenost. Tak neviem, ci to vracanie nemam pripisovat tomu, ze spapa sice vsetko, ale ten prebytok potom vyvrati.
Janulka182, asi áno. Ja som tiež do istého času trvala na tom, aby malý vypil všetko, čo mu nalejem do fľaše, ale zistila som, že presne to množstvo, ktoré vypije už s takým všelijakým vrtením a odmietaním mi potom vygrcká. Teraz ho nechám piť iba dovtedy, kým pije dobrovoľne a keď vidím, že prestal a viac nechce, prestanem s tým. Preto tiež nepije toľko, koľko by podľa svojej váhy mal, ale lekárka tvrdí, že je to v poriadku a malý priberá aj tak.
5měsíců/6,9Kg/75cm/180ml v pohodě
9 mesiacov-8,2 kg, mlieka max.140ml, za cely den 700ml.
9 mesiacov / 10,6 kg / 75 cm / 240ml /ale my pijeme už len ráno a večer,malokedy 3x denne/
Janulka182 - nemala by si sa riadit podla toho,kolko spapajú iné miminka, ale podla toho či je tvoja malá spokojná, ak má málo ale presahuje to normu v tabulke,tak sa toho vobec neboj,kludne jej daj tolko kolko sa jej žiada. Ono sa ti to vekom aj tak bude menit, my sme v 3 mesiacoch vypili menej ako v 3 týždnoch, proste sa riad podla potrieb malej
janulka182 tabulkama se nerid!!!!! Ja sem se ridila jenom tim ze ma byt 1 odmerka na 30ml vody... 😎 Urcite sem to nijak nepocitala kolik by mel vypit...
4 mesiace/ 5 500g/ 62 cm/ cca 70 ml na jedenkrat. viac vipije len vtedy ked predchadzajuce papanie vypila napr. 40 -50 ml, aj to max. 90 ml. Iba raz vipila 100 ml. takze moja papa asi najmenej. neviem ci je to normalne?! ale ona jednoducho viac nechce. ☹
5 mesiacov / 8, 5 kg / 65 cm / 210 ml....
no stalo sa nam , ked bol nas pokladik veeelmi hladnucky , vypil 240 ml 🙂
momin tu nas nebudu pocuvat, ony rady porovnavaju 😀 😝 😀
6 mesiacov, 940gr,74cm 280ml mlieko + riedka kašička
9mesiacov- 9kg - a mlieka na jeden krát vypije max 130ml, viac nie (aj to len ked spí)