Krčná chrbtica

kinderkooo
15. júl 2018

Ahojte prosím je tu niekto kto má problém s krčnou chrbticou a má aj závraty ? Čo Vám prosím pomáha ?
PS: chodím na masáže aspoň.

iwanka222
15. júl 2018

@kinderkooo Ahoj presne preto idem zajtra k dr. Vcera som skoro odpadla take zavraty som mala a tiez by som rada vedela co pomaha. Kedze dojcim nemozem hocico.

evakalna
15. júl 2018

Ahoj. V tomto stave už musíš ísť s výmenným lístkom k neurológovi. Ak to nebudeš liečiť , bude ešte horšie.

lorela
16. júl 2018

@kinderkooo Paradoxne mne robili masáže ešte horšie. Ale to nemusí byť tvoj prípad.
Je potrebné navštíviť aj neurológa, ak si ho ešte nie, ten pravdepodobne odporučí liek betahistín.

luna18487
16. júl 2018

@kinderkooo ahoj, tiez som mavala problem s krcnou chrbticou. Zacala som pouzivat prirodne vyrobky.

kusika
16. júl 2018

@kinderkooo ja som mala vysunute stavce,strasne bolesti,zavrate,bolesti do oci strielali,dusilo ma. Velmi mi pomohlo plavane, ale najviac Dornova metoda ,pozor nie hociktory maser to vie. Ale aj elektroliecba mi pomohla. Chvalabohu sa mi to ustalilo.stavce mi troska vratili dorn.metodou naspat . Maserka co mi robila dornovu metodu zial uz nerobi tak vam ju neviem odporucit . Ale skuste pokukat v googli masera s dornovou metodou . Alebo aj na fb je jeden dobry maser co by vam to dokazal dat doporiadku .skuste mu napisat

kinderkooo
autor
17. júl 2018

@evakalna U Neurológa som bola ten ma poslal na rehabilitácie...

kinderkooo
autor
17. júl 2018

@iwanka222 Ja tiež kojim tak preto aspoň tie masáže absolvujem..Plus som objednaná k fyzioterapeutovi už.Lebo takto sa nedá existovať,tie závraty sú není moc príjemné.V krku/hrdle nemáš pocit ako keby si tam mala nejakú guču ?

iwanka222
18. júl 2018

@kinderkooo Nie nemam ty ano?

kusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kusika
18. júl 2018

@kinderkooo aj ja som mala taky pocit , gucu v krku a stahovanie jazyka . Ked som stym sla na pohotovost ked to uz bolo extrem tak tam mi radili nastivit psychologa a dali mi na psych.tabletky. nebrala som to,lebo som vedela ze to psych.nieje. a dr Vahova z vojenskej nemocnici neurolog.mi to potvrdila co som si aj myslela. To krcna chrbtica robi. Mala som tam aj zapal. Elektroliecby pomohli a teple obklady taky vosk ,voskove mi tam prikladali ,neviem ako sa to vola teraz .

ajka006
19. júl 2018

s krčnou chrbticou som mávala problémy, ale nemávala som až závraty, síce bolesť mi niekedy vystrelovala do krku a hlavy (alebo aj do krížovej chrbtice) tak, že som sa nemohla otáčať, na začiatku mi pomáhali tabletky na uvoľnenie alebo keď som to už nemohla vydržať tak som išla k obvodnému alebo na pohotovosť, kde mi pichli injekciu, z dôvodu, že tabletky majú vedľajšie účinky a ja mám problém s pečeňou, tak som hľadala niečo iné a známa mi poradila magnetoterapeutické magnety, ktoré je možné použiť nielen na akúkoľvek bolesť

denisa111111111
18. jún 2019

@kusika presne toto mam aj ja ale nie stále a pomohlo vám to?

kusika
19. jún 2019

@denisa111111111 veľmi mi pomohla dornova metóda. Ale pozor . Nie hoci komu sa dajte do rúk. Žiaľ ta čo mi zasuvala stavce už nerobí neviem asi sa bud odstahovala niekde ,lebo som zhanala co je snou ,jedine xo som sa dozvedela ,ze sa premiestnili do Bratislavy. Bolo to asi 10r dozadu nepamätám si už ale ako sa pani volala. Ale čo môžem odporučiť dornova metóda veľmi pomáha. Od tej doby ako som tym prešla klop,klop,klop mám pokoj . Raz za čas pri zmene počasia cítiť ale to fakt asi 2 krát za rok. Držte sa

kusika
19. jún 2019

@denisa111111111 ja som mala aj to šťastie že som natrafila na dobrú neurologicku. Ta mi veeelmi veľmi pomohla. A hlavne ona jediná mi dala za pravdu že to psychické nieje ale krcna to robi. Jak stuhnu svaly ťahá to nervy a aj jazyk

kinderkooo
autor
19. jún 2019

@kusika A bolievalo Vas aj na hrudi baby ? 🙂

kusika
19. jún 2019

@kinderkooo nie. Mňa nebolelo na hrudi.

zuzi0911
19. jún 2019

Ja už ich mám 2 roky... Ani lieky, injekcie, cviky nič. Ale asi to komplikuje aj stres.
Áno aj hruď.

gabinkagiginka
12. sep 2019

ahojte kocky. Zavraty mas podla mna preto lebo je tam nieco bloknute. krk treba uvolnit a to nicim inym nez pravidelnym cvicenim. na to ti viem odporucit pohybove centrum v Kosiciach, kde som chodila aj ja kvoli bolestiam chrbtice. okrem inych svalov sa to zameriava aj na krcnu chrbticu. skus sa im ozvat, popripade ich navstivit, o nic neprides a verim ze ak zacnes cvicit budes sa tesit ze si sa tych vsetkych problemov zbavila.
https://www.pohybovecentrum.sk/
Pa 🙂

miska1492
5. mar 2020

Ahojte, idem sa poradiť. Mam problém s krčnou chrbticou to znamená že mávam motanice, niekedy skreslene videnie. A stále nám stuhnutý krk hlavne pravdu stranu na ktorej spím. Podľa MGR mam chondrozu disku c3-C5.
Ma niekto niečo podobne?

gabinkagiginka
5. mar 2020

@miska1492 ahoj, a do kosic nechodis? myslim ze to treba najprv rozcvicit a potom tym cvicenim spevnis to co momentalne pevne nie je.

miska1492
5. mar 2020

@gabinkagiginka ahoj nie ja som zo Snv. Cvičím už 3 deň a cvičím aj SM systém? Myslíš že je to tým že to jak stuhnuté?
Vieš mi poradiť aký vankus by som si mala kúpiť ?

eliska13
5. mar 2020

@miska1492 skús cvičiť pilates mojej mame to pomohlo od operácie.Ja som tiež začala teraz s kurzom uvidím tiež mám problémy s krčnou chrbticou, pískanie v uchu a pod...

miska1492
5. mar 2020

Pociťoval niekto z vás jemne palenie šiji? Teraz každý deň cvičím ráno večer plus chodím na tabatu môže to byt tým že som konečne rozhýbala svoje telo?

gabinkagiginka
6. mar 2020

oooou. tabata je super cvicenie ale nie v tvojom pripade. pri tabate ide o spalenie kalorii, skaces, hybes sa kadeako mozne len aby si spalilia kalorie a pokial to nerobis dobre, co je uplne bezna vec, ze clovek tak nevie ako robit ten cvik 100% tak si este ublizis. ty by si mala robit opatrne cvicenia na ten krk a chrbat.

miska1492
6. mar 2020

@gabinkagiginka 5 tak ja som sa prihlasila na tabatu kvoli aj chudnutiu. A hlavne kvoli pohybu lebo som na Md a 2 roky nemam pomaly ziadny pohyb. Chcem sa ta opytat ake cviky mi odporucas, co npr cvicis ty. Beries nejake lieky na uvolnenie svalstva?