Kŕmenie odsávaným materským mliekom. Aký máte názor?

lussy666
14. aug 2010

inak sa proste "kojit" v mojom pripade neda - chcela by som vediet vas nazor, pripadne radu co sa tyka nozstva mliecka z flase..dakujem

sivka22
14. aug 2010

ahoj, mne sa tiež inak nedá, odsávam mliečko pre maličkú,ktoré má potom na druhý deň, len najväčší problém bolo naučiť ju piť z flašky, lebo nechcela... podarí sa mi odsať 120 ml a keď prídem domov dám jej už prsník..
a mám homeopatiká na podporu mliečka...🙂

ichbinich
16. aug 2010

Podla mna je super, ze jej davas tvoje mliecko, aj ked z flasky. To je najlepsie, co mozes pre tvoju malicku spravit. Nezabudni ju pri krmeni pekne tulit, akoby si ju kojila, aby mala telesny kontakt.

Zo zaciatku sa mi maly tiez nevedel efektivne prisat, tak som mu davala moje mliecko z flase. Ked mal tie ca. 2 tyzdne, tak pil nieco okolo 60ml, postupne sa zvysoval. Ale to je velmi individualne. Ked ti tu davku, co si jej nachystala, rychlo vypije a mas dojem, ze chce viac, tak jej este trosku ohrej, a na dalsie krmenie si nachystaj trosku viac.

Nezdavala som to a vzdy, ked som bola v klude a v pohode, som mu davala prsnik, nech sa nauci. Nechcel pit, ked bol prilis hladny, tak som mu potom dala iba polovicnu davku z flasky a zvysok si dopil priamo a tak sa postupne naucil. Od ca. 4 mesiacov mi pre istotu vobec nechce flasku, iba prsko.

henaha
16. aug 2010

urcite je to super, ked jej davas svoje mliecko aj ked cez flasu 🙂 stale jej vsak ponukaj prsnik, aby sa naucila prisat alebo skus kontaktovat nejaku laktacnu poradkynu, aj ked ich je na SR malo, na nete urcite najdes nejaky kontakt blizko tvojho domova 🙂
treba vydrzat, materske mliecko je to najlepsie, co mozes svojej malinkej dat 🙂

ivkaivka
16. aug 2010

ja takto fungujem od narodenia malej. V nedelu ma 1 rok a ja presne v ten den koncim s odsavanim. Je to lepsie ako UM, no stoji to vela namahy a cim je babo starsie je tazsie.
Adelka, je este mala, s dobrou laktacnou poradkynou, by sa Ti mohlo podarit aby sa prisala, ja som tuto moznost nevyuzila coho velmi lutujem.
Ak Ti mozem poradit, zajdi na temu Nekojim,ale odsavam, je nas tam dost mamiciek co takto funguju. Urcite Ti to pomoze, je to obrovska podpora.

dara76
18. aug 2010

Drzim ti palce, nech ti to co najdlhsie vydrzi. Ja som u syna odsavala tiez. Vydrzali sme 9 mesiacov a potom sme presli pomaly na UM.

geegee
18. aug 2010

Ja som mladsieho syna odsatym lieckom krmila 10 mesiacov. Ina moznost nebola - teda aspon som ju nenasla. Tak som 10 mesiacov odsavala a mrazila a rozmrazovala a ohrievala...a popritom 2 deti, no bolo to ohubu.
Skus kontaktovat laktacnu poradkynu, alebo napis maminke z konika s nickom annag, ona sa snazila pomoct aj nam, aj inym babam. Je velmi ochotna a veciznala. Krmit priamo z prsnika je krasne a pohodlnejsie ako odsavat 😉 Mne to velmi chybalo ☹

sabiatko
24. aug 2010

ja takto krmim adamka od zaciatku, lebo sa nevedel prisat niekolko dni, tak som to vzdala. myslim si, ze to mlieko takto nie je az take kvalitne, kedze je z chladnicky ci mrazaku, ale stale lepsie nez umele. som vdacna za odsavacky, si neviem predstavit, ako by sme inak fungovali.

skaaareeeda
17. okt 2014

ja mam tri a pol mesacnu slecnu a k odsavaniu som sa priklonila potom, co bola malicka stale zaplakana a nespokojna. zacalo to, ked sa prvy krat zacala odtahovat a zlostit na prsniku, uz po par minutach kojenia. vtedy som skoro prisla o mliecko, nakolko zacala prsnik odmietat. nejak sa nam podarilo udrzat si mliecko a aj toto kratke kojenie . vedela som, ze za tu chvilocku (2-3 min) nemoze vypit tolko mliecka, kolko potrebuje. dlho sme sa navzajom trapili. stretla som sa aj s laktacnou, ktora mi povedala, aby som sa pozrela na malu, ze ake ma buclate licka ... ze musi pit dost. tie vsak mala od narodenia, pretoze bola dobra jedacka (zvykla pit aj 20-30 minut), az kym nezacali spominane problemy. kupili sme vahu, takze sa mi potvrdili moje dohady. zacala som odsavat a davat malickej mliecko z flase, aby som vedela, kolko spapa. od tej doby je drobciatko ako vymenene. neplace, je spokojna a usmieva sa. ked si predstavim, aka musela byt hladna, chce sa mi plakat. som toho nazoru, ze nema zmysel takto sa navzajom trapit a silou mocou sa nutit do kojenia. napokon, malicka dostava MM aj ked je to narocnejsie na cas, co sa odsavania tyka. co ma vsak tesi je, ze sa nam podarilo udrzat aspon nocne dojcenie, nakolko vtedy sa mala riadi instinktom a hladom a nezapaja do papania svoju vybitost a zlost 🙂

12katika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz