icon

Liečba Helicobactera a kojenie.

moonlighting
9. mar 2020

Ahojte! Máte niekto skúsenosti s liečbou helicobactera a kojením?
Mám synčeka 7 mesačného, plne kojeného, začíname s príkrmami ktoré veľmi nechutia, takže nemáme ešte ani jedno kojenie nahradené jedlom.
Dnes mi zistili helicobactera, dostala som troje lieky - Amoksiklav, Lekoklar, Omeprazo Sandoz. Liečba trvá cca 7 dní.
Kojili ste niekto aj počas liečby?

gubiko
9. mar 2020

@moonlighting priateľka kojila aj popri liečbe helicobactera. atb ale s lekárkou vyberali s ohľadom na to.

martina1201
9. mar 2020

@moonlighting povedala si dr. že kokos? Ak áno, tak vyberala lieky podľa toho. Ak nie, zajtra skonzultuj.

moonlighting
autor
9. mar 2020

@martina1201 Povedala a neodporúčala mi kojiť ☹ Ale tak v hĺbke duše som dúfala ...

martina1201
9. mar 2020

@moonlighting a nespýtala si sa prečo? Či kvôli možným nežiaducim účinkom liekov, alebo kvôli čomu?

moonlighting
autor
9. mar 2020

@martina1201 Obvodná mi nepovedala, resp. som sa nespýtala, potom som bola ešte s malým u detskej, až tam ma to napadlo spýtať sa 🙉, vraj kvôli rezistencii na atb, nemuseli by mu v budúcnosti zabrať. Neviem či je aj iný dôvod.

ktochytavzite
9. mar 2020

@moonlighting suseda mala zachvat a nepreataka kohit ale nebrala atb az ked mala taky ,silny zachvat prestala konit a zacala sa liecit.ale to mala mala uz asi 17mes

martina1201
9. mar 2020

@moonlighting tak to by som brala potom teda tie lieky....

tanyan
9. mar 2020

omeprazol sa nevylučuje zo žalúdka do čriev, amoksiklav je tiež ok pri dojčení. pri lekoklare je v príbalovom letáku odporúčané poradiť sa s lekárom pri dojčení - zakázaný teda nie je.
ja by som pri týchto liekoch naďalej dojčila...