Má ešte význam odsávať mlieko?

13. jan 2022

Dcérka sa narodila 3 mesiace skôr. Od začiatku odsavam mlieko, uz je to 10 mesiacov. Momentálne odsajem cca 300 ml mlieka, ona vypije spolu asi 600 ml, čiže zbytok umele mlieko. Na obed zje cely masovo zelen.prikrm,, vecer papa kaše. Má ešte vyznam odsavat mlieko? Korigovane ma 7 mesiacov.

diewcatqoo
13. jan 2022

Fuha, mas moj obdiv, ze takto odsavas uz 10 mesiacov. Ak uz pekne papa prikrmy, prospieva a nema nejake zdravotne problemy, tak by som sa na to odsavanie uz asi pomalicky vykaslala. Kazdy den si odsavaj menej a menej a postupne sa ti mlieko prestane tvorit.

bikarbona
13. jan 2022

No ja už by som to nechala tak a šla s dieťaťom radšej von na dlhšie, ako neustále riešiť odsávanie. 🙂
A obdivujem, že si to vydržala tak dlho.

Ja by som zasa zrušila UM úplne a ak sa dá a je to zvladnutelne, odsavala alebo skúsila prisat na prsník. Alebo to teda nechala tak všetko, nakoľko dieťa po 6.mesiaci života ak už je plnohodnotnú stravu, nepotrebuje žiadne mlieko v množstvách, ktoré predstavujú jedlo. (WHO) Stačí bohatá rodinná strava a z mlieka to, čo rodina bežne používa - kravské, rastlinné, jogurty, syry apod. V každom prípade odpoveď na otázku by bola, áno, má to zmysel, každá dávka MM má veľký význam pre dieťa, jeho imunitu, tráviaci trakt apod. Záleží však aj na Tebe a Tvojom vnímaní toho celého, ako sa cítiš, či to zvládaš a tak.

kleopatra114
13. jan 2022

Ja som odsavala pri jednej rok a pri druhej 7-8 mesicov . Prsia som mala modrinove , boľavé , lebo som odstriekavala ručne . Poviem ti , že sa mi veľmi ulavilo , keď som si to “ dala v hlave dokopy- že nebudem zlá matka , ked prestanem , že som dala všetko , čo som mohla “ a presla na umelé mlieko

littlehop
13. jan 2022

Ja som odsavala mlieko do poslednej kvapky zo zaciatku 1.5 litra denne. Skoncila som niekedy po roku. Je to o hubu ale nieje nic lepsie ako materske mlieko. Po vysadeni mlieka zacali zdrav problemy.

mareri
23. jan 2022

obdivujem ta za to. Chceš už prestat odsavat a dávat umele mliečko?

johankaivanka
18. aug 2022

@coccinellaseptapunktata mozem ti napisat?🙂