Mám prestať dojčiť, keď má mesačné dieťa koliky?

dapiken
23. feb 2017

Prestať dojčiť a vyskúšať umelé mlieko, alebo to vydržať? Nejem nafukujúce potraviny aj Espumisan dávam malému a stále má kŕče. Budí sa aj zo spánku hlavne cez deň.

katkakovac
23. feb 2017

Coliprev kvapky pred kazdym kojenim. Nechat poriadne odgrgnut. A cvicit z nozickami. V kritickej situacii Espumisan L a rektalna rurka. Pokial mas mlieko, tak nespekuluj. Niektorym detom vadi aj cista voda. Pokial nejes 3x denne fazulu a potom kybel kapusty, tak to nie je tvojim mliekom, ale nezrelostou traviaceho traktu. Skor mu to skomplikujes, ked si bude musiet zase zvykat na novu stravu. Z niektorymi detickami je to trapenie, ale po cca 6 tyzdnoch sa to zlepsuje. Aj ked su pripady, kedy to trva aj dlhsie. Nevesaj hlavu, bude to lepsie

enoka
23. feb 2017

Urcite neprestat dojcit, dbat na odgrgnutie, a polohovat, mojmu malinkemu vyhovuje, ked sa koji po leziacky a ma pritom zdvihnute nozicky. Zvlastne, ale vyhovuje. A to uz ma 5 mesiacov. Koliky moze mat aj preto, ze pri kojeni hlta vela vzduchu, a s tym bohuzial nic nespravite, pripadne sa mu milo prihovarajte, aby papal kludnejsie 🙂. A naozaj treba len vydrzat a urcite sa to zlepsi. Materske mliecko je to NAJ co mu mozete davat, spolu s laskou ;)

kristinali
23. feb 2017

Ja som mohla jest aj neviem ako dietne,moje dieta malo nehorazne koliky..nebolo to mojou stravou,ale nezrelostou traviaceho systemu..zabrali az coliprev kvapky,ale kym zaberu,moze to trvat aj dva tyzdne..musis len vydrzat,oplati sa..potom sme uz mali pokoj

evittam
23. feb 2017

@dapiken Ak mas dost MM tak by som nedavala UM. Davas Vigantol? Skus ho vysadit.😉

enoka
23. feb 2017

A ozaj, trosku cvicit nozickami, jemnucko pritlacat k brusku 🙂

dapiken
autor
23. feb 2017

@evittam vigantol dávam.skodi?

kukucka26
23. feb 2017

@dapiken ano moze

katka1981
23. feb 2017

@dapiken, nie. Podla mna koliky nie si vobec zavisle od toho co mama zje. Mojmu presli asi ked mal 4-5 mes. Ale jeho brusko bolelo dlho z relfuxu a reflux ma nadalej a ho dojcim a ma skoro 8 mes. Napr. sme zacali s prikrmami a niektore jedla mu vadili, uz si na ne zvykol. Dcerka maa koliky aj reflux, od 9 tyz. som presla na UM, lebo som dojcit nemohla kvoli liekom a koliky mala dalej do 3. mes. To je podla mna tym, ze babatko nema vyvinutu traviacu sustavu. Ak mozes dojcit, dojci a neuvazuj o UM. Nepomohla by si si.

dapiken
autor
23. feb 2017

@enoka
Nožičkami cvičíme,má lepšie vetry,často a dosť kaka ale veľmi často má tie kŕče.asi sa napije hitom,lebo dakedy počujem ako mu to padá rovno do bruška.

siska53
23. feb 2017

@dapiken Skor masirovat a dat nejakt saab simplex. A ak berie vigantol,niektorym babatkam sposobuje krce,mozno vyskusat one "decko"
Tiez sme si tym presli. V 3,5m.to zmizlo.
P. S. Ja som bola na UM a koliky som mala tiez.

evittam
23. feb 2017

@dapiken Skus ho vysadit. Mam dost znamych,ktore ked prestali davat Vigantol tak zrazu z placliveho dietata s kolikami bolo bezproblemove vysmiate babo.😉 Ale nemusi to byt tvoj pripad. Vyskusaj -uvidis sama.

katkakovac
23. feb 2017

Skus vymenit aj ten vigantol za iny vitamin D. Maminky maju rozne skusenosti z vigantolom, moze byt, ze tvojmu dietatku nerobi dobre.

xstelinka
23. feb 2017

@dapiken Skus si ty dat probiotika,vigantol nahrad inym D-ckom(od jamiesona je tusim ok), a este mozes skusit masirovat brusko s Pupik gel. Mozno ani nema koliky,ale reflux-nie taky,ze vsetko vygrcka,ale ako zaha, a aj dospelemu vadi to "palenie".

miriam11
23. feb 2017

@dapiken ja som po 3 tyzdnoch zacala davat kojenemu synovi kvapky Sab Simplex. Bez nich by sme sa asi vsetci zblaznili. Pomohli nam veeeeelmi.

sykorkauhliarka
23. feb 2017

precitaj si pribalovy letak k vigantolu ;)

katka1981
23. feb 2017

@dapiken, tie bolesti mozu byt aj y refluxu, vtedy nepomoze nic ani sab simlpex, ja som si ho vyskusala na sebe a mne okamzite zabral ked som mala krce. Viem, ze toto obdobie je tazke a poplaces si aj s babatkom ale ver prebehne velmi rychlo a bude lepsie.

katka1981
23. feb 2017

Moj vigantol nemal ani raz a bolestiam bruska sme sa zial nevyhli

enoka
23. feb 2017

@dapiken
No presne, a moj niekedy uplne cisty vzduch prehlta, tak mi pomaha to prihovaranie niekedy 🙂

mmmj
23. feb 2017

prestat dojcit by bola skoda, skus vymenit vigantol za d vitamin napr od swansonu, a tiez by som vyradila vsetko mliecne zo svojho jedalnicka. Moze to byt intolerancia laktozy, ja som ti zazila pri oboch detoch. Okrem kyslomliecnych vyrobkov a tvrdeho syra, tie nevadia (ak to je ta neznasanlivost laktozy) Za skusku nic nedas, u nas sa to prejavilo tusim tak za dva dni, ze im bolo ovela lepsie.

sykorkauhliarka
23. feb 2017

@katka1981 vigantol ma neziaduce vedlajsie ucinky krce v bruchu...moja mala ties nemala nikdy vigantol a vecernemu placu sme sa nevyhli ...kolika je specificka tym ze prichadza v tu istu dennu hodinu takze toto kolika nie je ma to svoju pricinu bud ta nezrelost traviacej sustavy alebo nejaka potravinova intolerancia..nam pomohlo nosenie v satke....u nas to bola skorej ta nezrelost nervoveho systemu

katka1981
23. feb 2017

@sykorkauhliarka, no a podla toho co pises, presne to sedelo na nasho, on mal akoby koliky cely den v noci len asi 2-3x. Cize ani nemal mozno koliky ale krce z relfuxu a ta nezrelost o tom som presvedcena. My sme nosili maleho na rukach, v nosici nebol spokojny ani teraz. Jemu pomohlo odgrgnut, dcerka refuxovala, odgrgnut naopak nesmela. Na kazde babo plati nieco ine. Pokial sa maminka stravuje s rozumom a ajtak ma babo krce, nesmie si to vycitat. Dr. povedala ze od 6. tyzdna moze mama vsetko jest, ja som dodnes nejedla strukoviny ani kvasenu kapustu ale cesnak a cibulu uz ano a nevadi mu. Je to nezrelost a rovnako aj spanok. Tam je zas nezrelost nervovej sustavy. Druhe babo beriem inak, a je menej narocne ajked sa koji celu noc, som zrelsia, neriesim to, beriem to ako je a uzivam si ho naplno. A nosenie je krasna vec, ci so satkou, ci bez, citit maleho na sebe to je to najkrajsie.

nelinka2009
23. feb 2017

Urcite nie skuste rektalnu rurku a glycerinove cipky

slavka1811
23. feb 2017

urcite by sa tym jeho problemy nevyriesili.skus najskor u seba-sece je to drasticke ale vynechatj vsetko mliecke a potraviny obsahujuce lepok,samozrejme zeleninu co nafukuje..snaz sa aby hltavo nepapalo,odgrgnutie,polohovanie,vyvysene pod hlavickou,bud nejakou dekou matrac podloz abo klinovy vankus s pozadovanym sklonom,pouzivaj aj viackrat za den Espumisan L pred jedenim,zaved probiotika,masiruj brusko aj viackrat do dna nejakou mastickou Pupik,Vetrohoj,znacka Eone na vynikajuci olejcek na masaz bolaveho bruska "Vetriček",cvicenie nozickami,Vigantol ak uzivate len doobeda,inak dokaze urobit aj sarapatu,rektalna rurka ked je najhorsie...a uz len dufat, ze sa to troska zmierni ale bude z toho musiet babatenko len vyrast ale aspon takto sa mu da ako tak ten neprijemny pocit zmiernit...moze mat aj skryty reflux,palenie zahy,skus sa hlavne poradit s pediatrom,su nato urcite nejake preparaty co by mu pomohlo...vela sil aby ste to prekonali

sacli
23. feb 2017

Ak sú to naozaj typické koliky, teda pravidelné sa opakujú sa pravidelne niekoĺkokrát v týždni najčastejšie vo večrných hodinách nepomôže nič, len čakať. Koliky sú dôsledkom nezrelého nervového systému dieťa z toho časom vyrastie. Treba len vydržať.

michala.s
23. feb 2017

@dapiken Potesim ta nasa ma dva mesiace a uz ju to preslo. To len musi traviaci trakt dozriet a prejde to aj same. UM ti nepomoze, po nom ma vela deti este vacsie bolesti bruska

kondaska1
23. feb 2017

To s mlieckom nema nic spolocne, ani s tym co zjes, to musi dozriet traviaci trakt, proste niektore deticky sa s tym zial trapia. Ak mas mliecko tak koj, nic lepsie pre svoje dieta urobit nemozes.