Mám prestať kojiť?

pistialko
19. máj 2016

Ahojte žienky, prosím o radu. Mám 4-týždňové dievčatko, ktoré výlučne kojím, cez deň spí ukážkovo, no ako príde desiata hodina je to dookola plač, kŕmenie, odgrgnutie, nosenie a takto to ide do tretej ráno. Som z toho zúfalá. Čo je ale horšie ja sa ale necítim vôbec dobre, celý deň mi je doplaču aj si poplačem, nedokážem si poriadne oddýchnuť, cítim úzkosť, neviem zaspať, nič ma nebaví, neviem sa na nič sústrediť. Mám ešte staršiu dcérku, ktorej sa neviem venovať a nemám na ňu čas a to ma tiež trápi. Myslíte, že môže ísť o laktačnú psychózu, nejakej ľahšej formy? Mala by som prestať kojiť alebo sa to časom upraví. Ale v noci mi je lepšie, zaspím bez problémov. Ďakujem za každú radu, alebo vaše skúsenosti.

emarekova
19. máj 2016

@pistialko neskúšala si dať večer mliečko z flašky?myslím tvoje odstriekané.keď sa to už párkrát stalo,ty očakávaš každy večer čo sa zas bude diať,vnútorne nervózna možno to z teba cíti..

bluka2
19. máj 2016

Nema nejako obrateny rezim, ked spi dobre cez den a zle v noci? U starsej to bolo inak?

pistialko
autor
19. máj 2016

@emarekova nie neskúšala som ale manžel si myslí, že mám večer slabé mlieko, tak chceme vyskúšať na večer UM.

pistialko
autor
19. máj 2016

@bluka2 no veď aj my si to myslíme,lebo ona fakt prespí celý deň, jedine čo je hore je kojenie, prebalenie a občas chvíľu popozerá a hneď spí. Staršia nemala takýto problém, bola cez deň viacej hore a v noci sa síce budila často ale po kŕmení hneď spala.

j.a.n.e.7
19. máj 2016

Nemyslím si, že je to mliekom, skôr trochu obráteným režimom, čo je ale v tomto veku ešte celkom bežné. Skús malú udržiavať dlhšie hore, aby hneď nezaspala cez deň. A prípadne popros niekoho z okruhu známych, či by Ti malú cez deň nepomohol kočíkovať, aby si si mohla oddýchnuť, takéto stavy pri vyčerpanosti sú úplne normálne.

seahorse27
19. máj 2016

Ako keby som citala o svojej dcere, ked bola babo. Nemyslim si, ze mas laktacnu psychozu, skor je to poporodna depresia, spojena s únavou a nevyspatostou. My sme to vtedy u dcerky vyriesili tak, ze som ju nastopala mojim odsatym mliekom z flasky a o dost sa to zlepsilo. Ona totiz vecer vypila len kusocek z prsnika, potom zaspala, lebo bola unavena...o 15 minut vsak bola opat hore a chcela prsnik, z ktorého vsak nevladala vela vypit a znova zaspala...poste kolotoc. Tymto stylom sa trochu vecer skludnila, avsak potom sa uz nechcela kojit, len pit z flasky....takze som do 7. mesiaca len odsavala a davala z flasky. Moze to u vas byt aj prehodeny rezim - u nas sa to zmenilo az okolo 3. mesiaca.

darina1952
19. máj 2016

@pistialko ahoj, mala som to isté - cez deň ukážkový anjelik, večer po okúpaní spinkal od 20,00 do 21,30-22,00 potom sa zobudil a plač, krik až do 2hej ráno. Sú to koliky - dieťatko nemá ešte zrelý tráviaci trakt a trávenie v črevách ho trápi a preto je nespokojné. Vyskúšala som na radu lekárky rôzne prípravky, najviac zabral Baby Calm - je to výťažok z mäty, feniklu a anízu - nakvapkajú sa bábätku do pusinky (podľa návodu) - pomáhajú s trávením, fakt nočné plače s ním prestali. Takéto koliky vymiznú spravidla po 3-6tich mesiacoch. Dieťatko z nich doslova vyrastie - u nás trvali 3 mesiace a potom odrazu z dňa na deň prestali, tráviaci trakt dozrel. Popri Baby calm som dávala aj dojčenské probiotiká Infants Dophilus - sú pre bábätká asi naj.
http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3248/vide...
http://www.pilulka24.sk/infants-dophilus-prasok...

darina1952
19. máj 2016

@pistialko a určite neprestaň dojčiť a neprechádzaj na umelú výživu, nie je na to dôvod. tvoje mlieko je pre bábo to naj čo môže dostať.

luba41
19. máj 2016

zavolaj si laktačnú- poradí, vysvetlí, ukludní.. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

martinak13
19. máj 2016

@pistialko slabe mlieko neexistuje! a uz uplna hlupost je ze cez den dobre a vecer slabe :D

emarekova
19. máj 2016

@pistialko slabé mlieko nie je.to sa len hovorí,umelé by som nedávala. A psychózu určite nemáš 🙂 to bude z vyčerpania. Prípadne to skúste tak,že ju bude uspávať večer manžel,papať jej dá tvoje mlieko z fľašky. Neviem,držím palce

gir
19. máj 2016

Súhlasím s babami, slabé mlieko neexistuje. Prehodený režim, ja som svojmu odstriekala mlieko, počas dňa len kojený a na večer okolo 20.00 mlieko z fľaše a spí do 3:00 ráno. A rady ako keď mu dáš fľašu, nebude chcieť prsník sú blud. Áno, ľahšie sa pije z fľaše. Pri odsávaní odsaješ aj tzv. zadné mlieko, ktoré je podľa laktačnej trocha hustejšie a na noc by malo zasýtiť viac. Pekné noci želám.

luba41
19. máj 2016

spať spolu a neprekladať do postielky..v noci dojčiť po ležiačky , nedvíhať..dieťaťu dať po ležiačky na uspanie prsník hned pri zamrnčaní-neprebudí sa, takže netreba natriasať a uspávať na rukách a pod..
a podávaním flaše si možeš pokaziť dojčenie ..dieťa je večer unavenejšie, nervoznejšie, preto aj zaspávanie je náročnejšie..ale netreba všetko riešiť flašou..treba sa ukludniť..

ruthike
19. máj 2016

Nemas slabe mlieko, inac by babo cez den nespalo, to len babo ma obrateny rezim. A slabe mlieko existuje - hlavne ak je mama vystresovana a nestravuje sa dobre, ale to by sa prejavilo slabymi prirastkami na vahe

ivca88
19. máj 2016

slabe mlieko je hovadina,
nevzdavaj sa , to zvladnete,
skoro kadza druha si tym presla. .
veď nemôžeš čakať ze dieťa prespi celu noc a nebude plakat ...
ja som malú nosila aj 2-3 hodiny v noci na rukach a žijem 🙂
chápem je to tazke..
ale vzdy si povedz ze ty si už dospela, a ona je par dni na svete a ma len treba...
tak to vydrž 🙂