Mám štvormesačné dieťa a mám opakovaný zápal prsníka

14. okt 2020

dieta ma 4mesiace. zapal mam piaty krat. 3krat zvladnuty obkladmi a paralenmi dvakrat antibiotika. od poslednych antibio preslo 6 tyzdnov a teraz zas.. zazil niekto nieco podobne? co vam pomohlo? co som uz skusala: 2laktacne , citrovital, olivovy olej, med, kapustne listy, vinove zabaly, suche teplo, vlhke teplo, multi mum compress. mam to cervene bolave a mala som teplotu. prisatie a hygienu mame podla mna ok... akekolvek rady tipy triky najma ako im predchadzat ako ich zrusit v zarodku... ved co mam jest antibio dokola???

limetka69
14. okt 2020

prestala som kojit, lebo sa to vracalo stale, ale jedna super vec co mi zabrala bol lioton gel 100 000, kukala som jak puk na doktora, ze co mi to preboha predpisal, ale veru ze pomohol, ako nic ine.

oli18
14. okt 2020

Mali sme v rodine. Gynekológ dal zlé antibiotiká, skončilo to operáciou. Zápal vyvoláva zlatý stafylokok a ANTB musia byť cielené na neho. Ak tvoje neboli, tak sa ti zápal vracia.

autor
14. okt 2020

@limetka69 prosim ta a co presne a ako si robila s tym lioton gelom? vopred dakujem za postup

limetka69
14. okt 2020

natierala som prsnik, okrem dvorca, aby som mohla kojit, zapal rychlo zmizol

autor
14. okt 2020

@oli18 no. robili mi kultivaciu a ze ano stafylokok tam je. dali mi sumamed na 3dni antibio. zabrali do par hodin... a pokoj bol cca 5tyzdnov. a teraz sa to vratilo a vseobecny nesuhlasil so sumamedom a predpisal mi bez kultivacie zinat. ako to mozem sama zistit?? ozvat sa opat gynekologicke? dakujem za rady. preco to skoncilo operaciou??? neprechadzalo jej to?

limetka69
14. okt 2020

ja osobne si nemyslim, ze to moze byt len zlatym stafylokokom, moze to byt tym, ze sa ti v prsniku zapali mlieko, urobi tvaroh a upcha mliekovod. ja som s tym mala velke problemy, velke prsia, nejak nam kojenie proste neslo, a ked som prestala kojit vsetko bolo ok, a stafylokoka sa len tak nezbavis, ved je rezistentny na vacsinu atb

autor
14. okt 2020

@limetka69 cize iba na kozu nie na dvirec a na bradavku. a kolkokrat denne? mam ho doma.v lekarnicke ak je v zaruke tak skusim

autor
14. okt 2020

@limetka69 upchaty mliekovod nemam. to som mala.raz v sestonedelim toto je prosto len ze sa to tam zapali..

limetka69
14. okt 2020

Neviem asi 2 3x za den, uz si to nepamatam. 🙂

autor
14. okt 2020

@limetka69 dakujem

oli18
14. okt 2020

Jej gynekologička jej dala na začiatku zlé antibiotiká, kým čakala, kedy zaberú, sa stav zhoršoval. Dokonca gyn mala dovolenku. Po dovolenke ju poslala rovno do nemicnice a tam ju hneď operovali na dvoch miestach na jednom prsníku. Ešte aj po operácií jej neurobili kultiváciu. Až o dva tri dni a vtedy, v poradí tretie antibiotika, boli na základe kultivácie tie správne. To je naše zdravotníctvo. A keď som otvorila Google, natrafila som na prvý článok o mastitide, kde to bolo uvedené, ako postupovať.

cezpat
14. okt 2020

Ja som mala tiež také obdobie, pomohli mi až kvapky Audiron, vždy, keď mi začínal zápal, som si to natierala tými kvapkami a zápal mi stiahlo.
Mala ešte problém pravdepodobne s kvasinkami, brala som b vitamín a mastičku fungicidin som natierala na bradavky, pomohlo. Odvtedy sa mi už zápal nevrátil. A to je už pár mesiacov. Kojím doteraz.

malicka_mysicka
14. okt 2020

Ahoj, ja som tiez mala zo 5x, uz som chcela prestat kojit a kamaratka mi poradila, ze ked uz citis ze to ide, dat si na to tvaroh (vytiahne zapal), a za hodinku-dve potom odstriekat vsetko mliecko co v prsniku je. Popritom citrovital a na bradavku gencianku (taka fialova vodicka, treba v lekarni povedat ze kojis). Mne to pomahalo.

autor
14. okt 2020

@cezpat prosim ta tie kvapky na pro dvorec ci bradavku a ako casto?

autor
14. okt 2020

@malicka_mysicka prosim ta podrobny postup? tvaroh na prso ci aj dvorec bradavky? chladny z chladnicky? na to utierku ci igelit? kolko tam nechat? nechat vysat dietatom ci odsavacka ci? dakujem. brala si aj antibio? kolko ti to trvalo z coho vznikalo? tu vodicku treba zmyt oted kojenim?

malicka_mysicka
14. okt 2020

Tvaroh hrudkovy, vybrala som z ladnicky par minut pred aplikaciou, dala som si na prso, tam kde bolelo, aj na dvorec, zakryla som igelitovym sackom a obliekla som sa. Za hodinku som odsavala odsavackou (zo zaciatku maly nemal taky tah) a potom som este isla do sprchy kde som este raz rukou skusila ci fakt vsetko vyslo, premasirovala som, dala som si gencianku alebo manukovy med. Neviem z coho to bolo, lekar mi dal zinat, len raz som isla k lekarovi ked mi to prso cele stvrdlo a zhrcatelo a bolo horuce, ale inak som k nemu uz nesla, snazila som sa riesit doma. Stavalo sa mi to potom coraz menej az to uplne vymizlo. Tu gencianku pred kojenim z prsa umy ale aj tak sa prenesie babatku do pusy, ale to sa ma, lebo babatko moze mat v puse bakterie co ti sposobuju zapal. Len musis povedat v lekarni ze kojis aby ti dali len polpercentny roztok.

cezpat
14. okt 2020

Vmasirovat do pokožky, tam, kde ti začína červenať, kde cítiš bolesť. Oni sú protizápalové.

autor
15. okt 2020
autor
15. okt 2020

@cezpat dakujem