Materské mlieko - skladovanie

catherine_gun
12. sep 2022

Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať. Môžem si v priebehu dňa odsávať mlieko a prilievať ho do fľašky kde sa už nachádza to materské mlieko napríklad z druhého dňa alebo z toho istého dňa ? Alebo to čo si odsajem sa musí hneď skladovať/ zamraziť.

konikkon
12. sep 2022

@catherine_gun odsate mlieko by som nezlievala. Ja som vždy, čo som odsala, dala do Avent pohárika a skladovala v chladničke Max 24 hod. Alebo som odsala a dala som v Avent sáčku do mrazničky.

thereisabear
12. sep 2022

Máš nádobku v chladničke max 24h. Čo odsaješ dáš do chladničky zvlášť ochladiť a potom prileješ do tej nádobky. Tak môžeš zbierať 24h a potom zamraziť.

diaalex
12. sep 2022

@catherine_gun mozes zlievat len mliečka rovnakej teploty 🙂

moncacina
12. sep 2022

@catherine_gun ja som zbierala 24hodin a potom mrazila v avent sackoch. Mam predčasne narodené bábätko ktorému sme na jisku nosili nazbierané mlieko v jednej fľaši za 24 hodín. Tak mi to kázali robiť priamo v nemocnici.

catherine_gun
autor
12. sep 2022

@moncacina Ďakujem za odpoveď 🙂) a ako ste ho zbierala? Mali ste v chladničke nejakú nádobu a potom odsate mlieko ste vylievali do toho? Alebo ináč ste robili ?

moncacina
13. sep 2022

@catherine_gun áno presne tak. V nemocnici mi dali takú sklenenú vysterlizovanu fľašku. Do tej som zbierala následne preliala do toho avent sáčku napísala dátum a sup do mraziaka. Fľašu znovu vysterlizovala a tak dokola. Dá sa to skladovať aj v dojcenskych sklenených fľašiach co su na krmenie. Pozor neskladovat na dverách chladničky aby nekolisala teplota. Najlepšie v najhornejsej polici a co najviac v zadu. Zásada je co najmenej prelievat aby mliečko nestracalo tuk

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moncacina
18. sep 2022

@magda15 no by si sa divila ako mi pomohlo skladovanie keď sa mi počas korony stracalo mlieko. A mohla som dokrmovat mojím. Lepšie ako umelým nie ?