Menštruačný cyklus a dojčenie bábätka

shameeka135
7. apr 2021

Dobrý deň, rada by som sa s vami podelila o moju skúsenosť s dojčením a zistila ci máte niektorá podobnú. Mám takmer 5 mesačneho synčeka ktorý je plne dojceny. Od narodenia vlastne od bondingu sa krásne prisava a je to veľký papkac, momentálne máme niečo vyše 7kg. Vždy som ho dojčila na požiadanie, veľmi často, ci vo dne ci v noci. No napriek tomu som dostala veľmi skoro prvý menzes. A vtedy sme sa veľmi vytrápili, nechcel asi 2 týždne poriadne papať a ja som netušila co sa deje, ničilo ma to no laktacna poradkyňa mi vtedy povedala ze to je len ustalovanie dojčenia, vraj mu to už tečie mlieko pomalšie a treba len vydržať a prejde to. Par dni na to však prišiel menzes a vtedy už bolo jasné že mu to mlieko skratka nechuti. Problém ale je ze odvtedy už čakám menzes tretí krát a nevládzem zasa svojho syna nútiť jest. Nechce sa ani chytiť cecika a stále len mrnci, bohužiaľ to trvá neskutočne dlho, od ovulácie az po asi 4 deň menzes u co sú 2 týždne.. Ja mam 2 týždne v mesiaci spokojne bábätko a zvyšné 2 su strašne, musím ho vždy najprv uspať aby sa vôbec najedol. Nie sme šťastní ani ja ani on a vždy mi v tom období po chudne. Naozaj od začiatku robím všetko preto aby som dojčila ale už sa to pre nás oboch stáva trápeníma prestáva to byť niečím prirodzeným a zdravým. Budem to samozrejme riešiť s pediatričkou, len by som rada vedela ci mate niektorá podobnú skúsenosť a ako to riešite, či nemáte náhodou nejaku radu ako to zvládnuť lepšie a prinavrátiť mlieku chuť.. Ako si pomoct? Moc ďakujem za každú radu.





a mohla dojčiť co najdlhšie. Budem to samozrejme

brigib
15. apr 2021

@shameeka135 mne tak povedali, že počas menštruácie sa mení chuť mlieka a mnohým bábätkám nechutí(hormóny vplývajú na chuť)
Niektoré babätká si zvyknú na chuť a niektoré nie a dávaju UM. Ja tiež kojím 7m ešte som nemala menzes, ale keby bolo tak ako tebe asi by som skúsila UM, nie je dobré ak bábo je hladné a nervozné. Ešte to aj chudne.
Popripade skús odsať počas menštruácie a po menštruácií budeš kojiť.
Skús ešte dávať, mech si zvykne nachuť, ak nie tak sa netráp te. Lepšie UM ako hlad.