icon

Môže byť 2 mesačný prejedený od materského mlieka?

anicka1981
17. aug 2011

Je placlivy a zle spi, a stale place.. 😒

tea333
17. aug 2011

pozri sem, akurat som tam pisala na podobnu temu https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-casto-place-vase-dietatko/

prejedeny z mliecka nebude.aj ked dieta travi na prsniku cele hodiny, neznamena to ze hodiny papa.mozu to byt tzv koliky, chlapci s tym mavaju problem.tym ze sa tak male babatko nehybe, nevie niekedy vylucit plyn z bruska..skus ho dat do polohy klbko, kolienka k tvaricke, pripadne trosku pomict napr teplomerom, ci sa mu neulavi.u nas to bolo na dennom poriadku 😒
urcite ho zacni nosit, velmi to pomaha

emapol
17. aug 2011

materskeho mlieka sa asi neda prejest ....dieta pije len tolko kolko vladze a kolko chce....treba hladat inu pricinu...

abnka
17. aug 2011

NEMOŽE . Materského mlieka nie je nikdy veľa ! Plače lebo..... od kolík, prdíkov, nahltaného vzduchu, cez čojaviemčo nedostatku dudlovania na prse to môže byť hocičo. To ti nikto presne nepovie, lebo nie je u vás doma. Určite ale nie je prejedený od MM.
Apropos my sme mali tiež plače, zlé spanie a plače , dokonca som v tom období vysťahovala muža na gauč , tam sa paradoxne lepšie vyspal, lebo chodil do práce ako zombík. Jediné čo na môjho syna zaberalo bolo nonstop dudlovanie - NONSTOP - myslím na wc pri kakaní, pri jedle, v noci cez deň ráno..... a ešte nám zabralo šatkovanie. Možno by si mohla skúsiť ten úväz , pri ktorom si môže bábo cuckať.... ja som ho vtedy nevedela tak som striedala šatku s kojením.

estterka
17. aug 2011

zavolala by som laktacnej poradkyni.

traktor
17. aug 2011

*Dojčiatko totiž také má byť - má papať často a má aj plakať. Je to jediný pôsob komunikácie s okolím. Keď podrastie, začne na komunikáciu využívať posunky, rúčky, náznaky reči, skutočnú reč. Plač a to, že mu nie vždy vieme vyhovieť v jeho potrebách ho motivujú začať používať aj iné prostriedky na dorozumievanie. Bez toho by vlastne nemalo dôvod vyvíjať sa - dospievať. Ale prsíčko slúži aj na to, aby na ňom našlo bábo pocit istoty a porozumenia s mamičkou. To znamená, že jej potreba byť stále na prsíčku nie je len z dôvodu hladu, ale aj preto, že len na ňom sa cíti dobre. Tvojou úlohou je nebrať jej prsíčko, ak sa oň nebude báť, nebude musieť oň bojovať, bude kľudnejšia, preto ju musíš dojčiť na požiadanie a tak dlho, ako ona sama chce, najlepšie by bolo, aby si na prsíčku mohla aj oddýchnuť a pospinkať. * toto napisala anag, tak som si dovolila to okopirovat a dat ti to tu.. a inak suhlasim aj s tym, co napisala @tea333 .. a pozri alebo sa opytaj aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/

maca_p
17. aug 2011

ja si naopak myslim, ze prejedeny od MM moze byt, ked ma matka nadprodukciu MM. sama som tomu prikladom. ak mam plnsi prs, tak musim odsat aby sa v mlieku doslova neutopil. no a potom s tym suvisi aj to, ze ked sa naloga predneho, chyba mu tukove zadne mlieko. satkovanie paradoxne u nas nezabera, dost grcia pri tom.

LP poradi urcite.

xlucia
17. aug 2011

dieta rozhodne MOZE byt prejedene MM a to z dvoch dovodov.
bud ma mama tolko mlieka ze doslova same strieka a tecie. a aj dieta je len clovek, takze aj papat a svoju mieru sa uci, moze spapat viac.
a druhy dovod je ten, ze ho nieco boli, alebo je jednoducho len nervozne alebo uplne jednoducho chce byt pri mame, ktora automaticky ponukne prso, a maly sa ukludnuje satim aj ked nie je hladny. lebo ked saje pre ukludnenie, tak zaroven aj papa... no a brusko ho potom moze naozaj boliet aj z toho ze spapal viac. u takeho maleho je rozdiel aj 20 ml fakt velky.

lucikan
18. aug 2011

prejedene MM byt nemoze, prosim ta rovno ignoruj tie prispevky, kde ti pisu, ze moze byt prejedene. Su to mylne nazory a som presvedcena, ze ich autorky nemaju o dojceni nic nastudovane, inak by nemohli nieco take tvrdit. Sup sem: http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
Cize pricinu placlivosti treba hladat inde.

klauduska
18. aug 2011

ja si tiez myslim,ze prejedeni nebude,hladaj pricinu niekde inde,ak place stale,teda nielen vecer,o kolikach by som tiez pochybovala...my sme nic nenechali na nahodu,patrali sme,pretoze maly nonstop plakal,nespal,grckal....vysledok?Alergia na bielkovinu kravskeho mlieka!
Takze sa nedaj odbit a patraj! 😉 drzim palce! 😉

olifcek
18. aug 2011

z mm sa neda prejest. kazda mamicka, co koji, to ma isto nastudovane. ak chces pomoct s kojenim, tak mi kludne napis do IP, pomozem, poradim. nemali ste ockovanie BCG vakcinou?

vefi89
18. aug 2011

ja vždy odporúčam Psyllium- prírodná vláknina v prachu, kde si mamička ráno a večer zarobí za 1 PL do vody al. jogurtu. Ale toto je riešenie len na koliky. 😉

tinki
18. aug 2011

musím sa pridať, ja užívam psyllium, pomáha mne na trávenie atď, ale mojej malej s kolikou nepomohla..☹
No a k téme: pravdepodobne to bude kolika, alebo si potrebuje odgrnúť. Niekedy si detičky odgrgujú hneď po krmení alebo ešte aj neskôr, tak o pol hodinku..a keď si neodgrgne, tak ho to na brušku tlačí. Ale určite sa poraď s laktačnou poradkyňou, mne veľmi pomohla.. 😉 Povie ti aj také veci, ktoré by ťa nenapadli.

bianca
18. aug 2011

a nenapadlo ta ze by to vobec nemuselo mat spojitost s jedlom?Nemoze mu byt horuco alebo zima?Je problem iba v noci alebo aj cez den?Je toho vela co by mu mohlo vadit.Detom kor miminkam vadi aj zmena maminej vonavky,alebo pracieho prasku.Niektoremu vadi ked je volne niektoremu ked je na pevno zviazane.To sa vekom aj meni.Uz je vnimavejsi ako novorodenec

lenka311
18. aug 2011

v tomto období začalo dcérku bolievať bruško - pomáhal nám Pupík - masť - masírovať v smere hodinových ručičiek a kvapky Espumisan pre dojčatá - dostať to všetko v lekárni.
Z mlieka to isto nemá. Ako Ti už písali, dieťa si dá koľko potrebuje.
A ešte jedna vec - zmenilo sa počasie - je moc teplo - deti čo sa týka spánku a aj spokojnosti jednoducho teplo neznášajú, takže možno aj v tomto bude problém...