icon

Môže zmena starostlivosti ovplyvniť správanie dieťaťa?

31. mar 2024

U syna prebehla veľká zmena v správaní. Neviem či ne to zúbkami…. Začal ho prebaľovať sem tam muž. Vobec mi odvtedy nepozrie do oči, nesmeje sa, taký je plačlivý. Nerozumiem tejto zmene.

bluka2
31. mar 2024

Ja teda len dufam, že muž nie je nejaký uchyl. Na 90% nie a bude ine vysvetlenie, ale skontrolovala by som

autor
31. mar 2024

@bluka2 nie, to by som si všimla. Väčšinou som v byte vo vedľajšej izbe alebo vo dverách v izbicke, niečo odkladám, robím…

autor
31. mar 2024

@bluka2 ale popravde už ma napadlo hocičo. Teraz to pripisujem zúbkom,aj slintá evidentne mu rastú stoličky.

luliu
31. mar 2024

@bluka2 to naozaj? Z jednej vety usudis toto?

kulumulu123
31. mar 2024

@bluka2 preco by mal byt uchyl?? Moj prebaloval syna so mnou na striedacku od prveho dna, rovnako ho dokazal zabavit, uahrat sa s nim, uspat, kocikovat...
Boze baby vam tu niektorym ozaj asi cosi trieska na mozog 🤦‍♀️

autor
31. mar 2024

@luliu sa jej nečudujem. Pozerala si štatistiku? Najviac zneužívania sa deje v domácom prostredí.

autor
31. mar 2024

@kulumulu123 tvoj syn mal tiež tak rapídnu zmenu v správaní?

bluka2
31. mar 2024

@luliu ? Aj samej autorke už napadlo všeličo. Ja som tam nebola, môžeme len hádať. Možno si niekto tipne niečo, čo pomôže autorke sa posunúť. PS: 5 viet

thereisabear
31. mar 2024

A pri otcovi sa ako správa?

taja567
31. mar 2024

.

bluka2
31. mar 2024

Ja len sem tam zahliadnem na nemeckej BKA (kriminálna polícia), že stále hľadajú nejakých ďalších a ďalších pedofilov. Vždy si pozriem tie hnusne ksichty, keby som náhodou spoznala jedného a pomohla k rozuzleniu nejakých ohavnosti. Ale ak autorka hovorí, že určite nie, mohli by sme uzavrieť túto temu

luliu
31. mar 2024

@bluka2 autorka mi príde ako troll, ktorý tu chce rozprúdiť diskusiu týmto smerom.....

mqkm
31. mar 2024

tak ho pohladkaj vystiskaj a ukaz mu ze je pre teba najdolezitejsi na svete. A chodte ho prebalovat spolu aby si zvykol ze je ok ked ho prebali aj ocko. Ved ocko to mozno robi inak, nie az tak s citom.. neviem.. A malicky je krehky a chyba mu mamka.. Vies nie je zvyknuty a sa citi ako by si ho opustila. Srdiecko malicke zlatucke, krehke.. spolieha sa len na teba. A samozrejme vraj dietatka v takom veku maju fazy take cudnejsie. Ale stale najdolezistejsie je ze vie malicky, ze ty si stale tam pri nom ked ta potrebuje. A ukaz mu ako ho lubis & bude vsetko ok.

sticker
bluka2
31. mar 2024

@luliu môže byt, nemusí. Ale mne sa stalo presne keď mala dcera 2 roky, že chodila od ex taká, že sa mi vždy 15 minut po prebratí nepozrela do oči. Ona už celkom rozprávala a raz začala mi hovoriť, že sa nevolá mojim priezviskom (ma moje, ťažko to asi niesol), keď raz uvidela nejakú moju visačku s menom a chcela vedieť, čo tam je napísané. Spýtala som sa jej na to a že jej to rozpráva otec. Samozrejme doteraz sa môžem len domnievať, že to bolo takýmito a podobnými incidentami. Takže niečo také sa reálne môže stat, ale u nej to bolo vždy len tých 15 minut a potom bola znovu ako predtým

autor
31. mar 2024

@mqkm ukazujem. Ale však už má 22 mesiacov. Tak som myslela, že už to syn nejak vstrebe, keď ho neprebalím zakaždým len ja.

autor
31. mar 2024

@bluka2 treba byť ostražité samozrejme. Dokonca aj voči svojim doma. Keď sa mi niečo nezdä, pátram a budem.

petronelag
31. mar 2024

Skôr by som povedala, že či muž pri tom prebaľovaní nejako nenadáva a špatne sa na dieťa pozerá, lebo niektoré deti sú také, že si veľmi všímajú atmosféru okolo seba.

lavender94
31. mar 2024

Ako dlho ta zmena trvá a ako sa správa, keď je s otcom?

kulumulu123
31. mar 2024

Rapidn ezmeny su pri detoch dost bezny jav staci ze im idu zuby, lezie na nich choroba, neskor sa pohadaju s kamaratom v skole.... A ked pride puberta to este len uvidis rapidne zmeny....
Ty si poznas muza tak snad vies... Aj u nas bolo ibdobie ked vsetko iba od tatu alebo naopak od sestry, babky kto bol po ruke iba ja nie

autor
31. mar 2024

@petronelag toto bude náš problém. Ďakujem že si napísala. Nevedela som, že deti takto silno môžu zareagovať na atmosféru.

autor
31. mar 2024

@lavender94 zakaždým keď je s mužom, ço už obmedzujem. Potom je zakríknutý niekedy, alebo unavený.

mqkm
1. apr 2024

Nie všetci muži to majú vrodené. A niektorí nie sú senzitívny, smejú sa, správajú sa detsky.. veď vieme že chlapi sú rôzny. A maličké bábätka majú radi kľudných spoľahlivých a jemných rodičov.

Podľa mňa maličký je zvyknutý na mamku a lepšie sa cíti s tebou.. tak skús naučiť toho svojho muža aby vedel čo ma maličký rád. A pozerajte videá ako sa správajú iný ockovia, nech sa inšpiruje ako sa zblížiť so svojim synčekom.
A obidvaja maličkého musíte pohladkať a dať mu lásku, a hlavne veľa k nemu rozprávať a stále sa prihovárať aj keď malý nechce...

sasesoe
1. apr 2024

Ahoj, dieťa takto reaguje na manžela /po kontakte s ním alebo všeobecne? Lebo môže byť spomenuté atmosféra, deti sú mimoriadne citlivé... Ale v tomto období to môže súvisieť i s DG. vysokofunkčny autizmus alebo aspergerov syndróm. Pravdepodobnosť je okolo 4%, takže zatiaľ sa nestresuj, skôr to ber len ako ďalšiu možnosť, že čo zvažovať, poradila by som sa s pediatrickou alebo zašla do centra včasnej intervencie... Taktiež reč - koľko rozpráva/ rozumie/ ako komunikuje, či je všetko "v norme"... Nestresuj sa, sleduj, snaž sa vytvoriť pokojné prostredie, ale vzhľadom k cakackam a ms, by som to pomaly začala i riešiť... Sú rôzne DG, kt sú "na prvý pohľad neviditeľné" a keďže máš prvé dieťa, tak si jeho zvláštnosť/výnimočnosť nemusíš všimnúť, nemáš veľmi s kým porovnať...

autor
1. apr 2024

@sasesoe ahoj, si odborníčka? Dieťa rozpráva pekne, rozumie nadpriemerne. Kreslí, skúša básničky. Smeje sa na smiešnych textoch.

taja567
1. apr 2024

@kulumulu123 schválne, a ako vyzerá uchyl, alebo pedofil? Prečo sa všetko podceňuje, lebo sa jedná o muža, ktorý žije s vami, ja netvrdím, že autorkin muž je niečo také, ale preboha, nikdy nič nepodceňujte. Autorka, bud u toho, ako sa k nemu otec správa, ako sa synček správa k otcovi, sama zistíš, kde je problém. Aký autizmus, stačí, keď chlap nemá na dieťatko trpezlivosť, prebali ho s istou dávkou hrubosti a dieťatko môže považovať absenciu mamy v takejto situácii ako trest. Nie všetci chlapi, otcovia sú "tatkovia" ako z rozprávky...