Môže zmena starostlivosti ovplyvniť správanie dieťaťa?
U syna prebehla veľká zmena v správaní. Neviem či ne to zúbkami…. Začal ho prebaľovať sem tam muž. Vobec mi odvtedy nepozrie do oči, nesmeje sa, taký je plačlivý. Nerozumiem tejto zmene.
@bluka2 nie, to by som si všimla. Väčšinou som v byte vo vedľajšej izbe alebo vo dverách v izbicke, niečo odkladám, robím…
@bluka2 ale popravde už ma napadlo hocičo. Teraz to pripisujem zúbkom,aj slintá evidentne mu rastú stoličky.
@bluka2 preco by mal byt uchyl?? Moj prebaloval syna so mnou na striedacku od prveho dna, rovnako ho dokazal zabavit, uahrat sa s nim, uspat, kocikovat...
Boze baby vam tu niektorym ozaj asi cosi trieska na mozog 🤦♀️
@luliu sa jej nečudujem. Pozerala si štatistiku? Najviac zneužívania sa deje v domácom prostredí.
@kulumulu123 tvoj syn mal tiež tak rapídnu zmenu v správaní?
A pri otcovi sa ako správa?
.
Ja len sem tam zahliadnem na nemeckej BKA (kriminálna polícia), že stále hľadajú nejakých ďalších a ďalších pedofilov. Vždy si pozriem tie hnusne ksichty, keby som náhodou spoznala jedného a pomohla k rozuzleniu nejakých ohavnosti. Ale ak autorka hovorí, že určite nie, mohli by sme uzavrieť túto temu
tak ho pohladkaj vystiskaj a ukaz mu ze je pre teba najdolezitejsi na svete. A chodte ho prebalovat spolu aby si zvykol ze je ok ked ho prebali aj ocko. Ved ocko to mozno robi inak, nie az tak s citom.. neviem.. A malicky je krehky a chyba mu mamka.. Vies nie je zvyknuty a sa citi ako by si ho opustila. Srdiecko malicke zlatucke, krehke.. spolieha sa len na teba. A samozrejme vraj dietatka v takom veku maju fazy take cudnejsie. Ale stale najdolezistejsie je ze vie malicky, ze ty si stale tam pri nom ked ta potrebuje. A ukaz mu ako ho lubis & bude vsetko ok.

@luliu môže byt, nemusí. Ale mne sa stalo presne keď mala dcera 2 roky, že chodila od ex taká, že sa mi vždy 15 minut po prebratí nepozrela do oči. Ona už celkom rozprávala a raz začala mi hovoriť, že sa nevolá mojim priezviskom (ma moje, ťažko to asi niesol), keď raz uvidela nejakú moju visačku s menom a chcela vedieť, čo tam je napísané. Spýtala som sa jej na to a že jej to rozpráva otec. Samozrejme doteraz sa môžem len domnievať, že to bolo takýmito a podobnými incidentami. Takže niečo také sa reálne môže stat, ale u nej to bolo vždy len tých 15 minut a potom bola znovu ako predtým
@mqkm ukazujem. Ale však už má 22 mesiacov. Tak som myslela, že už to syn nejak vstrebe, keď ho neprebalím zakaždým len ja.
@bluka2 treba byť ostražité samozrejme. Dokonca aj voči svojim doma. Keď sa mi niečo nezdä, pátram a budem.
Skôr by som povedala, že či muž pri tom prebaľovaní nejako nenadáva a špatne sa na dieťa pozerá, lebo niektoré deti sú také, že si veľmi všímajú atmosféru okolo seba.
Ako dlho ta zmena trvá a ako sa správa, keď je s otcom?
Rapidn ezmeny su pri detoch dost bezny jav staci ze im idu zuby, lezie na nich choroba, neskor sa pohadaju s kamaratom v skole.... A ked pride puberta to este len uvidis rapidne zmeny....
Ty si poznas muza tak snad vies... Aj u nas bolo ibdobie ked vsetko iba od tatu alebo naopak od sestry, babky kto bol po ruke iba ja nie
@petronelag toto bude náš problém. Ďakujem že si napísala. Nevedela som, že deti takto silno môžu zareagovať na atmosféru.
@lavender94 zakaždým keď je s mužom, ço už obmedzujem. Potom je zakríknutý niekedy, alebo unavený.
Nie všetci muži to majú vrodené. A niektorí nie sú senzitívny, smejú sa, správajú sa detsky.. veď vieme že chlapi sú rôzny. A maličké bábätka majú radi kľudných spoľahlivých a jemných rodičov.
Podľa mňa maličký je zvyknutý na mamku a lepšie sa cíti s tebou.. tak skús naučiť toho svojho muža aby vedel čo ma maličký rád. A pozerajte videá ako sa správajú iný ockovia, nech sa inšpiruje ako sa zblížiť so svojim synčekom.
A obidvaja maličkého musíte pohladkať a dať mu lásku, a hlavne veľa k nemu rozprávať a stále sa prihovárať aj keď malý nechce...
Ahoj, dieťa takto reaguje na manžela /po kontakte s ním alebo všeobecne? Lebo môže byť spomenuté atmosféra, deti sú mimoriadne citlivé... Ale v tomto období to môže súvisieť i s DG. vysokofunkčny autizmus alebo aspergerov syndróm. Pravdepodobnosť je okolo 4%, takže zatiaľ sa nestresuj, skôr to ber len ako ďalšiu možnosť, že čo zvažovať, poradila by som sa s pediatrickou alebo zašla do centra včasnej intervencie... Taktiež reč - koľko rozpráva/ rozumie/ ako komunikuje, či je všetko "v norme"... Nestresuj sa, sleduj, snaž sa vytvoriť pokojné prostredie, ale vzhľadom k cakackam a ms, by som to pomaly začala i riešiť... Sú rôzne DG, kt sú "na prvý pohľad neviditeľné" a keďže máš prvé dieťa, tak si jeho zvláštnosť/výnimočnosť nemusíš všimnúť, nemáš veľmi s kým porovnať...
@sasesoe ahoj, si odborníčka? Dieťa rozpráva pekne, rozumie nadpriemerne. Kreslí, skúša básničky. Smeje sa na smiešnych textoch.
@kulumulu123 schválne, a ako vyzerá uchyl, alebo pedofil? Prečo sa všetko podceňuje, lebo sa jedná o muža, ktorý žije s vami, ja netvrdím, že autorkin muž je niečo také, ale preboha, nikdy nič nepodceňujte. Autorka, bud u toho, ako sa k nemu otec správa, ako sa synček správa k otcovi, sama zistíš, kde je problém. Aký autizmus, stačí, keď chlap nemá na dieťatko trpezlivosť, prebali ho s istou dávkou hrubosti a dieťatko môže považovať absenciu mamy v takejto situácii ako trest. Nie všetci chlapi, otcovia sú "tatkovia" ako z rozprávky...

Ja teda len dufam, že muž nie je nejaký uchyl. Na 90% nie a bude ine vysvetlenie, ale skontrolovala by som