Môžem dať bábätku odsaté mlieko aj neskôr?

momkaa
18. júl 2019

Ahojte mamičky je tu nejaká laktačna sestra alebo decka pediatrička alebo skúsená mamička o kojeni a tak ... chcem sa opýtať že keď si odsajem mlieko dám do fľaše a dám do termo obalu môžem potom dať to mliko babetku ? Alebo radšej nie ... viete viem je to prirodzené kojit ale neviem sa sústrediť v cakarniach v nemocnici A ani nikde kde su veľa ľudí a aj babetko je dosť podráždene keď každý ma vás pozerá tak neviem či môžem tak urobiť alebo nie ?

lula313
18. júl 2019

@momkaa ja som to tak tiež mala. Ak mlieko das tak do hodiny od zohriatia, tak Ok, ale dlhsie by som už nedala. Ja som tak raz dala asi po 4-5 hodinách v termoske, už sa mi zdalo, že aj divne bolo citit a potom mi z toho dcéra tyzden hnackovala

biela_sova
18. júl 2019

@momkaa Ahoj, zvacsa plati, ze mlieko hned po odsati putuje do chladnicky/mraznicky a z nej zohriat a hned podat babu. Pri tychto teplotach sa moze rychlo pokazit. Ak ho das schladit a nasledne do termoflase, mozes babu ublizit. A keby si poprosila ludi v rade, aby Ti podrzali miesto, a,skocis nakojit do nejakej inej cakarne, kde nikto nie je? Alebo do auta, nenocnicneho parku ...

ukulela
19. júl 2019

@momkaa mlieko ti skysne ako kravske. max hodinku by som takto mimo chladnicky skladovala. myslim, ze aj UM sa pise, ze do 2 hodin od urobenia spotrebovat. ak je problem s ludmi, klopni sestricke a popros, ci mozes nakojit u nej. alebo to ries radsej jednorazovo UM, to si daj do termosky teplu vodu a mlieko zarob, ked treba.

momkaa
autor
20. júl 2019

@lula313 takže dobre tomu chápem , že hodinu po odsati môžem mať ešte v termeske alebo musím odsat a dať do chkadnicki a zohriať a tak dať do fľaše a do termo obalu alebo zle tomu chápem?

momkaa
autor
20. júl 2019

@ukulela len je jeden problém , že ja nechcem dávať umelé mlieko keď mám svoje

lula313
20. júl 2019

@momkaa aby bolo nezávadné, najlepšie by ho bolo schladiť/zamraziť, dat do termosky/prenosnej termo taštičky na potraviny a mat v ďalšej termoske horúcu vodu a v nejakej nádobke potom zohriať mlieko. Vzdy ho ovoňať, keď sa ti nebude zdať, nedávaj ho už radšej. Pripadne v restike si vypytat vriacu vodu na ohrev prikrmu(nemusia vediet, že mlieka) a nemajú s tým v restikach problem.

ukulela
21. júl 2019

@momkaa odsat, chladit, potom zohrievat a drzat x hodin v termoobale sa mi zda uz prilisna manipulacia - zmeny teploty hore dole a neriskovala by som to. skratka prenos zohriateho mlieka je rizikovy. dojcenie je skratka o tom, ze das, ked treba. predstav si, ci by si to robila s obycajnym kravskym mliekom. zohriat, schladit, zohriat, prevazat ... ak mas problem ty, tak su tricka, kde nic neodhalis, ked babatko kojis. ak babatko toleruje, da sa prikryt plienkou. da sa ist do rohu, otocit, ... alebo ako som pisala, poprosit sestricku, ci nemozes nakojit v ambulancii kvoli kludnejsiemu prostrediu
menej rizikove je ako pise lula hore - prenasaz zamrazene - ale tam je zasa komplikacia s manipulaciou a rozmrazenim / ohriatim, to v cakarni pred ambulanciou nebudes robit.
bud si najdes kutik na nadojcenie, alebo naplanujes cesty tak, ze sa budes vracat domov, ked nechces dojcit von. ale to prenasanie tepleho mliecka neriskuj, ako som pisala, aj na UM sa pise, ze po 2 hodinach uz nepit.
... no a este - pije toi babatko z flasky? uz si skusala?