ahojte 🙂)
prosím viete mi poradiť či môžem počas dojčenia papať vlašské orechy?? dnes som sa pozabudla a dala som si ich v štrúdli :( ďakujem za odpovede
ahoj. ja jem vsetky orechy, citrusy,... vsetko okrem hribov a nie je problem. maly ma 3 mesiace.
Orechy (len vlašské a lieskovce) mozes pocas kojenia kludne papat 😉
ja som nemohla, malý sa narodil v novembri a ja som na vianoce jedla orechové koláčiky a malý sa vysypal na líčkach 😒
pocas kojenia mi pediatricka odporucila vlasske orechy, ostatne az po zavedeni prikrmov. babatku by to malo len prospievat, o mamine nehovoriac (samozrejme, ak nie si algergicka)
Ja som jedla všetko /pravdaže bola snaha o zdravé jedlá a to orechy sú ale občas som si dopriala aj niečo nezdravé 🙂 / Počas kojenia možeš mormálne žiť 😀 - ak vynecháš cigarety a alkohol. Ibaže by si na niektorú potavinu bola ty alebo bábenko alergický a to zistíš iba systémom pokus - omyl. Prajem pekné kojenie a radosť z bábenka.
podla poslednych vyskumov mozes jest uplne vsetko 🙂
Predpokladám, že štrúdľa nebola orechová, ale ovocná, len "poprášená" orechmi, tak sa veľmi nestresuj. 😉 Je síce pravda, že orechy sú alergén, ale v takom malom množstve ich bábo v mliečku ani nezacíti. Môžeš síce uplatniť spomínanú metódu pokus-omyl, ale počkala by som až do obdobia zavádzania príkrmov.
vlasske a lieskovce uplne v pohode, s ostatnymi by som pockala 3 mesiace a potom skusala postupne
Jest mozes vsetko do radu, ja som vynechala len veci, co MNE nerobili dobre, lebo dieta je zvyknute z bruska na moju stravu, tak to znesie aj pri kojeni ;)
pokial nemas alergiu, tak kludne mozes..ale moze sa stat ze babo zareaguje, vtedy ich nedas viac..ale to by zaragovalo hocikedy kedy by saa s nimi stretlo
naša má tiež červené líca, má 5 mes a líca má červené niekoľko mesiacov.. jedávam lieskovce, mandle, tekvicové semiačka, sezamové semiačka.. neviem, či je to z toho..
@darja12 skus to na tyzd. vynechat a uvidis. Ja som 3,4 dni jedla vajick.pomazanku a moja sa vyhadzala a viac kakala. Prestala som a tvaricka sa jej vucistila aj brusko zlepsilo.
@majkamadu mozes vseko. ked zbadas nejaku reakciu tak vynechaj a zistis podla zlepsenia ci to bolo z toho. Ja jem vsetko zas to ale netreba prehanat.obmedzujem huby a nejem radsej plesnove syry. Pozor na cokoladu a citrusy. Posobia dost na kozne problemy.
ja som orechy vždy jedla, aj v tehotenstve, aj pri kojení a úplná pohoda, malý nemal žiadne reakcie
v tehotenstve sa orechy určite odporúčajú ako bohatý zdroj omega 3 mastných kyselín
jj, sú mega zdravé , teda tie prírodné. Ja milujem tieto https://www.svetplodu.sk/myx-zakladka_z1203/#12858
aj ja som vždy jedla orechy a normálne kojila
ked nemas na ne alergiu, mozes, su zdrave 🙂