Môžem prísť o mlieko, keď v noci nekojím?

andrejka159
11. feb 2015

Ahojte baby, chcem sa poradiť. Moja dcéra má 11 dní. Plne sa kojíme. Papá krásne každé 2 hodinky tak 15-20 min. dobre si grgne a žiari spokojnosťou. No v noci mi prespí aj 8 hodín. Pediatrička povedala, že je to v poriadku, že keby bola hladná zobudí sa a vypýta si. No otázka znie, môžem prísť o mliečko ak nekojím aj v noci?
nechcem to podceniť lebo UM neverím.
Ďakujem

sednaja
11. feb 2015

Neprídeš oň, množstvo sa vytvára podĺa potrieb bába.....moja má 4 mesiace a stále mi mlieko preteká.......nič neboj, mlieko sa len tak nevytratí....skôr si uži spánok 😉

ukulela
11. feb 2015

@andrejka159 mne tiez maly od zaciatku skoro vzdy prespi celu noc. ja som ho prve dva tyzdne aj budila po 5tich hodinach, ale potom som uz prestala a spal v poho 8-9 hodin.doktorka povedala tiez ze v pohode, pribera, tak mam byt rada 🙂
ja som si potom zacala v noci raz odsavat. kedze aj mne je cez den na prsniku kazde 2 hodiny, tak po poslednom jedeni (21/22 hod) ho ulozim uspim, pozehlim (cez den nestiham), pozriem serial daky a sup je jedna hodina, tak odsajem a idem spat. to odsate mu cez den niekedy ponuknem, ked je casto a mam pocit, ze sa mi este nestihli naliat prsia ... ked ho dovecera nevypije, vylejem. z casu na cas aj zamrazim. ono to nocne odsatie mi pomoze aj preto, aby som rano nemala naliate melony az cez nocnu koselu 🙂

zitaje
11. feb 2015

Bud rada, ze sa vyspis. Radim vyuzit tieto vzacne noci, mozno sa coskoro skoncia 😎 - vlastna skusenost 😅
O mliecko sa neboj, ked sa mala dojci cez den kazde dve hodiny, budes ho mat dost. Inak keby bolo mliecka pomenej, to zbadas, mlieko obycajne neodchadza hned, z jedneho dna na druhy, ale postupne. A rovnako postupne sa da tvorba aj zvysit, keby daco. Teda hovorim - vacsinou. Hlavne pokoj, pohoda 😉 to je zaklad uspechu.

standu
11. feb 2015

Nuz take jednoduche to nie je ako pise sednaja...ano, mlieko sa nestrati zo dna na den. ale ak dietatko nespi s tebou, nemate vzajomne regulovany spanok a preto spi celu noc. kedze v noci sa prolaktin tvori najviac, casom moze produkcia mlieka klesnut. nie je bezne, ze sa dojcene deti v noci nebudia. netvrdim, ze nie su deti dojcene dlhodobo a spiace celu noc, ale skor je pre dojcene deti typicke, ze sa budia. ak spolu nespite, odporucam zacat a zintenzivnit kontakt skin to skin ak mas zaujem dojcit dlho. obe moje deti spia/spali s nami v posteli, starsia bola dojcena do 2rokov (odstavila som ju) mladsiu chcem nechat nech sa odstavi sama cize vo veku takmer 2 rokov je dojcena na poziadanie co je u nas asi 5x denne a idealne raz v noci ale mame aj zle noci, co je kojenie asi tak 5x.

katkara
11. feb 2015

ahoj, mliecko sa ti urcite nestrati, uzivaj si krasny dlhy spanok 🙂 ja som malu tiez len kojila, na ciciku bola kazde dve hodiny a to aj cez den aj v noci, no s pribudajucim vekom zacala prave v noci vymyslat a pytat si aj po pol hodke, ci 15min, len aby mohla spinkat so mnou, tak sme ju ai v 10m odstavili od nocneho kojenia uplne, dostavala len o 7mej vecer a potom az po 4tej rano (dlhsie sme nevydrzali 😀 ) a pekne sme sa dokojili takmer do 2 rokov... mohli by sme dalej bo mliecko bolo, ale xceli sme dalsie babo ale nenabehol mi cyklus, tak sme museli 😅

bucunko
11. feb 2015

Ahoj.Nechaj malinku pekne spinkat. Keby chcela tak si vypita. A podla mojho nazoru treba dat vzdy kedy si vypita ked aj len tak podudkat aby sa upokojia.Ako tu jedna maminka spominala, ze sa to moze kedykolvek zmenit. O mliecko neprides, ked bude potrebovat viac,tak ver tomu, ze ti da vediet. Ja som maleho kojila kazdu pol hodinu den, noc do troch mesiacov a vydrzala som. Potom si zacal predlzovat intervaly. kojili sme sa do 13 mesiacov. kojili by sme sa este dalej ale uz som videla na nom, ze sa len tak zabava.Prajem tebe aj malinkej vela zdravicka. Neboj sa vsetko sa da vydrzat, ked vies, ze malinka bude spokojna.

siska53
11. feb 2015

Moj sa po 3.m.prestal budit a dovtedy sa budil vacsinou raz. Tiez dost dlho prespal. O mlieko som neprisla, akurat som sa rano budila s totalne tvrdymi prsnikmi,nez teda konecne prsniky pochopili,ze kedy treba kolko mliecka vytvorit.
Dcerka tiez vedela pekne dlho prespat,tam som ju nejaku dobu budievala lebo bola zo slabsie priberajucich, no nakoniec som to nechala plne na nu. Opat -o mlieko som neprisla a prsia si asi pamatali,lebo ziadna nadprodukcia sa nekonala. Dcerka sa sice zvykla raz v noci zobudit,no po roku s tym prestala a dojcili sme sa este skoro cely dalsi rok,ale uz len cez den.

A ak tvoja malicka pribera pekne,nechala by som to na nu.
Uzite si dojcenie a jedna druhu.

lucka_vengl
11. feb 2015

ja by som si vzala babo k sebe do postele, ak sa vobec nebudi, to moze pomoct, ak bude citit maminku, bude sa chciet dojcit. alebo ju nebalit do zavinovacky, ta tiez moze sposobit tvrdy spanok a tiez pokial davas cumel, tak s tym prestat, cumlom sa moze uspat a vynecha sa dojcenie. je to lakave si pospat, ale asi by som sa obavala o tvorbu. kamoske tiez tak babo od narodenia prespi celu noc a mali problem s tvorbou, vravela, ze to je tym dlhym nocnym spankom. skus sa spytat na mamile, co ti poradia. ak nepomoze spolocne spanie a dcerka bude nadalej prespavat noc, asi by som aspon raz v noci odsavala. ale nakolko ma len 11 dni, moze sa to aj zmenit zrazu 🙂

maary11
11. feb 2015

No ja by som urcite nespala s malou v jednej posteli, parkrat sa mi stalo, ze som zaspala pri kojeni a raz som v strese, ked som sa zobudila, skoro zhodila malu z postele. A hlavne dieta v posteli vacsinou nerobi dobre medzi manzelmi, to mi povedalo viacero kamaratov 😉 A hlavne babo si na to velmi rychlo zvykne.. Nevravim, ze ma byt izolovane, to nie, aby ma tu zase baby nezlincovali 🙂 Ale ja som sa nevedela pri malej vobec vyspat, stale v podvedomom krci.. Uzivaj si, ze ti mala takto krasne spinka a ked cez den kojis cca kazde dve hodky, tak sa ti mlieko bude tvorit aj nadalej. Ten napad s jednym odsavanim v noci je,a le velmi dobry, urcite aj preto, aby sa ti velmi nenaliali prsia a nemala si problem s tym..
Takze ticho zavidim, ze sa po porode takto vyspis, moja 11 mesacna dcera doteraz prespala presne 3 noci 🙂 A este k tomu UM, neviem co za strasne hlasky su tu na diskusiach, milionom detom UM zachranilo zivot, ked ich maminy nemohli kojit, ako napriklad aj mne, kedze moja mamina nemala mlieko ani pri jednom z troch tehotenstiev (alebo mozno vtedy len ta osveta bola horsia), ale kazdopadne som tu a zijem a nemam z toho ziadnu ujmu na zdravi.. Ak by sa ja nieco stalo, tak UM tvojmu babatku urcite neublizi!

anketkarka
12. feb 2015

Ja sa tiez priklanam k nazoru nechat to na dieta, a myslim ze si bude coskoro chcet dat aj v noci. A ked pediater tiez s tym suhlasi, lebo babo prospieva, tak je to super. Vsak noc je na spanok a nie na jedenie a ked to samo dieta tak chce, tak o to vacsia radost. Ale tiez nie je zly napad odsat v noci, pre istotu. Dieta by som ale nebrala do postele. Jednak z bezpecnostnych dovodov a jednak poznam vela rodin, ktore tak navykli dieta a ked bolo velke, tak mali s tym problem. Ja sa bojim hlavne prilahnutia.