Nadmerné pýtanie sa na prsník a večerné koliky

sellycka13
31. mar 2019

Dobrý deň, prosím o radu, nakoľko som trochu zmätená z toho čo mi hovorí pediatricka a z aktuálnej situácie s porovnaním skúsenosti mamiciek. Dcérka je iba čisto kojena, prikrm Nutrilon pre novorodencov podľa potreby raz za 5 dni alebo ak musím súrne niekam ísť v podstate UM prikrm nepotrebuje. Ja mam intoleranciu na laktózu. Niekedy jem v malej miere aj laktozove syry. Večer dcérka zvykne plakať aj viac ako 3 hodiny potom ide o polnoci spinkať tak na tu polnoc ju naučili už v pôrodnici. Pediatricka povedala, že má koliky tak sme nasadili sab simplex, bio gaia probiotika, zmenili vigantol na jamieson Kids D, znova feniklovy aj rumancekovy čaj. Nastalo menšie zlepšenie, no večer plač nevymizol, dostala som aj rady, že môže byť prekrmena. Prosím vás skutočne 6 týždňové miminka dojcite aj tak ak si vyžadujú aj 2 hodiny vkuse aby boli na prsníku je to v poriadku a je pravda, že dieťa vie čo robí a nemôže sa nejako extra pre kŕmiť? V pondelok pôjdem predčasne lekárke, požiadam o sono bruška, vym lístok na intoleranciu potravín testy na laktózu, celiakiu ci trávenie cukrov. Zatiaľ nasadzam diétu belaktózy úplne, bez strukovín, bez naduvacich potravín. Neviem co viac by som ešte mohla zatiaľ urobiť.

nikpa
31. mar 2019

@sellycka13 2 hodiny v kuse na prsniku?? Určite toľku dobu neje, bud len dudluje alebo ti tam spí. Radšej kojit častejšie ale nie tak dlho. To je velmi zlý zvyk, ved z toho musis byť aj ty unavená. Do 20min by mala byt napapana a s tymi kolikami je to tak, môžu trvat aj niekoľko hodín :( syn sa tak prejedal ale z fľaše, plakaval a nevedeli sme prečo, skúsili sme mu zmensit dávku a bolo po plači.

janes12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sellycka13
autor
31. mar 2019

@nikpa áno unavuje ma to dosť, mam pocit, že toto je skôr nadmerný hlad ako kolika a intolerancia laktózy... Nam práveže keď dáme viac papať place omnoho menej keď sme skúsili dat menej papať úplný cirkus bol.. Ú nás je to aj mam pocit to, že chce neustále spoločnosť a byť nonstop na rukách..

nikpa
31. mar 2019

@sellycka13 a ako viete kolko zje, či menej alebo viacej? Len podľa plaču alebo ju pred a po krmeni vážite? Lebo pri tak dlhom čase na prsniku, sa nedá mat prehľad o tom koľko vypila. Možno je naozaj zvyknuta na tom prsniku na ,,spoločnosť,, a ked to tak nie je, vynucuje si to plačom. Plač pri kolikach je taký špecificky, syna ked bolelo bruško a plakal, vedeli sme že to je kolika, krčil sa, natahoval nôžky. Ked sa pýtal na ruky, mal plnú plienku alebo sa jedoval, ten plač bol iný.

sellycka13
autor
31. mar 2019

@nikpa áno už som skúsila aj vážiť priberie 7az 10dkg...tak to ste veľmi šikovná ja tieto druhy placov zatiaľ rozoznať vôbec neviem.

37373
1. apr 2019

@sellycka13 Moj bol na prse stale a na rukach. Maval casto koliky. Davala som coliprev, trochu bolo zlepsenie.Dieta sa prskom ukludnuje. Asi to musis len vydrzat, prve mesiace su narocne. Ak sa ti bude dat, trochu si pospi aj poobede. Drzim palce.

sellycka13
autor
1. apr 2019

@37373 ďakujem 😊

mari_en
7. apr 2019

@sellycka13 este odporucam nosenie, super na koliky, aj na kontaktne babo co chce vela cici

sellycka13
autor
7. apr 2019

@mari_en ďakujem