Náustky na fľašku u 6 mesačného dojčeného dieťaťa

alien2603
20. máj 2013

Ahojte mamicky, mate niektora skusenosti s naustkami na flasku? Moja malicka ma 5 a pol mesiaca a uz sme zacali po troske skusat zeleninku na obed. Zatial je este stale dojcena. Rada by som zacala davat trosku vody alebo cajiku alebo odsate mliecko, najma ked je takto teplo vonku, nech sa trosku osviezi (kojenie na verejnosti mi nevadi, len mala sa mi vonku pri prsniku kruti, obzera sa a nie je mozne ju poriadne nakojit). Flasku s klasickym cumlikom jej davat nechcem, aby som neohrozila dojcenie. Preto ma zaujima, ci mate niektora skusenosti s naustkami na flasku, su to take tvrdsie silikonove sosaciky. Je to lepsia volba ako klasicky cumlik na flasku?

euka210
20. máj 2013

nas mal len naustok, klasicku flasu nepozna, ale makky mi viac kusal ako pil 🙂 Takze pri dalsom rovno hned tvrdy 🙂

alien2603
autor
20. máj 2013

@euka210 Dakujem za nazor 🙂 A smiem sa spytat, preco si sa rozhodla prave pre naustky na flasu? Bolo to aj kvoli kojeniu?

euka210
20. máj 2013

@alien2603 hlavne kvoli kojeniu 🙂 Lebo podla mojho nazoru dojcene dieta klasicku dojcensku flasu nemusi poznat, staci mu mlieko a potom je dost zrele na naustok (ci uz makky alebo tvrdy) alebo rovno doma aj hrncek. Nas pije doma aj mlieko len z hrnceka, flasu ma na noc a na cesty.
Dieta s flasou na cumel vypije viac vody ako mu treba, lebo nepije uz len pre smed, ale casto pre prijemny pocit.

denisenko
20. máj 2013

no u nás ten tvrdý náustok neprešiel...nedá to do pusy vôbec....takže sme ostali pri klasickom cumli, aj to trvalo veľmi dlho, kým sa naučil....ale neovplyvnilo to nijako kojenie, aspon za nás dvoch to môžem potvrdiť...a tiež si nezoberie fľašku na hranie, alebo ako náhradu za cumel....ked je smädný, vypije, inak nie...a to on pije máličko, fakt len ked je už smädný....takže neplatí, že viac vypije, keď tam má cumeľ...každé dieťa je iné.....treba skúšať, čo vám zapasuje.... 🙂 🙂 🙂 🙂