Nemám mlieko

petra451
7. jan 2018

Ahojte mamicky som treti den po cisaraku a furt sa mi nespusta mlieko som ,,zufala" lebo nedokazem nakrmit svoju dcerku mala ste aj vy niektora taky problem???

ave17
7. jan 2018

Tak daj umelé mlieko a nestresuj sa.

zuzulak11
7. jan 2018

Ziadne umele mlieko, pre boha ziveho... mliecko sa spusti, treba len prikladat babatko a mliecko pride. Mne sa po cisarskom spustilo mliecko az na piaty den a potom sme bez problemov kojili 22 mesiacov

petra451
autor
7. jan 2018

Prikladam este sme v nemocnici tak.mi pripravuju mliecko len neviem.co bude zajtra ked nas pustia domov :(

zuzulak11
7. jan 2018

@petra451 urcite sa spusti ;) Nas pistali az 6ty den, v nemocnici ziadna podpora dojcenia, ale ja tvrdohlava som velmi chcela kojit, tak som nechcela aby mi malu prikrmovali z flase a aj napriek mojmu nesuhlasu mi malicku na silu 4 dnovu naliali 50ml nutrilonu (jej uplne prve jedlo) a samozrejme ze tesno po tom prislo sestricke vhodne mi predvadzat ako ju kupat (na sucho samozrejme v izbe, lebo sa jej nechcelo) a vsetko islo von ;) potom sa mliecko spustilo a uz nebol problem 🙂

petra451
autor
7. jan 2018

@zuzulak11 najblbsie na tom celom je ze sa trapime pretoze aj moje bradavky su na nic nevie sa pekne prisat...mame aj klobuciky na dojcenie vcera vytahala 15 ale dnes nam to nejde...a dalasia vec tu v nemocnici jedna sestricka krici daj len brada ku druha daj klobucik tretia nesmies klobucik.stvrta dobre by bolo mat odsavacku ta si vyber potom

hors
7. jan 2018

Ja som to tak mala a musela som ist na UM nic sa nedalo robit a to som mala 3deti a u kazdeho rovnako bohužiaľ.

petra451
autor
7. jan 2018

@hors no parada najlepsie by bolo keby sa to spustilo no neviem co bude

janulka1802
7. jan 2018

@petra451 pozri bude mliecko bude piť Tvoje nebude bude piť umelé netráp sa niekedy to ide inokedy nie tes sa z bábätka

miluna777
7. jan 2018

Mne sa tiež pustilo asi až na 7. deň, v pôrodnici "podpora dojčenia" skôr vyzerala tak, že musím dojčiť a som neschopná, ak mlieko nemám... už v pôrodnici som dala fľašu, lebo veď ho nenechám týždeň hladného a potom musela odsávať a dávať mu svoje cez fľašu, lebo vtedy som v tom strese nebola schopná nič a možno sa aj preto to mlieko nepustilo. Vydrž, keď tak teraz dokrm striekačkou a stále prikládaj. Kričiace sestričky pošli do riti, ja som sa tiež nechala zhulákať a možno aj preto som nakoniec nedojčila vôbec :( Nenechaj sa vystresovať.

petra451
autor
7. jan 2018

@janulka1802 mas pravdu ..dik za povzbudenis

juditka_d
7. jan 2018

@petra451
Neboj sa urcite sa spusti. Treba hlavne jest, pit 3 litre tekutun za den, s cajmi na dojcenie to neprehanaj (tak 2 za den) a vybublinkovanu vineu - alebo este lepsie - hroznovu stavu od Matysaka. Malu prikladaj alebo rukou si skus stlacat prsia - akoby si chcela odstriekat mlieko. Uvidis ze sa ti naleju ani nebudes vediet ako.

petra451
autor
7. jan 2018

@miluna777 ved ti ze by ta mali podporit a ne este do teba hucat...jasne ze sa potom citim neschopna a zufala

petra451
autor
7. jan 2018

@juditka_d pijem vela jest vramci moznosti kedze som v nemocnici ..dik za radu

marcelatje
7. jan 2018

@petra451 ja som po cisarskom v porodnici len plakala, pokoj ziadny, mlieko nic moc, furt tam niekto trieskal plieskal. Isla som sa z toho zblaznit, ale povedala som si ze kaslem na to, dojcit zacnem doma v klude. Dohodla som si laktacnu. Po ceste som pre istotu kupila flasu, mlieko a doma som sa rozkojila tak, ze som ani tu malu krabicu mlieka neminula.

hors
7. jan 2018

@petra451 ja som bola strasne nešťastná este pri synovi ma poslali domov a ja mlieka žiadneho .No a ten reval vecer ako tur tak som isla kamoske dala mi UM a spal celu noc .Ja som sa napalakala az az .Viem co prežívas bola som na tom rovnako.Bola som aj za laktacnov a nic mi nepomohla .Držím palce aby to bolo ako si prajes

miluna777
7. jan 2018

@petra451 Veď to, najmä sa netráp a ako tu už baby hovorili, teš sa z bábätka. Pokús sa to "rozchodiť", no bez stresu, v kľude, malej daj príkrm ak bude hladná, ja som tak potom aspoň tých 6 týždňov fungovala na odsávačke a kŕmila som materské fľašou. Potom mliečko po dvoch zápaloch zmizlo, no lepšie toto ako nič 🙂 A takých detí bolo, čo vyrástli na UM, keby bolo najhoršie. Ja som nebola dojčená ani deň (mama nemohla) a nebola som ani chorá a nie som ani hlúpa (aspoň podľa toho VŠ titulu) ani ostatné veci čo sa to o nedojčených deťoch tradujú. Isto ti to teraz každý nahustí veľmi rád do hlavy.
Mama potrebuje najmä mamičku, nie vystresovanú zombie.
Čo je mi na tom pobyte v pôrodnici ľúto najviac nie je ani tak to, že sa mi nepodarilo dojčenie, ale to, že som ten čas strávila v strese a neužívala si synčeka. Neurob tú istú chybu. Fakt ich pošli do riti. Isto budeš skvelá mama aj keby sa ti to dojčenie nepodarilo, ver si!

zuzike123
7. jan 2018

Babatko treba casto prikladat, ma spravny uchop? ked vas pustia, hned volaj laktacnu poradkynu, nauci ta co a ako, aby ta dieta nedohryzlo, aby sa spravne prisalo a potom to uz pojde. Uz sa ti naplnili prsia? Ak nie, stlacaj nad umyvadlo, v sprche, len aby nieco vyslo. musis masirovat spod pazuchy smerom k bradavke, aby si spustila tok. Ak ich mas uz plne, nahrej v sprche teplou vodou alebo soluxom a potom idealne trosku, mozno 10 ml odsat, cim sa uvolni ten velky tazky prsnik a babatko sa bude vediet lepsie prisat, zaroven sa totiz prostrednictvom odsavacky aj povytiahne bradavka.

bubato1
7. jan 2018

nestresuj sa,qj ked sa nepsusti nebudes prva ani posledna .pri prvej dcerke som prezivala to iste co ty a to som mala normalny porod, nespustilo sa vobec ani prsia mi netvrdli ani nic.pamatam si presne ako sa vsetci chovali ku mne ,a ja som plakavala ...aj senovku som mala ,aj vineu pila,aj caj na dojcenie,aj prikladala odsavala ,po dvoch tzdnch sa spustila voda ,mala sa ani len nenapila,klobiciky mi znicili bradavky,teraz som rodila druhy krat 1.1.2018 a pribeh presne ten isty az na to ze uz v nemocnici som klamala sestricky ze kojim a dokrmujem pol na pol len nech mi daju pokoj ,a som pripravena odpovedat kazdemu kto sa ma opyta ci kojim povedat ze to nie je jeho vec .nekojim a ani uz nebudem pretoze sa odmietam tak trapit ako pri prvej dcerke ...mozno tebe sa spusti a mozno aj nie ,ale svet ide dalej v kazdom pripade ...nic take hrozne sa nestane.

petra451
autor
7. jan 2018

@miluna777 no tak to je fajn ..dakujem za tvoje slova dost ma povzbudili 🙂

petra451
autor
7. jan 2018

@bubato1 pockame uvidime co bude som kludnejsia ked mi niekto normalne nieco k tomu povie...dakujem

petra451
autor
7. jan 2018

@hors dakujem pekne

terezka2683
7. jan 2018

Hlavné žiadne stresu a každá chceme kojit lebo predsa to je naj nie? Aspoň z každej strany to do nás hučia, ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať že blbosť riadna. Dcérku som kojila rok a chorá tak že dvakrát v nemocnici sme skončili a syna bohužiaľ len tri mesiace a zatiaľ sme zdraví. Chcela som ich rovnako no nevyšlo to a vôbec neriešim, dôležité je aby bola spokojná mamička a bude aj dieťatko. Dúfam že ti to vyjde a podarí sa ale ak nie nebuď zúfalá, hlavne nech ste obaja zdraví.

montemotherone
7. jan 2018

Neboj nič, po cisárskom je to normálne. Často prikladaj, neboj, v začiatku toho bábo nepotrebuje veľa. Neumrie od hladu 🙂 hlavné je aby sa "rozťahalo", takže ozaj každú chvíľu keď sa dá, priložiť. Oddychujem a pi dosť vody!... Stres tomu nepomôže. Aj keby ste začali s umelým, ešte v pohode môžeš rozbehnúť dojčenie. Pozri si aj témy kŕmenie cez cievku (ktorá je na prsníku!) Je to lepšie, bábo tak dráždi aj prsník a to je dôležité pre tvorbu mlieka.

petra451
autor
7. jan 2018

@terezka2683 bud alebo ...ked sa to podari bude fajn ak nie ude fajn aj tak 🙂

petra451
autor
7. jan 2018

@montemotherone no len moja za jeden den ze vraj vela schudla tak len za to sa stresujem

stanka_s
7. jan 2018

@petra451 ahoj, viem co prezivas. Som teraz tiez v porodnici, po sekcii a dokonca mala sa narodila 4t skor. Tyzden bola v inkubatore, uz je v postielke, ale este stale sme tu. Malička hned na nutrilone bola. Malu som mala prilozenu prvy krat, asi az na siesty den. Pokusala som sa odsavat, ale bolo to zufale, po pol hodine cca 10ml. Uz je stvrty den v postielke, nosia mi ju na dojcenie, prikladam, niekedy potaha, niekedy nie, dokrmuju ju UM, aby pribrala a mohli sme ist domov. Ja ale verim, ze to dame. Uz som sa ukludnila a myslim, ze aj mlieka je viac. Hlavne bud ty v pohode. Na sestricky sa vykasli, kazda hovori nieco ine. Rob to, ako citis ty.

michaella94
7. jan 2018

Necitala som komentare e klobuciky odloz...malu maj vkuse na prsniku nech si mliecko vytiahne....neviem ci uz mas stale na izbe ale nech ti malu nedokrmuju um lebo nebude chciet prisat sa ked bude najedena.....nech ti niekto kupi homeopatika mne mohli za skusku nic nedas.....ked prides domov urcite zavolaj laktacnej poradkyni oni maju specialnu mast na znicene bradavky...ja som skusala vsetky maste a ziadna mi nepomohla tak ako od laktacnej...skus nenosit podprsenku nech ti bradavky vetraju....nedavaj cumlik aspon kym sa mliecko nespusti idealne nedavat vobec lebo na cumlik je dietatko inak prisate ako na prsnik a potom nevie dobre sat...skusajte rozne polohy.... No hlavne je vela vela prikladat..a ela vody pit....ja som mala maleho na prsniku tak 9 hodin z celeho dna a v noci nonstop....drzim palce

stanka_s
7. jan 2018

Ale ked to nepojde, tak bude na UM. Uz z toho nerobim tragediu. Nebude prva ani posledna.

janinah
7. jan 2018

Ked prikladáš,tak nie dlho ,tak 5 minut stačí,lebo ti rozžmatlá bradavky a bude horšie.MLieko sa spustí,len sa snaž byť v pohode a veľa piť aj v noci /na to sa zabúda/

marlenka222
7. jan 2018

@zuzulak11 prosim ta netrep! Dieta hladne nemoze ostat ani ked je v nemocnici. Ako dehydratacia je super a ver mi ze viem o com pisem. Nie vsetkym mamickam sa spusti. Treba to riesit tak ako sa da a necakat zazraky. Proste niekomu kojenie vyjde a niekomu nie. Lepsie.dat.umele ako dieta nechat bez a skusat ci niekedy sa spusti. Dokedy?