Neviem spať pri dieťatku
mam lahky spanok neviem spat s nou koza na kozu plus jej zvuky a pohyby ma budia. takisto ma budi ak je tichom fungujem na dvoch hodinach spanku uz par dni. manzel je s nami stale pomaha ale ja uz som na hranici kolapsu vycerpania najma.ked je mala hore v noci v kuse 4-6hodin. pripadne sa hodinu koji. hodinu soanok a tak dokola. matky ktore nevedia driemat/maju lahky soanok ako kojit a nezblaznit sa??? mne by stacilo tak dva trojhodinove aoanky za 24hodin. takto si ju ani neuzivam oritom je madherna amilujem ju
Nedá sa všetko, nie si robot. Ak nechces aby ti z toho preskočilo tak si urči priority a ostatné nahrad niečím pre teba menej náročným aby si si mala kedy aj oddýchnuť. Bud výpomoc s UM, ďalej to spanie, daj malu spať k mužovi a zdriemni si sama v inej izbe, ked môžeš daj kocikovat babkam.
daj ju do postielky vedla svojej postele..zapni monitor dychu.malu supni do perinky neh sa nebudi na rucicky a spi lebo takto fungovat nemozes..to sa za par tyzdnov utrasie...a to ze je 6 hodin vkuse hore aj moj prvorodeny tak bol od 3.00 do 9.00 proste sa chcel npsit a tak..nix nepomohlo..preslo to same po 3.mesiaci..on uz aj v brusku sa mi tak budil ze ma zacal kopat o 3.00 presne jak budik
@lucindav a ako si zvladla neskolabovat z nevyspatia? citim to podobne ako si to opisala
@silvika99 mna by zaujimal ten vyvoj u vas ako tie dni/noci vyzerali
@danieli a co babka/manzel spravi s babom? ako ste to riesili priestorovo? neviem si predstavot kto iny a ako by ju ucicikal
@bafka davame um v noci ked vidime ze kojim dokola dokola a ona stale hladna a nepokojna a neda sa ucicikat. ako uspat po um?
@yipsylonka9742 dakujrm. nejake rady co ti pomohlo?
U nas to bolo podobne a rusili sme sa viac menej navzajom ja hore na kazdy such, ona tiez... spavala nie v posteli ale pri posteli mala postielku babybay...ale mala aj vlastnu izbicku s ppstielkou...asi v 4 tyzdnoch som ju tam dala podvecer spat ked som bola este jore a prespala niekolko hodin asi 4 v kuse....kym sa nezobudila na krmenie...odvtedy spavala tak aj pre niekoho som bola krkavcia mater...a soavala tak do doby kym nezacali rast zuby a neprejavil sa reflux...
Ahoj, ja som mala tazke prve dni, kym som kojila posediacky a mala maleho v samostatnej postielke (tak ako "sa ma", ako radila mama a svokra). Raz som si ho v noci vzala vycerpana na smrt na kojenie do postele, lebo sa mi nohy triasli, mala som horucku z vycerpania. Obaja sme lezali, zboku, maly sa nakojil dosyta, odpojil a zaspal. Ja sa ani nepamatam, ci som bola bdela az dokonca. Odvtedy sa takto kojime az doteraz, ma 19mesiacov, budil sa 4x za noc, dnes uz len raz. Tie razy som aj prestala pocitat, ked takto kojis, rralne sa neprebudis, takze Ti to je jedno.
Az na par noci, ked isli zubky a bol nepokojny (max 5 noci za 19 mesiacov) sme sa vzdy vyspali doruzova.
Skús ísť spať do inej izby a vezmi si babyphone. Keď bude chcieť papať v noci, budeš ju počuť cez pohone, nakojis, zaspí a opäť choď pokračovať v spánku v inej izbe. Otvor si v tej izbe okno, studený vzduch ťa uspi. Mala bude celý čas spinkať s ockom, bude v bezpečí.
@sissy27 tiež som nedokázala spať s dieťaťom v jednej posteli, proste som nespala. Ja som ho našťastie od prvého dňa dávala spať do postieľky, ale jasné, že boli noci, keď plakal (zuby a pod.) a zobrala som ho k sebe, ale nespala som. Keď sa mi raz po takejto noci podarilo zaspať sediac na zemi opretej o sedačku a nepočula som ho plakať zo spálne, pričom ho muž počul do pivnice, tak som spoločné spanie obmedzila na nevyhnutné minimum.
Dala by som ju spinkať do postieľky, ak nepomôže, tak aj do vedľajšej izby. Fľašu by som zatiaľ nedávala. Tvoje bábätko potrebuje oddýchnutú maminu, nie nevyspatú trosku, ku ktorej smeruješ. Ale trošku si to musíš aj ty nadstaviť v hlave. Ak partner výdatne pomáha, perfektne sa stará, kým sú na prechádzke, alebo oni dvaja v obývačke, ty si ľahni do spálne a spi. Keď ťa budú potrebovať, tak ťa prídu zobudiť. Zrútiš sa skôr, či neskôr, ak toto v sebe nezmeníš, veď predsa partnerovi dôveruješ nie?
manzela mas doma pomaha a ty mas takyto problem??Jemine,to sa az zme cita.Ved si pospi cezden ked nevies v nici mas doma non stop pomoc tak to vyuzi
Skúšaj rôzne uspavania. U nás to bolo asi každý mesiac iné a kým sme na to prišli... náš si vždy musel grgnut po jedle, lebo veľmi grckal a bála som sa, že sa zadusí. Takže aj hodinu natriasat na rukách, on medzitým zaspával alebo zaspal. Budiť ho, natriasat...potom si odgrgol, vygrckal skoro všetko, prezliecť ho...a bol hore. Takže uspavanie na rukách, spievanie...keď to nezaberalo, dať do postele k nám a tam ho tisit. Môj mal fázy uspavania- ruky, na posteli, kočík. A dookola asi pol roka, rôzne si to striedal. Najskôr zaspával na rukách, potom vôbec, zúfalí sme ho dali do kočíka a po 5 minútach spal. To trvalo asi mesiac. Najlepšie obdobie uspavania 😀 potom zas v kočíku nie a nie zaspať ani hodinu, skúsili sme ruky, zachvilu zaspal. Takže zas ruky. No bol to boj, hlavne keď mal 7kg už a na rukách aj pol hodinu a nemohli sme ho položiť skôr ako ozaj spal, lebo v momente položenia bol hore a vrešťal o dušu. Ale skúšaj kadečo a neboj sa, naučí sa zaspávať v posteli. Len možno si musí prejsť rôznymi fázami. Je to náročné, možno tu budú niektoré písať, neuč na ruky, aký kočík...no keď si nevyspata a na skolabovanie, tak urobíš všetko možné len aby konečne dieťa spalo a ty s ním. Od pol roka vedel zaspať v postieľke sám, stačilo ho položiť a spal. Niekedy zaspal rýchlejšie, inokedy sa ešte pozeral a pomrnkaval, ale nemuseli sme robiť šašoviny okolo neho. Kamoškin bol tiež "naučený" na ruky, asi dva mesiace len na rukách zaspával a položila ho do postieľky čo už nevládala a on zaspal a odvtedy zaspával tak. Proste dieťa má rôzne fázy
@bafka dakujem za rady a podporu. myslela som si ze robime nieco zle. babo hore 3hodiny nakrmene prebalene ale polozit a spat nie a nie hned sa stazuje. inokedy odkvecne hned
Neboj sa. Hlavne potrebuješ mať psychický kľud. Na všetko si ešte len zvykaš. Vždy robíš všetko najlepšie ako vieš 🙂 len bábo má rôzne fázy a ty musíš na ne prísť 🤷♀️ ale prídeš na tie fígle, chce to čas 🙂
Ja som to mala horšie prišla mama a pomáhala spala s malou kým som si zvykla
Manzelovi aj mamine na 100 % doverujem, vysvetlila som im, aky ma drobec rezim, kde ma vsetko, co potrebuje, ci uz islo o plienky jedlo hracky a nechala to v ich kompetencii, na dobu, ktoru som kompromisom urcila ako postacujucu pre moj oddych a zaroven zladene s potrebami drobca, jasne, ze mozno by som JA dieta uspala za 5 minut a im to trva 25, ale ked sa JA nevyspim, tak aj JA budem to dieta ako vynervovana a psychicky vyprahnuta mumiova matka uspavat dlhsie, som skutocne citliva na zmeny, ked ideme na predlzeny vikend ja samozrejme prvu noc nespim, ine prostredie postel atd...aj moje vlastne milovane dieta ma budilo, takze spali v postielke a dodnes to mam tak, ze syn pri mne spat moze lebo spi pekne rovno kludne a dcera ma svoju postel, lebo kope a kruti sa, tym padom mi nehrozi spanok...pre mna je spanok zakladna potreba a bez neho nevladzem fyzicky, viac citim bolest a zaroven som smutnejsia a depresivnejsia, takze pre mna je toto top, byt spokojna mama a pre mna to znamena vyspata, samozrejme drobcov som odniesla k mamine, aby bol dom prazdny, takisto manzela som poslala minimalne do zahradky, ano rusi ma aj bezny chod v domacnosti, staci ak je niekto hore ja nezaspim, ak rano niekto vstane skor ako ja uz nespim...zial...mozete mi napisat, ze ak by som bola unavena zaspala by som...zial nie...je to psychika a ja sa neuvolnim...drzim palce, prvy rok je narocny, ale kazdym dnom si blizsie k pohodovemu fungovaniu...
Nemusí byť hladná nekoj dlho.A už vôbec by som nedávala UM iba preto, že si myslíš, že je hladná nie je dobré miešať 2 mlieka pri novorodencovi.Mozbo plače len tak😊kolika, nepokoj, unava..Preco spis koža na kožu?bábätko daj do postieľky a ty driem.Mas doma muža ja som ho mala doma 3 dni a dieťa náročné do roka.Tak či tak ju budeš počúvať aj, keď ju dáš do druhej izby čo by som pri novorodencovi nikdy nespravila.Matky prídu o spánok na dlhé roky.Cez deň ich pošli von a ty spi.Alebo spi už večer od 20 koľko sa da
@luccija lebo pri presube do postoelky place. stale chce byt na prse ako ju upokojit bez toho?
nezvykaj ju na to, aby bola stále na prsníku, lebo sa nevyspíš ešte dva roky. Ona potrebuje cítiť tvoju vôňu, tvoje teplo, pritúľ si ju k sebe, ale neponúkaj stále prsník. Ja som tiež nabehla na kojenie na požiadanie a po mesiaci som to skorigovala. Moje dieťa pilo hltavo, bolelo ho bruško, plakalo a ja som mu znova ponúkla prsník. No prisalo sa a salo. A potom ešte väčší plač, grcanie a dookola. Tak som si povedala stop, keď som kojila a predsa cítiš, že pije a pije dosť, nie že len sa s bradavkou hrá, tak nemôže byť o pol hodinu znova hladné. Tak som ho mojkala, rozbalila, nosila, ale prsník neponúkla pri každom zamrnčaní. A bolo po probléme. Od štyroch týždňov dieťa spalo celú noc a samé si nastavilo aký taký režim. Ale zaspávalo v postieľke od začiatku, nauč ju na nejaký rituál, prítmie, tichá hudba, ja som hladkala po boku hlavičky od čela k ušku, upokojovalo ho to a uspávalo. Ale v prvom rade sa musíš upokojiť ty, dieťatko vycíti tvoje obavy a nervozitu. Nerieš, čo bude robiť manžel s kojencom, on si poradí a ty si oddýchni. Dieťa nemusí byť nacucnuté nonstop, to si len niektoré sfanatizované matky myslia. Neboj sa, o mesiac to budeš brať zase ináč a bude lepšie.

@jaroe ak je pre niekoho pohodlné spať s dieťaťom v jednej posteli a dokáže sa tak pohodlne vyspať - super. Len tu zakladateľka je iný prípad. A otázne je, koľkokrát sa dieťa zobudí možno práve preto, že spí s matkou v posteli a vyrušuje ho to. Je to individuálne pre každého, treba vyskúšať, čo funguje lepšie. U nás fungovali oddelené postele, neskôr oddelené izby a nikdy nefungovalo spoločné zaspávanie, fakt od narodenia zaspávala dcéra sama (bez plaču) do 10min.