Nočné budenie a zrejme nedostatok mlieka

25. máj 2022

Ahojte idem si k vam po radu. Mam 7 mesacneho syna, od narodenia je kojeny, nikdy mi neprespal noc, nikdy som nespala dlhsie ako 2,5h maaaaax vynimocne 3 hodiny v jednom kuse od jeho narodenia. Kojenie sprevadzali štrajky, kde som nikdy nevedela ci mam dost mlieka ci je hladny alebo tak, budil sa stale kazdu hodinu dve, nikdy som UM neskusala lebo som bojovala za kojenie prikladala som, vkuse, vydrzali sme ustali sme to aj z mojimi nervami vkoncoch… Ustalilo sa to od 3 -4 mesiaca ze som kojila uz v klude, ale v noci sa budil rovnako… no posledne dni sa budi kazdu polhodinu-hodinu, velmi skoro vstaval , niekedy o 4-5-6, ja som nevyspata nervozna , tak minulu noc som mu dala Sunar lebo nevedel spat od 3 do pol 5, vzdy zaspal na 5 min a len sa huzdil, prikladala som ho na prso zaspal na 5 min a znova dookola tak som sa nasrala a urobila sunar, a zaspal od 04:20 a spal do 7:20… CO MYSLITE, nemam uz dost mlieka na noc?? Poradte mi, som uuz aj naklonena k tomu ze ak ma spat lepsie v noci tak budem davat Um.. aj ked jedna cast vomne s tymbojuje alee, ked sa to moze zlwpsit tak preco nie … poradtw

andrejka1212
25. máj 2022

No neviem to je taky cas, ze by podla mna spal aj bez toho sunaru. Ja mam 19mesacneho a teda tiez nikdy neprespal noc a za noc sa budi minimalne 6x. Ked robil taketo veci ze po 5 min sa zobudil a stale dokola bolo to vacsinou kvoli zubom, dala som nurofen a spal. (Teda tak standardne ze sa do 2 hodin zobudil). Ved vyskusaj si stlacit prso ci ti netecie uz ziadne mlieko a uvidis. Ked tecie tak isto nebude problem v mnozstve.

andreatytler
26. máj 2022

Ja by som davala umele. Odbojovala si najdolezitejsie prve mesiace. Dopraj si trochu oddychu. Ak by to bolo zubami, tak by sa budil aj po tom umelom mliecku.

autor
26. máj 2022

@andreatytler no dnes v noci najprv zaspal od 20:15 do 21:45, potom presne toto ze sa krutil nevedel zaspat tak som dala sunar a on spal od 22:20 asi priblizne do 3:30 (co pamatam) ze som dala prso a spal do 5:00 lenze sa prebudil vyspaty tak sme sa hrali a potom este zaspal na 30min… ja som prvykrat spala tak dlho v jednom kuse, ako budila som sa a kontrolovala hodiny ci to je fakt pravda ze on stale spi 😳😳😳😳

diamond007
26. máj 2022

Čo robíš ak ti vstane po polhodine? Ako uspavas?

diamond007
26. máj 2022

Aké má spánky cez deň? Má 9h nočný spánok, to nie je až tak strašne... Polročné deti spia dosť cez deň a majú kratšie noci.
To že raz to prespal po UM neznamená že bude stále, tak aj keď prejdete na umelé nerátala by som že to tak bude natrvalo.
A nie, žiadne babo neprespi celú noc ani viac jak 3h kojene. Je to daň za kojenie.

autor
26. máj 2022

@diamond007 ja nechcem aby mi prespal noc, ja chcem nech nemusi byt na cecku od polnoci do 6 rana pricucnuty lebo takto spaval od narodenia, ja som dolamana jak paragraf, kedze v postielke spat nechcel tak som ho nechavala pri sebe a ked zamrncá tak som vzdy dala prso nech sa aspon nejak vyspim … a cez den spi doobedu 30min, na obed 30 min a potom este 30 min.. cize nemyslim si ze toho extra naspi cez den tak cez noc nech ten spanok ma kvalitnejsi a ja tiez nie som stroj, uz dost dlho takto fungujem a je to zazrak premna ze takto dlho bez mojej pomoci spal ved to bolo skoro 5 hodin ..

autor
26. máj 2022

@diamond007 a ak vstane po polhodine vnoci tak stale ho davan na prsnik, davam dudel a nechce nic proste zacina si sadat a place, skusam ho utisovat, ale to sa neda takto ze mi hodinu dve prereve v noci a neviem kvoli comu, dala som sunar a spal, tak co kde bol problem potom

diamond007
26. máj 2022

Tak daj Sunar 😉
Je to presne o Tom, že dáš vždy prso. Prso má byť na hlad, prípadne ukludnenie ale nie nonstop.
Hodinky k posteli, jeden deň kukať čas, nedať skôr jak po 3h a ver že druhú noc ti prespí oveľa viac a nebude sa budiť. Je to o dudlani a nie o hlade z môjho pohľadu. Uvidíš. Veď vyskúšaj týždeň Sunar

ls56
26. máj 2022

Moja má 5 mesiacov,v noci ju kojim aj 10x a to bude mať zachvíľu 8kg. Takže nedostatkom mlieka to určite nie je. Možno nevie zaspinkať a najlepsie zaspinka na prsníku. Zaspi na 1 cyklus,zobudi sa a nevie zaspinkať,aj moja to tak robí. Nakojim ju, aby sa jej lepsie zaspinkalo a potom sa niekedy zobudi znova a niekedy pospi. Ale babatka sa tak aj ukludnuju. Samozrejme ak ta to vycerpava tak daj UM. No lepsi zdroj na ukludnenie babatka ked budes potrebovat to nebude.

zooeynka
26. máj 2022

Pokial budes v noci davat prso tak garantujem ze sa ti bude budit aj 10x za noc len aby si podudloval....prvorodenu som ako drbnuta "dojcila"cele noci, takmer som odpadavala z unavy a druhorodena je na umelom mlieku od cca 3 mesiacov a presne od 3 a pol mesiaca prespi celu noc, nekecam. Obcas potiahne od 18-6. Ja sa citim ako v raji ze sa normalne vyspim. Tvoj je starsi, cize odvykanie bude narocne, ale stoji to za to....vecer ho natlac umelym a prso prostr nedaj, bude revu ale zvykne si. Radsej teraz, ako ked bude starsi a pride sa obsluzit k prsiam sam.

llnnaa123
26. máj 2022

Ahoj, ja mam deti 3, vsetky dojcene. Prvorodena mala a podla mna stale ma citlive nervy, takze odkedy zacala viac vnimat svet v tych 4.5 mes som sa nevyspala asi pol roka, boli noci ked aj 16 krat bola hore. Kotulala sa hore dole a ked narazila tak sa zobudila. Cez den davala 30minutovky, kym som sa naucila ze ju este musim uspat.takze som.striehla na monitore ked sa po pol hodine zobudi a bud ju este udrncala v kociku abo na prse. Akoze ma 8 rokov a stale kym zaspi hodinu sa prevaluje a hocikedy sa stava ze neprespi celu noc. Budi sa s placom, odvediem ju na wecko, naspat do postele. Druhorodeny bol kludnejsi a budil sa na kojenie kazde asi 3h, sem tam sa stalo ze dlhsie vydrzal. Najmladsia ma 16mes a 1 noc je hore kazdu chvilu a inokedy prespi od 9 do 4rano pohode(momentalne). Chcem tym povedat ze kazde dieta je ine, a na kazde ine plati. 7 mes je vek ked sa da na vselico vyhovorit preco dieta nespi, u nas to bolo vacsinou spojene s pohybovymi zmenami, ked sa zacnu plazit, lozit, 4nozkovat... plus do toho zuby, vzdy to za nejaky cas preslo. Ja som umele mlieka neskusala, ked bol problem bola som u laktacnej poradkyni. Ja kym by som sa pustila do umelych mliek asi by som skusila zistit dake info, nazory sa roznia aj na to.

cica8
26. máj 2022

Zavolaj si laktacnu.... Môj názor.

andreatytler
26. máj 2022

Nas syn bol v tom case uz len na umelom, lebo some nemal mlieko a ked mu isli zuby veru sa budil aj 6-8x za noc. Takze ked aj u vas naozaj zacnu zuby, mozno zase budes hore kazdu hodinu. Do 2 rokov je stale nieco co tym detom brani spat, takze vyuzi kazdu noc ked je pokoj, daj mu umele mliecko a spite.

autor
26. máj 2022

@cica8 laktacnu uz nikdy viac, naco ?? Bola umna ked mal maly strajky co som chcela pomoct ze sa mi zlostil na prsniku, nic mi nepomohla , len namna cumela jak som hola hodinu maleho prikladala a on chudacik len bol nervny, nakoniec mu ona davala poldecakom umele mlieko(co vtedy som ja vobec nechcela um davat) boli sme mokry cely aj on aj ja a taketo extremy ja nepodporujem. Presli sme si krizou a dojcim do teraz 7 mesiacov .. uvidim skusim sunar ale kojit kojim dalej lebo cez den uz pride ku mne sadne namna a stahuje tricko proste uz tomu chape tak mu budem davat pokedy nieco vytiahne. No v noci chce len dudlovat a ani sa poriadne nenaje a nemienim kazdych 5 min ho uspavat

andrejka1212
27. máj 2022

Tak evidentne aj tak ine rady ako davat umele mlieko neakceptujes tak co riesis. Ked hovoris, ze ti po umelom lepsie spi tak davaj umele, neubudne z neho.

llnnaa123
27. máj 2022

mne napriklad ked mal stredny syn strajk poradila kojit v pohybe. a pomohlo, za par dni ho to preslo a kojili sme normalne. a ked mala strajk najmladsia uz som vedela kolka bije a do 3 dni bolo po strajku.

cica8
30. máj 2022

Prepáč, ale mne laktacna pomohla veru dosť, ja som spokojna, ak chceš napíš mi správu a dám ti kontakt ak si niekde poblizku Senice, som s nou v kontakte stále.

essenceee
23. jún 2022

tiež by so dávala iba umele mliečko. Dcera mi od 5 mesiaca spinkala celu noc, ale od 5.hod rana bola hore a to hned dostala flašku mliečka

bessdonna
24. júl 2023

Suhlasim, laktacna je na dve veci. A na co ti dala pre boha sunar z poharika??? Chudol ti maly? Kukala si uz stranku lepsi spanok babatiek? Ja si to idem studovat, lebo nam sa zacina kazit spanok teraz.

bessdonna
24. júl 2023

@cica8 laktacna stopercentne jej povie nech sa vypodlozi vankusmi a spi s babom, nech sa dojci celu noc, ze tak sa lepsie vyspi. A ona to tak nechce. Nie kazda to chce.

cica8
8. aug 2023

@bessdonna škoda slov... Každá si myslí že dojčenie je hračka, ktoru môžu podľa svojich predstáv zahodiť kedy chcú kedy sa im zachce lebo majú svoje pohodlie, ale nik nepozrie na potreby dieťaťa iba na svoje, chápeme ze kludna matka kľudne dieťa, nie vždy to ide... Mne tiež poradila jedna mamička ako nedojcit, tiež ma to sem tam nebaví keď som hore celú noc, a myslíte že jej rady mi pomohli? Naopak, mala je prisata pre istotu celú noc.... Ale čo už, je to môj poklad, a pokym budem môcť budem dojčiť aj ta cenu ze budem unavená, nebudem dojčiť do smrti!