Mam 5-mesacneho synceka a stale si v noci pyta jest 2-3x . Na nocny spanok ho ukladame az medzi 22. a 23. hod., kedze skor nie je ochotny zaspat - snazila som sa u neho navodit pravidelny rezim nocneho spanku od 19-tej hod., ale bola to zbytocna snaha, v postielke bol hore aj 2-3 hodiny. O tej 23. hod. uz zaspinka tak, ze potom spi cca 4 hodiny a zobudi sa na krmenie, potom dalsie krmenie je vacsinou po 2-3 hodinach. Nocny spanok dohana rano, resp. doobeda, takze to beriem v pohode a vyspim sa aj ja, len neviem, ci je OK, ze este si stale v noci pyta jest. PS: zatial ho plne kojim. Za Vase nazory vopred dakujem.
@dibisd je to OK, pokial ti nevadi, ze nocne kojenie bude trvat aj do 2 rokov. ja ked som mala dceru, tak sa mi dostalo odborne info, ze zdrave dieta nema v noci co jest, ze to zbytocne zatazuje organizmus, dietatu travi, boli brusko...a ze je to hlavne navyk. Dceru som kojila a od nocneho kojenia som ju odstavila v 3 mesiacoch, bez placov, proste som jej natahovala intervaly, sem tam ponosila a za par noci bola bez kojenia a spala celu noc. Cize ano, da sa to dieta odnaucit, ale musis zacat velmi skoro a treba ratat s tym, ze mlieko ti nevydrzi. ja som plne dojcila 10-11 mesiacov a mlieko same odislo, ale mne to nevadilo, ja som to tak aj chcela. syna som kojit nemohla a tiez som ho v 3 mesiacoch oducila od nocneho krmenia a bez placu. Ja osobne neschvalujem nocne kojenie na poziadanie lebo je dokazane, ze dieta v noci hladne nie je, nemalo by byt, ale cele je to len o silnom navyku a tazko sa od toho oduca.
Nasa dcerka ma 18 mesiacov a stale sa v noci budi 1 - 2x na kojenie 😉 Je to normalne, a u 5-mesacneho babatka urcite 🙂
MY mame skoro 9mesiacou a kojime aj v noci ba aj cez den si stale ziada a v nocu tak 3-4 krat a vobec my to nevadi ved co je krajsie ako ked sa maly prituli ku mne a tak zaspinka maly spinka s nami v posteli a je to o najkrajsie co moze byt
Nocne kojenie nie je iba o hlade, ci smade babatka (a preco mu nedat napit mliecka, ved aj my sme cez noc kolkokrat smadni), ale aj o pomoci pri zaspavani. Babatko potrebuje po precitnuti pomoc mamicky, aby mohlo zaspat. Maminka, ktora dojci, si pomoze dojcenim. Ta, ktora nedojci, musi najst iny sposob-hladkanie, nosenie, hojdanie...alebo sa najdu aj take, ktore nechaju babatko vyplakat ☹
Pri tvorbe mliecka je aj dolezite, aby babatko spalo spolu s maminkou. Tak moze citit jej blizkost a dojcenie si vypyta aj v noci, co by si inak v postielke vypytat nemuselo, prespalo by celu noc, ale laktacii by to veru nepomohlo....
to je úplne normálne ked si bábätko pýta jesť aj v noci 🙂 .. len myslím že by ste ho na spánok mali ukladať asi trošku skôr http://akoapreco.com/ako-casto-dojcit-novorodenca/
@saranata si mimo, vobec to tak nemusí byť.. každý to má inak.. prepáč. je normálne, že dieťa prespí celú noc.. ja plne dojčím, mám 5,5 mes dieťa.. má 7600g a v noci prespí aj 8-9 hod bez dojčenia.. nechcem byť zlá. ale ja mám skôr dojem, že ženy, ktorým sa deti budia na dojčenie často majú menej mlieka, alebo dieťa má malý žalúdok a nevie naraz tolko vysať, aby mu to stačilo, poprípade má problémy so spánkom a žena to rieši dojčením..
@saranata Prepáč, ale prečo píšeš o tom o čom nič nevieš a že niektoré matky "zavádzajú" - ja ti poviem toľkoto - obe moje plne dojčené deti - dcérka aj prikrmovaná UM spali cca od 5.mesiaca od 19.20.00-do rána do 6.-7.00 nepretržite. Tak a teraz mi napíšeš, že zavádzam, a neviem o čom píšem a nič iné nemám na robote len klamať a zavádzať iné matky?! Každé dieťa je iné, ja sama som bola prekvapená, že obe moje deti mali aj majú čo sa týka dojčenia, spania a podobne viac-menej všetko rovnaké..... 😉
Ja mam 14-mesacne dieta a dojcim ho v noci 3 - 8-krat od zaciatku, odkedy sa narodil. Mame lepsie a horsie obdobia, ale celu noc neprespal este ani raz. Starsi syncek, takto papal 2-3 krat za noc do ukoncenia dojcenia, co bolo v 2 a pol roku. Je to normalne. Ano, su deti, co prespia celu noc, vacsinou deti na UM a male percento dojcenych deti.
saranata ale netvrdím, že robíš niečo zle.. je to proste tak, každé dieťa je iné, aj keď túto frázu už neznášam.. nič ti nevyčítam.. ale fakt je ten, že naša 5mes dnes do rána prespala 8,5 hod. ako píšem, závisí od kapacity prsníkov, koľko mlieka vedia uskladniť.. niektoré mamičky majú vyššiu kapacitu, iné nižšiu.. s tým sa nedá nič robiť a je to normálne..
@evittam prispevok som komentovala pred 5timi rokmi s umyslom podporit maminu , ze je to uplne normalne ak sa dieta budi v takom veku na nocne krmenie, ano su deti ktore vydrzia celu noc aj pri plnom dojceni , ja som vsak písala ze vekom sa to meni a to dieta sa budi nielen kvoli hladu
a prepač, ale ja som si oddojcila svoje tri deti a kazde do tri a pol roka, aj tandemovo aj pocas tehotenstva, takze nieco predsa o tom dojceni viem .
ty píses o spani dietata celu noc s dokrmovanim UM , ja som písala o plne dojcenom dietati , je vseobecne zname ze deti na UM prespia podstatne dlhsiu cast noci , kedze materske mlieko je o niecom inom , a to ze som pouzila slovo "zavadzaju" ano je to tak a netvarme sa , ze tu vsetci písu pravdu , mne islo len o to aby tato mamina nemala pocit ze je nieco zle a aby nesiahla hned po UM.
ano su deti ktore spia celu noc vo veku 5,5mesiaca na tom nevidim nič nepravdepodobne, len vekom a potrebami dietata sa aj toto meni , takze bud dojcime castejsie v noci alebo sa siaha po UM.
mamicka sa pýtala v diskusii či je normalne ze 5 mesacne dieta si este pyta v noci papat takze ano pri dojcenom dietati je to normalne aj do dvoch rokov .
bodka! nič viac .
@darja12 ano to je v poriadku , vo veku 5,5mes , ja som pisala o vyssom veku a o tom ze to tak nemusi byt stale, aj moje deti spali prevazne celu noc , niekedy s jednym dojcenim, ale vo vyssom veku to bolo castejsie a nie je na tom nic zle , proste ked som chcela dojcit tak som sa prisposobovala dietatu . bez kvapky UM a dojcila som kazdu dceru , poslednu aj pocas celeho tehotenstva a potom tandemovo a do tri a pol roka.
ak budes dojcit ešte aj o rok , napis mi ako casto je dieta v noci dojcene, ja som dojcit chcela a preto boli dojcene aj v noci bez toho aby som prikrmovala umelym mliekom.
pekny den 🙂
@saranata Veď v poriadku - kedy si to komentovala som si nevšimla. A ja netvrdím, že to nie je normálne, len sa mi nepáčilo ako si napísala, že mamičky, ktoré napíšu, že 5.mesačné dieťa im prespí celú noc tak zavádzajú - pozri ja som tiež dojčila lebo som chcela dojčiť a dojčila som tak dlho ako moje deti chceli a áno syna som dokrmovala - od cca 4,5 mesiaca a to len každý druhý večer UM - mal málo, tak ho nechám plakať od hladu? 😉 😖
Plne s tebou súhlasím, že sú deti, ktoré si vyžadujú jesť v noci ....ale jednoducho nezavádzam ak píšem, že moje dojčené dieťa v 4.-5.mesiaci prespalo celú noc - a dovolím si tvrdiť, že syn bol plne dojčený do 6.mesiaca - ten každý druhý večer 150ml UM nie je nejaká katastrofa - a spokojné dieťa=spokojná matka. 😉
@evittam no v tomto pripade beriem ako zavadzanie aj tvoje tvrdenie, a to sa nehnevaj
ale bavili sme sa o plne dojcenom dietati a ty si dokrmovala lebo mal syn malo podla tvojich slov, to znamena ze ak by si nedokrmila tak by bol castejsie hore a aj castejsie papal , nie ?? 🙂
takze bavme sa o plne dojcenych detoch
v podstate som uz napisala co som chcela 😉
@saranata Ja taktiež....Napríklad keď bol len dojčený a nedokrmovaný tak tiež spal celú noc........ale to už tu nejdem rozoberať - ty máš svoju pravdu a ja svoju. 😉 Pozri, dala som mu napr. fľašku UM o 18.00 a o 20.00 som ho nadojčila a spal do rána....to som ho mala budiť?! Ale o tomto to nie je..... Keby tvoje dieťa revalo od hladu a v prsníkoch si mala - s prepáčením - veľké prd - tak počkáš hodku-dve a budeš na to dieťa pozerať ako reve lebo mu nemáš čo dať? Alebo vytiahneš dávku z mraziaku prípadne a pri najhoršom dáš UM? 🙂
Napr,ja som kokila iba mesiac, bohuzkal :( a potom na umelom mliecku,a na zaciatku puateho mesiaca,mi zacal spavat celu noc. Zobudi sa,niekedy raz za noc,dam nu mlueko,alebo caju,zakrijem..a spi dalej,ale teraz ked zas na 8mesiacov idu nam zuby ,tak drobec sa budi casto 🙂 bud rada kym mas mlieko,ja by som radsej kojila :D mozno,ze mu nestaci ina kojenie,treba zacat pomaly prikromavt nie?
Môj synček má 10 týždňov, je dojčený (ale s klobúčikmi) a prespí mi úplne celú noc, nechcem ho budiť na kojenie keď tak sladko spinká, cez deň ho kojím asi cca 5x potom + 1x vecer. Pekne priberá, neplače, je spokojný usmiaty. Velmi by som chcela kojiť aspoň do 5 - 6 mesiacov, Myslíte, že stratím mlieko oveľa skôr? Ako budem vedieť, že strácam mlieko? Vie mi niekto poradiť?
@dece preco by si mala stratit mlieko ovela skor? Kvoli klobucikom ?
@silvinkakrajcirova no hlavne kôli tomu som myslela, že v noci sa vôbec na hlad nezobudí a aj kôli klobučikom.
Môj 5-mesačný spáva 5 denných spánkov (cca po 45 - 90 min ako kedy). Možno by stálo za to skúsiť pridať i denný spánok a paradoxne by táto zmena mohla zlepšiť i nočné budenie (u nás to tak funguje).
a prečo kojíš s klobúčikmi? nedá sa to bez?
Mám 9 mesačného syna, kojím ho v noci 2-3 krát a nerobím z toho absolútne žiadny problém. Nevyrábajme problémy z toho, čo problémom nie je..