Obnovenie kojenia - relaktácia

lenka110611
6. okt 2013

Ahojte mamičky, nejako som nenašla podobnú tému... ako dlhá pauza môže byť od ukončenia kojenia po obnovenie? Ja som ukončila kojenie už strašne dávno, dá sa to vôbec obnoviť? Vďaka za všetky rady.

danjelca
6. okt 2013

@lenka110611 najlepšie ti poradia na www.mamila.sk...a prečo chceš opat kojiť a kedy si skončila s kojením?Ako satré dieťatko máš?

lenka110611
autor
6. okt 2013

@danjelca malá je chorlavá, už nie tak ako bývala ale stále niečo chytí, má dva roky a kojila som ju do roka. Takže pauza bola rok aj niečo... a to je asi veľmi veľa.

lalus
6. okt 2013

@lenka110611 nie je to veľa, určite by sa to dalo znova spustiť... odsávať intenzívne kvôli stimulácii, senovka+benedikt, prípadne costi ak by to nešlo.. ale otázka je, či by také veľké dieťa bolo ešte ochotné dojčiť sa, či by vedela sať...a či to má zmysel - dokedy by si ju potom kojila? lebo ak by si ju po zime zase začala odstavovať... no čo ja viem, či by som do toho šla 😅
ale je na tebe, rozkojiť sa podľa mňa dá 😉

wonderwall
6. okt 2013

Presne toto aj mna zaujíma! Rada by som obnovila kojenie.. tiez bola pauza rok ☹

lalus
6. okt 2013

@wonderwal dá sa to 😉

eveenka
6. okt 2013

@lenka110611 ak chces opat dojcit len kvoli imunite, skus si pozriet nieco o geloch AGEL, je to novinka na svetovom trhu a je tam nieco aj na imunitu, ja to zacinam malej davat kedze zacina chripkove obdobie, staci polovicna davka. Zakladom je vlaknina, pridane nakoncentrovane vitaminy z bio ovcia a zeleniny.

imanuel
6. okt 2013

@lenka110611
@wonderwall Ahojte dievčatá, ak to takto, takú túžbu cítite, tak vás povzbudzujem, dajte sa na to. 😵 Sú prípady, keď sa "rozkojiť" ešte bolo možné. Laktačné poradkyne hovoria, že dojčí sa v mysli. Myslím, že každá žena intuitívne cíti, čo jej dieťa potrebuje. Skúste, uvidíte. Ak to pôjde, budete mať radosť, pocítite spokojnosť a deti budú mať podporenú imunitku. Ak teda budú chcieť sa ešte prisať. To už budete musieť niečo vymyslieť. 😅 Ak by sa nepodarilo, budete vedieť, že ste urobili všetko, čo bolo vo vaších silách. 🙂 🙂 🙂
Moja najstaršia dcéra pila moje mlieko 15mesiacov, prostredná 21 mesiacov a teraz ešte dojčím najmladšiu, 19mesačnú dcéru. Štyria lekári mi odporúčali prestať dojčiť kvôli osteoporóze, zredukovala som ho však len na jedno, na obedné dojčenie, čakám ešte na jeden výsledok a potom sa rozhodnem.... Myslím, že každý deň je dôležitý... Tak sa držte. 🙂 🙂 🙂

luba41
7. okt 2013

@imanuel možno tá osteoporoza vôbec nesúvisí s dojčením http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... 😉 ja práve dlhodobým dojčením chcem prirodzene znížiť riziko tak ako osteoporozy, aj rakoviny prsníka atd..

horseshoe
7. okt 2013

ano da sa to - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

a toto dievcatko sa vraj zacalo dojcit v 2rokoch po tom, ako sa cele mesiace nedojcilo
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4110429...