Odgrgnutie po papaní

erika_lukasko
13. aug 2012

Do kedy ste davali deti odgrgnut po papani?

micuchova
13. aug 2012

presne nad tymto som dnes rozmyslala, tak som zvedava co sa dozviem 🙂

avuka
13. aug 2012

moja mala ma 14 mesiacov,kojim ju na obed a vecer pred spanim a stale ju po papani musim dat do zvislej polohy,aby jej bublinky vysli z bruska von,inak ju budu kazdu chvilu budit a ja si neporobim nic,lebo budem chodit uspavat. ale zaujimave,ze ked sa v noci zobudi od smadu (1-2x), tak sa vzduchu nenahlta a normalne ju tak ako mi zaspi v naruci polozim do postielky a je dobre... ked bola malinka,tak jej bublinky vysli casto az po 20 -30 min a ked nestihli,lebo spinkala a nechcela som ju mat tolko na rukach,tak po 1-1,5hod zacala byt strasne nervozna,nepokojna,tak som ju vzala na ruky,ponosila,pohojdakala vo zvislej polohe,aby vysli.ale velmi casto som jej aj musela masirovat brusko,aby vyprdkala,co nestihla vygrgnut (pri kazdom prebaleni,ale i medzitym). masirovat sme museli vyse pol roka,ako sa blizil rok,tak aj odgrnutie prislo rychlo,teraz je to do 2-3 min, max.do 10min,ale to uz lezi v postielke a sama sa nadvihne,odgrne si a znovu si lazka a zaspava... tak vela trpezlivosti vam prajem a nech tie bublinky prestanu tie vase deticky cim skor trapit🙂 moja bola este aj grckava,ale po roku ju to nastastie preslo...som sa naprezliekala veru za den...uz som sa nesla dockat,doktorka mi povedala,ze v roku sa detom otvor medzi pazerakom a zaludkom zavrie a prestanu vygrckavat🙂

achesa
13. aug 2012

ja som kojila do dvoch rokov a vždy som si ju po kojení pritúlila a trošku ju pohojdala hore dolu. keď už bola väčšia, grgla si rýchlo, ale kým bola maličká, tak negrgala skôro vôbec a to som ju po každom kojení, aj v noci nosila zvislo na rukách aspoň 20 minút kým som ju uložila (teda ak negrgla, ak áno, tak po odgrgnutí späť do postieľky).

zmrzlinkams
13. aug 2012

moja sa si na pleciach malokedy odgrgla a niekedy to bol fakt problem dlho jej to trvalo alebo vobec tak som si ju od malička ked sa napapala davala tak že ja som si lahla a ju som si dala na moje bruško bruškom dolu a hladkala som ju po chrbatiku a tak si krásne a schuti odgrgla to som robila hlavne v noci tak mi zvikla aj zaspať a ja len preložila nazat do postielky a cez ked sa napapala tak som ju v postielke či kočiku prevratila na bruško a ťapkala po zadočku smerom hore jemnučko alebo hladkala vtedy vždy ta bublinka krásne vyšlo von a pekne si odgrgla a ani to dlho netrvalo a žiadne pol hodinove a viac natrasiania na ramenách.
potom ked sa už vedela sama pretočiť na bruško tak ked dopapala mliečko sama si už držala tak sa aj sama prevratila odgrgla si a vratila sa nazat na brušku mi moc nechcela byť a spavať tiež nie až neskor ked už sa prevracala viacej a sama a viac sa už hybala tak už aj na brušku spinkava občas alebo na boku, sama si meni ako chcea do dnes si sama bezproblemov odgrgne a to si odgrgne po skoro po každom jedle. 🙂

strapco13
13. aug 2012

dojcene dieta moze a nemusi vobec odgrgavat..cize odpoved je ..dovtedy kym to dieta potrebuje
vacsinou ak uz je dieta schopne nejakeho pohybu, tak si vie odgrgnut aj bez pomoci/
ale netreba deti nutit grgat, oni si vedia aj same odgrgnut ak potrebuju
spravne prisate dieta sa nenhlace vzduchu cize nema co grgat a preto nemusi grgat

erika_lukasko
autor
15. aug 2012

no moj ma 5 mesiacov, je neskutocne hyperaktivny, otaca sa, plazi sa, nevydrzi len tak lezat, stale sa hybe... je na umelom mlieku... po kazdom papani ho zdvihnem a okamzite si odgrgne, sem tam sa tane, ze ho musim podrzat trosku dlhsie, ale max 2-3 minutky... myslite, ze uz ho nemusim davat odgrgnut, ked sa tak strasne hybe?

aininka
3. sep 2012

@strapco13 no ja ak moje dietatko neprinutim si grgnut, do pol hodiny ju budia plyny, strasny plac. ☹ Takze mne neostava nic ine, nez ju prinutit odgrgnut.

beton
4. sep 2012

odgrgavat je potrebne len vtedy, ak si to dietatko samo vyziada. starsieho sme nedavali vobec. teraz (15m ) davam iba ked pri ulozeni na spanie vidim, ze nieco nie je ok, tak nadvihnem a bud odgrgne alebo sa upokoji. pocas dna neriesim.

merilin
6. sep 2012

ja svoju nechavam odgrgnut len cez den, aj to nie vzdy sa podari. V noci nakojim a vacsinou mi zaspi pri prsniku, tak ju len ulozim do postielky. No dost ju boli brusko z nicoho nic zacne plakat, ale ten plac je strasne silny a krcovito si stahuje nozky a rucky. Masirujem jej brusko, uz jej davam aj feniklovy caj, no nie vzdy nam to pomoze. Niekedy som uz zufala, ked vidim, ze ju boli brusko a ja jej neviem pomoct a pritom si davam pozor nato co jem, aby to nebolo z mliecka. My mame este len 1 mesiac.

maria.vinea
21. sep 2012

ja mam problem ze moj dvojtyzdnovy syncek ssi nechce grgnut skoro vobec . mliecko mu semtam vyjde a skusaam aj cajik no ani po nom si casto negrgne. no zato spii jak baran, je to ok?

habdula
19. jan 2013

My máme necelé dva mesiace a negrgáme takmer vôbec. Malý papá odstriekané materské mliečko z fľašky s fortifikátom a liekmi, čiže nekojím. Po papaní ho držím viac ako pol hodinu vo zvýšenej polohe a dosť často ho až priam krúti. Stravou to nie je, jedine, že by mu vadilo všetko. Pokiaľ by som ho nedržala vyššie, všetko by mi vygrckal, to sa stane niekedy aj keď ho držím vyššie. Aj do postieľky ho musím ukladať do zvýšenej polohy. Po hodine, max. hodine a pol sa mi prebudí a silno plače, pučí a krčí sa, často krát vie aj po takej dobe niečo vygrckať. Neviem, ako mu pomôcť, nepomáha ani poloha na pleci, ani na brušku, ani masírovanie bruška, či pohybovanie nožkami - blinká.

daniela4321
22. jan 2013

ja malickeho dam zakazdym odgrgnut cez den pokial nezaspi pri ceciku,ked papka v noci tak nie,lebo jak mile ho dam odgrgnut tak je zobudeni a mam problem ho uspat,zatial to bolo v pohode

poisonblu
9. júl 2013

Ja nedavam odgrgavat uz davno, on si odgrgne sam aj po hodinke..nema problem s bruskom ani nic take

kofoluska
25. aug 2013

Holky, mame problem s nocnym odgrgnutim. Bohuzial nekojim, sme na nutrilone comfort, ktory papa z avent flasky a odsavam si moje mlieko, ktoreho je zufalo malo, to mu tiez davam z flasky.
Cez den si odgrgne vzdy krasne, malokedy sa stane, ze ho polozim do kolisky alebo kocika (ak ideme na vychadzku) a este si potrebuje grgnut. Vecer je to tiez bez problemov. Vzdy ked je uz dosyta najedeny, zacne zaspavat.
Horsie je to s grganim v noci. Krmim ho tak, ze po cca 40-50ml ho davam odgrgnut. Prvy - druhy raz paradicka, no ked dopapa, doslova ho "odpali" a zaspi. Kedze sa mu vracalo natravene mliecko do ust, ostavam s nim vo zvislej polohe po kazdom krmeni minimalne pol hodinu. Ani po tejto pol hodine si v noci negrgne, ked ho ulozim do postielky, chvilu sa hmiri, vezmem ho znova na ruky, no negrgne ani tak. Spanok ma potom podla mna nepokojny, uz som skusala niekolko razy zdvihnut ho, chvilu ho ponosit, aby si grgol, ale nepomohlo. Na odgrgnutie ho mam na ramene tak, ze ma hlavicku polozenu na pleci, liham si s nim v tejto polohe na chrbat (moj samozrejme, nie jeho), pripadne do polosedu, potom sa snazim prudsie zdvihnut, masirujem mu chrbatik a jemne po nom klepkam, nula bodov.... Ja som samozrejme potom rano nevyspata, lebo striehnem cely zvysok noci, ci sa nepreberie, aby si grgol.....
Nemate niekto nejaku dobru radu?

dinala
4. okt 2013

@kofoluska ahoj ako keby si opisovala moje dieta.. nam pomohlo nechavat odgrgnut pocas kojenia aspon 1x

kofoluska
4. okt 2013

@dinala on niekedy grga aj na tri razy - t.z. pije na tri razy a pomedzi to grga. Grgne po kazdom raze minimalne trikrat ako take prasiatko. 🙂)) Ale niekedy sa proste stane, ze ani to nestaci. Po dlhej dobe zase aj tuto noc, vypil 45ml a zaspal na flasi. A bolo po grgani. POl hodku som ho nosila, snazila som sa ho jemne prebrat, lebo ked spi, tak jednoducho negrgne, ale nepomohlo. Tak som si nakoniec sadla na postel, oprela sa, jeho si nachala bruskom na bruchu a cakala. Po dalsej pol hodine grgol. A mohli sme jest znova. Je to potvorka. 🙂))

maruskavoska
16. mar 2015

@maria.vinea Takemu malemu dietatu by si vobec nemala davat caj.

sardinka333
16. mar 2015

@maruskavoska fenyklový sa môže, ked ma problemy s bruškom....ale tiež som nedavala tak malemu čaj.

maria.vinea
17. mar 2015

@maruskavoska
teraz ma 2,5 roka ta sprava je stara
ale ked uz sme pri tom davala som mu cajik od narodenia ked bl vecsi nemal problem pit z prveh flasticky vsetko mi krasne papal kdezto dcerka 7mesacna nechce zatial prikrmy pije len moje mliecko s lyzickou nevie pracovat vsetko ju dusi a s flasou sa len hra myslim si ze tym ze som davala caj malemu od malicka nemal problem potom s nicim